boek je vakantie bij de ANWB

De meeste mensen hebben tegenwoordig wel een printer in huis. Dit komt altijd wel van pas. Of je nu regelmatig print of dit slechts incidenteel doet. Maar je wil natuurlijk niet enorm veel geld uitgeven aan een multifunctionele printer als je hier niks mee doet. Gelukkig zijn er ook heel veel simpele printers. Maar voor welke kies je dan? Kies je voor een canon printer of geef je toch de voorkeur aan een ander merk? En over welke functies moet deze sowieso beschikken? Hieronder geven we enkele tips bij het maken van de juiste keuze. 

Inhoud

Hoe wordt de printer gebruikt?

Je hebt vast wel een reden waarom je een printer gaat kopen. Hoewel je deze dus niet vaak gebruikt, mis je hem wel regelmatig. Bijvoorbeeld wanneer je weer eens tickets uit wil printen of als je een brief van school voor de kinderen moet afdrukken. Dit zijn dingen die je natuurlijk niet dagelijks doet, maar het is dan wel fijn als je zelf ook in staat bent om te printen.

Bedenk daarom van tevoren eerst goed hoe de printer precies gebruikt gaat worden. Doe je dit voornamelijk voor het printen van tekstdocumenten? Of juist grote afbeeldingen? Of ben je zelfs op zoek naar een printer die ook kan scannen, kopiëren en misschien zelfs faxen? 

Wil je alleen simpele documenten printen en heb je verder niets nodig? Kies dan voor een eenvoudige printer die enkel kan printen. Zo betaal je niet onnodig extra geld en deze volstaat uitstekend bij incidenteel gebruik. 

Print je vooral afbeeldingen of foto’s? Dan is het verstandig om voor een inkjetprinter te kiezen. Deze print afbeeldingen haarfijn uit. 

Budget 

Natuurlijk speelt je budget ook een doorslaggevende rol in het maken van een beslissing. Met een relatief klein budget is het aanbod natuurlijk direct een stuk beperkter. Houd tegelijkertijd ook rekening met de kosten op de lange termijn. Als je een zeer goedkope printer koopt, die vervolgens heel onzuinig print, dan moet je de brother cartridge waarschijnlijk veel te snel vervangen. Dan wordt het alsnog een dure aankoop. Wees je daarom bewust van de kwaliteitsverschillen en houd ook rekening met de toekomstige variabele kosten. 

Laat je informeren door een deskundige 

Kom je er echt niet uit? En zie je door het enorme aanbod gewoon niet meer welke printer de beste keuze is? Dan is het verstandig om je door een deskundige te laten informeren. Maak een afspraak bij een printerspeciaalzaak of doe dit online. Vaak is er ook een keuzehulp beschikbaar waarmee je eenvoudig het volledige aanbod kunt filteren. Zo bespaar je jezelf een heleboel extra werk en zie je direct wat past bij jouw persoonlijke voorkeuren en printgedrag. 

 

Let op: in de regel bestaat er geen perfecte printer. De perfecte printer is namelijk voor iedereen anders. Waar de één dol is op die ene printer, zal de ander deze juist helemaal niet fijn vinden. Laat jezelf dus niet al te veel beïnvloeden door je omgeving. 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in