boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij dol op escaperooms? Ben je in voor een totaal nieuwe ervaring? Dan is Prison Escape iets voor jou. Kun jij ontsnappen uit de gevangenis? Of blijf jij in de bak?

 

Inhoud

Wat zijn escaperooms?

Ineens zie je ze overal: escaperooms! Maar wat zijn escaperooms eigenlijk? Zoals de naam al aangeeft zijn het kamers waaruit je moet ontsnappen. Om te kunnen ontsnappen moet je allerlei raadsels en opdrachten oplossen. Doe je dit binnen de gestelde tijd? Dan kom je de kamer uit en heb je gewonnen.

Je vindt escaperooms door het hele land in allerlei varianten. Heb je geen zin om uit huis te gaan? Geen probleem. Je hebt tegenwoordig ook online escaperooms en spelletjes waarbij je thuis kunt blijven.

 

Waarom zijn escaperooms zo populair?

Momenteel zijn escaperooms hartstikke populair. Dat is niet zo gek, want een escaperoom is een leuke activiteit die je tussendoor kunt doen. Omdat het meestal in een gebouw is heb je geen last van het weer en kun je dit ook doen als het regent, sneeuwt of vriest. Verder is het een leuke manier om te ontspannen en tegelijkertijd komt er wat adrenaline vrij. Je moet namelijk zien te ontsnappen binnen een bepaalde tijd. Daarnaast vergt het wat meer op het gebied van samenwerken, want niet iedereen kan alles alleen oplossen of de opdrachten alleen uitvoeren. Verder is het een heel leuke activiteit voor jong en oud.

 

Prison Escape: kun jij ontsnappen uit de gevangenis?

Oké, nu weet je dus wat een escaperoom is en ben je klaar voor Prison Escape. Of toch niet? Vergeet maar heel snel wat je hierboven gelezen hebt over de klassieke escaperooms. Bij Prison Escape gaat het een stuk verder. Je bent er namelijk onderdeel van je eigen game en moet er alles aan doen om te ontsnappen. Maar of het je lukt om uit de gevangenis te breken met alle bewakers? Om nog maar niet te spreken over je medegevangenen. Wie is er nu eigenlijk wel of niet te vertrouwen? En hoe kom je onder je werk uit dat je geacht wordt om te doen als gevangene?

Prison Escape speelt zich af in twee echte gevangenissen: De Kruisberg in Doetinchem en de gevangenis in Breda. De Bredaase gevangenis was tot 2016 in gebruik als echte gevangenis en de Kruisberg tot 2014. Twee gebouwen die meer dan geschikt zijn als achtergronddecor voor het spel van je leven.

Prison Escape Kruisberg

Mijn ervaring met Prison Escape

Zoals jullie gewend zijn beveel ik niet zomaar uitjes of activiteiten aan. Ik heb samen met mijn gezin de Prison Escape Doetinchem gedaan en ik kan je zeggen dat het meer dan de moeite waard is. Het is vanaf het moment dat je je op de website aanmeldt spannend. Na de aanmelding krijg je namelijk een brief thuis gestuurd en van die brief krijg je al je eerste adrenalinekick, vooral als je niet goed oplet.

Op de dag van de experience moet je 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn, want je wordt met een speciale bus naar de gevangenis gebracht. Vanaf het moment dat je in de bus stapt begint de real life game. Eenmaal bij de gevangenis aangekomen mag je afscheid nemen van persoonlijke bezittingen en krijg je een gevangenisoverall. En dan begint je leven als gevangene met alles wat erbij komt kijken.

Prison Escape bus

Ondertussen moet je een manier zien te vinden om te ontsnappen. Het spel duurt 3 uur, dus in principe tijd genoeg. Maar ontsnappen lijkt makkelijker dan het is… Uiteindelijk is het mijn dochter en mij als eerste gelukt om uit de gevangenis te ontsnappen. Dat wij samen konden werken was puur toeval, maar kwam ons in elk geval heel goed uit.

Ik ga er niet te veel over vertellen, omdat je het eigenlijk gewoon zelf moet ervaren. Feit is dat het elke keer weer anders is, dus al zou je de activiteit twee keer boeken, dan zal het elke keer anders zijn. Het is wel zo dat je die 3 uur echt grote lol hebt en tegelijkertijd de adrenaline door je aders voelt stromen. Ogen en oren open en vooral slim te werk gaan kan je hierbij helpen.

Prison Escape kun jij ontsnappen uit de gevangenis gevangenenoverall
Charmant in mijn gevangenisoverall 😉

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je je gaat vervelen of dat het te lang is. Je bent zo bezig dat de tijd razendsnel voorbij is. Je hebt overigens wel gewoon de tijd om tussendoor naar het toilet te gaan als je wil en er staan overal flessen water, mocht je dorst krijgen.

Maar zoals gezegd: het is geen traditionele escaperoom en ik vertel er niet veel over, want dit MOET je gewoon zelf ervaren! Misschien nog leuk om te vermelden dat ik met gewone escaperooms niet veel heb, maar deze activiteit heeft een heel hoog cijfer van mij gekregen.

 

 

Algemene informatie Prison Escape

Er zijn twee locaties waaruit je kunt kiezen (eigenlijk drie als je de online versie meeneemt): Breda (gevangenis) en Doetinchem (de Kruisberg). Op de website kun je aangeven welke locatie je wil bezoeken en hoe laat. Wij hadden keuze uit: ochtend, middag en avond en kozen vanwege het spannende element voor de avond editie.

Gameduur: 3 uur

Kosten: 69 – 89 euro per persoon (afhankelijk van tijdstip) tickets bestel je hier (Breda) of hier (Doetinchem)

Minimum leeftijd: 18 jaar

Geschikt voor: iedereen, zowel particulier als zakelijk (ook een echte aanrader als teamuitje/teambuilding activiteit)

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in