boek je vakantie bij de ANWB

Heb jij er eigenlijk wel eens bij stil gestaan hoeveel tijd je wekelijks besteed aan het huishouden? Onbewust vraagt een gemiddeld huishouden dezelfde tijdsinvestering als een parttime baan. Een alleenstaande is rond de tien uur iedere week bezig met onder meer boodschappen doen, wassen, koken en schoonmaken. Bij een stel gaat het al om vijftien uur. En gaat het om een gezin met kinderen, tel er dan gerust nog maar zo’n drie uur per kind bij op. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei handige gadgets waarmee het huishouden je minder tijd hoeft te kosten. Hieronder lees je meer over automatische stofzuiger, en vind je handige tips voor de aanschaf ervan.

 

Inhoud

Wat doet een automatische stofzuiger (en wat niet)?

Een automatische stofzuiger – ook wel robotstofzuiger genoemd – stofzuigt zelfstandig bepaalde ruimtes zoals de keuken of de woonkamer. De meeste vinden zelf hun weg naar en van het oplaadstation en kunnen obstakels ontwijken. Met behulp van een laser, camera of bijvoorbeeld infraroodsensor navigeren ze door de ruimte om ontbijtkruimels en naar binnengelopen zand op te zuigen.

Een automatische stofzuiger neemt echt wel wat werk uit handen. Zeker als je huisdieren of kleine kinderen hebt en dagelijks stofzuigt. Maar het is ook belangrijk te beseffen dat ze je niet AL het werk uit handen nemen. Zelf zul je ook nog even met je ‘normale’ stofzuiger langs kieren en lage meubels moeten gaan en de trap en kleine ruimtes zoals de badkamer en het toilet nog zelf moeten stofzuigen. Een ander nadeel is dat je vooraf de ruimte goed moet opruimen, en achteraf van de meeste automatische stofzuigers het stofbakje moet legen.

 

Tips voor het kopen van een automatische stofzuiger

Het aanbod van automatische stofzuigers is behoorlijk toegenomen de afgelopen jaren. Wil je een automatische stofzuiger gaan kopen, dan is het belangrijk om goed te letten op wat hij kan en (goed) doet. Zo kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor een robotstofzuiger met dweil.

Deze stofzuigt niet alleen, maar kan ook regelmatig de vloer dweilen om deze schoon te houden. En zijn er tegenwoordig ook automatische stofzuigers met een schoonmaakstation. Daarnaast is de ene robotstofzuiger bijvoorbeeld beter in het stofzuigen van harde vloeren, en een ander weer in het verwijderen van huisdierharen uit tapijt.

Wil je tot slot de stofzuiger ook kunnen bedienen terwijl je niet thuis bent, of een uitgebreid schoonmaakschema maken? Kies dan een model met een app.

 

Groeiende populariteit

De populariteit van de automatische stofzuiger – ook wel robotstofzuiger genoemd – is sterk toegenomen de afgelopen jaren. Intussen zou er zomaar in een op de tien huishoudens één rond kunnen rijden. Zou het ook wat voor jou zijn?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in