boek je vakantie bij de ANWB

Ben je van plan om op reis te gaan naar het buitenland? Check dan vooraf heel goed je reisvoorwaarden! 25% Van de reisverzekeraars keert niet uit bij reis naar oranje gebied

 

Inhoud

Wat is code oranje?

Veel mensen gaan ervanuit dat de kleurcodes die landen mee hebben gekregen pas ingevoerd zijn sinds de uitbraak van Corona. Dit is echter niet waar. Alle landen hebben altijd al kleurcodes. Deze codes geven aan hoe veilig een land is en hoe groot de kans is op rampen, criminaliteit en bijvoorbeeld het uitbreken van een pandemie. Deze kleurcodes worden door reisverzekeraars bijgehouden om de mate van risico’s in een land in te kunnen schatten. Het heeft dus niet alleen te maken met Corona.

 

25% Van de reisverzekeraars keert niet uit bij reis naar oranje gebied

Veel mensen zijn wel voorbereidt als ze op vakantie gaan en sluiten een reisverzekering af. Helaas blijkt dat maar een deel hiervan zich werkelijk verdiept in de voorwaarden. Heel veel verzekeringen keren namelijk helemaal niets uit als je reist naar een gebied of land met de kleurcode oranje. Mocht je dus op vakantie zijn en er wordt iets gestolen dan draai je zelf voor de kosten op. Dat geldt ook wanneer je schade toebrengt aan iemand anders zijn eigendommen. De kosten in een oranje risicogebied zijn in heel wat gevallen voor jezelf.

 

Reisverzekering vergelijken en de voorwaarden lezen

Volgens Pricewice dekt ongeveer 25% van de verzekeraars niets als je naar een code oranje gebied reist. Hier is slechts 45% van de ondervraagden van op de hoogte. Wil je op vakantie naar een oranje gebied? Of bestaat de kans dat het land op oranje springt? Dan is het noodzakelijk dat je je goed inleest in de voorwaarden van je reisverzekering.

Overigens gelden de voorwaarden voor iedereen die verzekerd is, ongeacht of je wel of niet gevaccineerd bent.

 

Van geel naar oranje

Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar nu is de kans net iets groter. Je bent op vakantie en een land springt van geel naar oranje. Volgens je verzekering heb je alleen recht op uitkering als je in een geel of groen land verblijft. Gelukkig hebben veel verzekeraars inmiddels de polis aangepast. Mocht je in een geel of groen land zijn en dit wordt oranje, dan krijg je bij problemen wel iets uitgekeerd. Wel stellen de verzekeraars in hun voorwaarden dat je of de eerstvolgende vlucht naar huis moet nemen. Of je krijgt een bepaalde tijd om huiswaarts te keren.

 

Zorgeloos op vakantie gaan

Het is heel logisch dat je er enorm naar uitkijkt om op vakantie te gaan. Even de boel te laten voor wat die is en heerlijk relaxen in een andere omgeving. Momenteel is dit haast onmogelijk, omdat de kleurcodes dagelijks zo niet wekelijks aangepast worden. Wil je toch zorgeloos op vakantie gaan? Raadpleeg dan in elk geval je reisverzekering of en tot hoever zij uitkeren als je naar een land gaat dat eventueel op oranje kan springen. Houd hier ook rekening mee als je op vakantie bent en volg het nieuws op de voet.

Wil je zorgeloos op vakantie gaan? Dan zou je er dit jaar voor kunnen kiezen om vakantie in eigen land te vieren. En een staycation in eigen land hoeft helemaal niet saai te zijn. Er zijn genoeg leuke dingen te doen en te zien in Nederland.

Leestip: 10 Tips voor een succesvolle staycation

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in