boek je vakantie bij de ANWB

Lijkt het je leuk om eens te kajakken? Dan kun je overwegen om een opblaasbare kajak te kopen. Een opblaasbare kajak kun je eenvoudig meenemen, in bijvoorbeeld een rugtas. De opblaasbare kajak blaas je namelijk pas op als je aan het water bent. Een “normale” kajak is minder eenvoudig mee te nemen.

Vooral als je geen grote auto hebt, wordt het dan lastig om je kajak mee te nemen naar het water waar je wilt varen. Een kajak die je kunt opblazen is bovendien ideaal als je gaat kamperen. Vooral het feit dat de kajak zoveel minder ruimte in gebrek neemt is dus een enorm voordeel.

Zowel bij kanoën als kajakken peddel je met een klein vaartuig door het water. Het zijn low-impact activiteiten die je aerobe conditie, kracht en lenigheid kunnen verbeteren. Kanoën en kajakken kun je doen als hobby, als wedstrijdsport of als leuke activiteit op vakantie. Je kunt peddelen op rivieren, meren en de zee.

Inhoud

Kajakken kan ontzettend leuk zijn

Kajak is een ontzettend leuke watersport. Je kunt een eenpersoons kajak kopen, maar het is ook mogelijk om voor een kajak te kiezen waar je met zijn tweeën in kunt. Vooral met mooi weer is kajakken een fantastische sport. Met de kajak kun je de omgeving rondom het water zeer goed verkennen. Genoeg redenen dus om een opblaasbare kajak te bestellen! De kajak van plastic is vaak ook een stuk goedkoper dan een kajak die je niet kunt opblazen.

Kajaks zijn duurzaam en kunnen gemakkelijk mee op elke reis. Afhankelijk van wat je precies met je kajak wilt doen zijn er veel mogelijkheden in vorm, grootte, en materiaal. Wildwaterkajaks zijn gemaakt van hard plastic en kunnen tegen een stootje, maar opblaasbare kajaks zijn gemakkelijk op te vouwen en kunnen overal mee naartoe reizen!

De kajak is vaak zo opgeblazen

Een opblaasbare kajak wordt meestal opgeblazen door middel van een speciale pomp. Hierdoor is de kajak binnen een mum van tijd opgeblazen en gebruiksklaar. Binnen wat voor tijdsbestek de kajak precies is opgeblazen is afhankelijk van het model. Je kunt er echter van uitgaan dat je de kajak binnen tien minuten al kunt gebruiken. Dan is het tijd om het water op te gaan.

Omdat kajaks er in zoveel verschillende vormen, maten en functies zijn is het een leuke activiteit voor de hele familie. Opblaasbare kajaks, ook wel duckies genoemd, zijn geweldig voor beginners en een van de gemakkelijkste waterscooters om mee te varen. Kajaks kunnen ook gebouwd worden voor een of twee personen, zodat ouders gemakkelijk bij jonge kinderen kunnen zitten.

Kies je voor een kwalitatieve opblaasbare kajak dan gaat deze overigens prima een langere tijd mee. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kajak snel lek gaat. Tenzij dat je heel erg veel pech hebt natuurlijk!

Natuur, beweging, vrienden, zonneschijn en avonturen zijn allemaal bewezen manieren om stress te verminderen. Dus als je je de volgende keer overweldigd voelt, pak je je kajak en ga je er op uit om te peddelen. Je geest en lichaam zullen je dankbaar zijn

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in