boek je vakantie bij de ANWB

Kos is een ontzettend mooie bestemming. Het Griekse eiland trekt dan ook jaarlijks gemiddeld 1 miljoen toeristen! Als je er bent, vergeet dan niet een boottocht te doen naar de omliggende eilanden. Ontdek nu alles over de drie eilanden excursie op Kos.

 

Inhoud

Kos, populaire vakantiebestemming onder Nederlanders

Kos behoort tot de absolute top 5 Griekse bestemmingen en is erg populair onder Nederlanders. Dat is niet zo gek, want het eiland heeft heel veel te bieden. Van lekker warm weer tot zee en strand. Voor de mensen die liever niet de hele dag op het strand zijn is er ook genoeg te zien en te doen. Je kunt bijvoorbeeld paardrijden, genieten van een wandeling op de berg Dikeos of je bezoekt oude ruïnes. Tel hierbij het lekkere en vooral betaalbare eten en het is duidelijk: Kos is een bestemming waar je geweest moet zijn.

 

Ontdek alles over de drie eilanden excursie op Kos

Nu is er echt heel veel te zien en te doen op Kos, maar één ding dat je absoluut niet wil missen is de 3 eilanden tour. Het is een boottocht van een hele dag langs drie verschillende eilanden: Kalymnos, Pserimos en Plati. Alhoewel je wel wat tijd op de boot doorbrengt zul je je absoluut niet vervelen. Met een beetje geluk kun je zelfs dolfijnen spotten! Tijdens onze boottocht spotte de kapitein dolfijnen, maar toen hij de boot ging keren waren ze helaas nergens meer te zien. Erg jammer, maar niets aan te doen.

Wat de tour betreft zijn er verschillende mogelijkheden en diverse boten. Kijk dus vooraf goed met welke boot je mee wil en welke boottocht je boekt. Je kunt onder andere kiezen voor een boottocht met een piratenschip of je kiest voor een normale boot. Bij de boottocht hoort normaal eten. Bij de ene krijg je de lunch op de boot zelf, bij een ander lunch je op het eiland Kalymnos.

Ontdek alles over de drie eilanden excursie op Kos piratenschip
Piratenboot

De boten vertrekken allemaal uit de Mandraki haven van Kos-stad. Houd er rekening mee dat de boten om 9:00 uur vertrekken en dat je rond een uur of 18:00 uur terug bent in de haven. Mooi op tijd om dan direct een leuk restaurant op te zoeken om te genieten van het diner. De boottocht kost tussen de 20 – 40 euro per persoon.

Vergeet niet om je zwemkleding, baddoeken en zonnebrandcrème mee te nemen, want onderweg heb je de mogelijkheid om te zwemmen!

3 island tour onderweg
Onderweg op zee

 

Mijn ervaring met de drie eilanden boottocht op Kos

Wij hebben zelf de boottocht gemaakt op de Poseidon en ik kan niet anders zeggen dan dat ik de hele dag door genoten heb. Oké, toen de zee heel onstuimig was en de kapitein de boot abrupt keerde vanwege de dolfijnen, toen vond ik het even minder leuk, maar dat heeft de rest van de tour helemaal goed gemaakt.

varen 3 island tour Kos

Eigenlijk hebben we alles ter plekke spontaan besloten. We werden op straat aangesproken over de boottocht en impulsief hebben we besloten deze te doen. De boottocht ging eerst naar Pserimos, toen naar Kalymnos en tot slot langs Plati.

De eerste stop was bij het eiland Pserimos. Een heel klein eiland waar niet meer dan 20 mensen wonen (in de winter). Het pittoreske dorp is volledig gericht op toeristen en visserij. De baai is ontzettend mooi en het water is zo helder en blauw dat je zo naar de bodem kunt kijken. Hier hadden we iets langer dan een uur tijd om het dorpje te bekijken, iets te kopen, te genieten van een kopje koffie of fris of te gaan zwemmen.

Pserimos eiland Kos 1

Pserimos eiland KOs

Ik ben dol op water dus ik wist niet hoe snel ik het water in moest komen. Het water was lekker warm en het was heerlijk om hier te zwemmen. Juist omdat het in een baai ligt zijn hier amper golven. Het water loopt redelijk rustig af, waardoor het ook zeer geschikt is voor kleine kinderen. Helaas was het uurtje sneller om dan gedacht en was het al snel tijd om weer verder te varen. Als het aan mij had gelegen had ik hier uren kunnen zwemmen en snorkelen, maar goed.

3 eilanden excursie pserimos zwemmen

Vanuit Pserimos ging het in volle vaart door naar het eiland Kalymnos. Hier kregen we als eerste lunch aangeboden bij een taverna. Het eten moest je overigens vooraf opgeven, waarbij er volop keuze was uit onder vlees en vegetarisch, Grieks of bijvoorbeeld gewone spaghetti. De lunch was ontzettend lekker en meer dan voldoende.

3 eilanden excursie Kos lunch

3 eilanden excursie kalymnos
Eiland Kalymnos
3 eilanden excursie kalymnos plein
Kalymnos

Je kon na de lunch op eigen houtje het eiland nog verkennen (hier is niet zo heel veel tijd voor) of je kon met de gids een kijkje nemen bij de lokale sponzenfabriek. Nu is dat niet zomaar een fabriek, maar een fabriek waar ze dus natuurlijke sponzen uit zee verwerken. Deze kun je ter plekke ook aanschaffen. Het was heel interessant om uitleg te krijgen hoe het allemaal werkt.

sponsfabriek kalymnos kos

3 eilanden excursie kos kalymnos sponsfabriek

 

Al snel was het weer tijd om de boot op te stappen voor de laatste stop, het piepkleine en verlaten eiland Plati. Omdat hier allemaal rotsen zijn op de zeebodem moet de boot op afstand liggen. Je hebt dan de mogelijkheid om op de boot te blijven en te genieten of je neemt een duik vanaf de boot zo de zee in.

Dat laatste vond ik net wat te avontuurlijk omdat ik niet goed kon zien waar grote rotsen waren en waar niet, dus ik ben netjes vanaf de ladder van de boot de zee ingegaan. Ik ben naar het eiland toe gezwommen, maar daar heb je amper mogelijkheid om aan land te gaan. Niet in de laatste plaats vanwege de vele gladde stenen en rotsen. Daar heb ik mij nog een beetje bezeerd, omdat ik dus uitgleed op een rots.

3 eilanden excursie kos plati eiland

3 eilanden excursie kos plati
Plati

Heel lang bleef ik niet in het water, omdat je dus of moet blijven zwemmen of drijven. Je kunt nergens even bijkomen want het water is er gewoonweg te diep. Maar lekker op de boot dobberen was ook heel leuk. En toen was het alweer tijd om naar Kos-stad terug te varen.

3 eilanden excursie kos plati helder water
Het water is zo helder dat je vanaf de boot foto’s kunt maken van de vissen die in de zee zwemmen!

Overigens zie je bij goed weer Turkije liggen. Dat ligt namelijk aan de overkant van Kos-stad. Oorspronkelijk wilden we een boottocht naar Turkije maken, maar dat ging toen niet door vanwege de geldende maatregelen.  Wel jammer, want ik ben al in Turkije geweest, maar de kids nog niet. Wil je dat wel doen? Check dan de lokale maatregelen, want wat ik begrepen heb ik het zeker de moeite waard. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten. Griekenland is een goedkope vakantiebestemming en dat geldt zelfs voor toeristische dingen als een boottocht maken!

3 island tour turkije
Dit in de verte is dus gewoon Turkije

Al met al hebben we de hele dag door genoten! Ik kan de 3 Island tour dan ook van harte aanbevelen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in