boek je vakantie bij de ANWB

Nieuw bij Ikea: Circular Hub. Een plek waar meubels worden doorverkocht, hersteld, herverpakt, gedemonteerd of gerecycled – en waar klanten inspiratie kunnen opdoen op het gebied van duurzaamheid. Er is in de Circular Hub – die te vinden is op de plek van de voormalige koopjeshoek – een breed aanbod van tweedehandsmeubels.

 

Inhoud

Wat is de Circular Hub?

In de Circular Hub worden producten verkocht die als showmodel zijn gebruikt, beschadigingen hebben opgelopen of zijn geretourneerd. Er zijn ook meubels te vinden die zijn ingeleverd via de Meubel inruilservice. Via deze service koopt IKEA meubels die nog in goede staat zijn van klanten terug voor een gereduceerd bedrag. Deze service is vorig jaar getest en viel in de smaak bij veel klanten.

Deze meubels worden indien nodig opgeknapt en zijn te herkennen aan het ’tweede kans’-label. Daarnaast liggen er in de Circular Hub reserve-onderdelen, zoals schroefjes en tafelpoten. Allemaal manieren om de levensduur van producten te verlengen. Ook hoopt IKEA haar klanten te inspireren door duurzame processen te tonen zoals herverpakken, (de)monteren en afval recyclen.

Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat 75% van het afval in de winkels gerecycled wordt. Dat is iets wat IKEA aan haar klanten wil laten zien. In de toekomst wil het Zweedse woonwarenhuis in de Circular Hub ook de interactie aangaan met klanten. Dit kan door samenwerken met lokale organisaties en sessies faciliteren over duurzaamheid en circulariteit.

 

Zo werkt de Circular Hub

De Circular Hub vind je waar eerst de koopjeshoek was. Alle artikelen die hier staan hebben een speciale prijs. Op het kaartje vind je niet alleen de korting, maar ook de reden waarom er korting gegeven wordt. Denk daarbij aan een kleine beschadiging, een kras of een artikel dat uit het assortiment is.

Kleine artikelen kun je gewoon naar de kassa meenemen. Voor een groot artikel moet je even een medewerker benaderen, zodat je hulp krijgt.

 

Inspiratie om meubels te pimpen door samenwerking met kunstenaars

Heb jij thuis nog een Ikea meubel staan die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Zoek je inspiratie om van een meubel iets heel anders te maken? Ga dan vooral naar Ikea voor inspiratie. Voor de introductie van Circular Hub werkt Ikea samen met 12 lokale kunstenaars. In elke vestiging van Ikea vind je inspirerende projecten waarmee je de levensduur van een meubel kunt verlengen door er iets anders van te maken.

Bij ieder kunstwerk vind je een handleiding, zodat je thuis het project probleemloos na kunt maken. Hier vind je alle projecten, handleidingen en de kunstenaars.

 

 

Samenwerking met Het Goed

Natuurlijk kan Ikea niet alle meubels die zij krijgen in de Circular Hub kwijt. Omdat Ikea echter wil verduurzamen en zo min mogelijk weg wil gooien, gaan zij vanaf nu een samenwerking aan met Het Goed. Zij zorgen er op hun beurt voor dat er zo min mogelijk verloren gaat, maar op verantwoorde wijze weer doorverkocht wordt. Met 28 vestigingen door het hele land is het de grootste kringloop keten van Nederland.

Ook leuk om te weten: Het Goed is een sociale onderneming die dagelijks aan ruim 1300 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een plek biedt om toch te werken.

 

Ikea 2030 klimaatpositief

Ikea onderneemt steeds meer stappen om tegen 2030 klimaatpositief te zijn. De eerste stap werd gezet met de mogelijkheid om oude meubels in te leveren. Vervolgens kwam hier het project bij waarbij oude spijkerbroeken gebruikt werden om bankhoezen te maken.

Nu is er een volgende stap in de goede richting genomen door de Circular Hub in het leven te roepen. En zo word hard gewerkt  om ervoor te zorgen dat  in 2030 alle producten van IKEA gemaakt worden volgens circulaire designprincipes – van hernieuwbare en gerecyclede materialen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in