boek je vakantie bij de ANWB

Vanaf 20 juli aanstaande draait de film Oppenheimer in de bioscopen. Oppenheimer is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. Doe mee met de winactie en maak kans op vrijkaarten voor de film.

 

Inhoud

Oppenheimer

De film is gebaseerd op het echte leven van ‘Julius Robert Oppenheimer (New York, 22 april 1904 – Princeton (New Jersey), 18 februari 1967). Hij was een Amerikaanse natuurkundige. Hij verwierf vooral bekendheid als wetenschappelijk directeur van het Manhattanproject, het project waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste kernwapens ontwikkeld werden.’ (Wikipedia.nl)

Verder is de film ook gebaseerd op het boek American PrometheusThe Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Martin Sherwin en Kai Bird. Het boek werd met de Pullitzerprijs beloond.

 

Over Oppenheimer

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. Om dit plan te laten slagen vindt hij de atoombom uit.

De film laat echter niet alleen zijn succes zien, maar er wordt ook een licht geschenen op onderdelen van zijn privéleven. En zo worden zijn vrouw en minnares in de film gespeeld door Emily Blunt en Florence Pugh.

Benieuwd naar de film? Bekijk hieronder alvast de trailer

 

Algemene informatie

Land: Amerika
Gesproken taal: Engels
Cast o.a.: Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh        Regisseurs: Christopher Nolan
Speelduur: 180 minuten (3 uur en 15 minuten)
Genre: Drama, biografie
Kijkwijzer: zie Pathe
Leeftijd: 12 jaar

Vanaf 20 juli 2023 in de bioscoop te zien

De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Ook Oscar®-winnaar Rami Malek maakt zijn opwachting in Oppenheimer, waarin regisseur Nolan opnieuw samenwerkt met de achtmaal voor een Oscar®-genomineerde acteur, schrijver en filmmaker Kenneth Branagh.

Oppenheimer poster

Maak kans op vrijkaarten voor de film Oppenheimer

Wil je de film zelf zien? Doe dan mee en maak kans op vrijkaarten! Ik mag 1×2 vrijkaarten verloten onder mijn lezers. Ideaal als je samen met een vriend of vriendin wilt genieten van een avondje bioscoop.

Kans maken? Laat hieronder weten dat je meedoet.

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende:

  • Volg tipsvoorjou op Facebook (dat doe je natuurlijk al 😉) 1+
  • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
  • Tag minimaal 5 mensen onder het bericht op Facebook 5+ kansen
  • Volg tipsvoorjou op Instagram 1+ kans

 

De winactie eindigt op woensdag 26 juli 2023 om 00:00 uur. Op donderdag 27 juli 2023 maak ik de winnaar bekend op FB. Je krijgt als winnaar ook een mailtje van mij.

Alleen voor deelnemers uit Nederland!

 

 

Dokteronline.com

13 REACTIES

  1. Maak graag kans op de bioscoopkaarten voor deze epische thriller Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, één van mijn favoriete regisseurs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in