boek je vakantie bij de ANWB

Vanaf 21 september 2023 draait in de bioscopen de film Golda. In de film draait alles om Golda Meir, de Israëlische minister die in de jaren ’70 de ‘Iron Lady’ genoemd werd. Ontdek nu alles over deze film en doe ook direct mee met de winactie en maak kans op 2×2 vrijkaarten om de film zelf te zien.

 

Inhoud

Wie was Golda Meir?

De film Golda is gebaseerd op de echte Golda Meir, een Israëlische minister van 1969 – 1974. Haar leven is intrigerend, niet in de laatste plaats omdat ze van oorsprong in de Oekraïne of wel het Russische Rijk geboren was. Aan de tijd in haar geboorteland zelf had ze nooit goede herinneringen.

Niet zo gek dus dat de familie in 1906 besluit om te emigreren naar de VS. Daar volgde ze de lerarenopleiding en was ze op diverse scholen werkzaam als leerkracht. In 1915 sluit Golda zich aan bij de Poalei Zion, de zionistische arbeiderspartij. In 1921 emigreert ze als getrouwde vrouw naar Palestina en in 1924 verhuist ze uiteindelijk naar Tel Aviv. Daar tekent ze in 1948 als een van de 37 personen de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring. Dit alles zorgt ervoor dat ze van 1948 – 1949 de eerste Israëlische ambassadeur in de Sovjet Unie is.

In 1949 wordt ze lid van de Knesset en dit alles leidt ertoe dat ze van 1949 tot 1956 minister van Arbeid en van 1956 tot 1966 minister van Buitenlandse Zaken was. Dit was ook de periode dat ze haar bijnaam ‘Iron Lady’ kreeg.

 

Golda

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de ‘Iron Lady’ van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel.

Benieuwd naar de film? Bekijk de trailer hieronder

 

Algemene informatie

Land: Amerika
Gesproken taal: Engels
Cast o.a.: Hellen Mirren,
Regisseurs: Guy Nattiv
Speelduur: 1 uur en 41 minuten
Genre: Drama, oorlog, biopgrafie
Kijkwijzer: angst, grof taalgebruik, geweld
Leeftijd: 12 jaar

Vanaf 21 september 2023 in de bioscoop te zien

Helen Mirren, bekend van films als Fast & Furious, The Queen en Hitchcock, voegt met deze indrukwekkende hoofdrol een nieuwe film toe aan haar uitgebreide CV. Haar carrière kent al veel successen zoals het winnen van vier BAFTA’s, vier Emmy Awards en drie Golden Globes.

 

Over The Searchers

Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeur The Searchers internationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases als Everything, Everywhere All at Once, Operation Fortune en Beautiful Boy. Dit jaar staan
onder meer de films Golda, Hardcore Never Dies en Past Lives gepland voor distributie in Nederland en België.

 

Maak kans op vrijkaarten voor de film Golda

Wil je de film zelf zien? Doe dan mee en maak kans op vrijkaarten! Ik mag 2×2 vrijkaarten verloten onder mijn lezers. Ideaal als je samen met een vriend of vriendin wilt genieten van een avondje bioscoop.

Kans maken? Laat hieronder weten dat je meedoet.

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende:

  • Volg tipsvoorjou op Facebook (dat doe je natuurlijk al 😉) 1+
  • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
  • Tag minimaal 5 mensen onder het bericht op Facebook 5+ kansen
  • Volg tipsvoorjou op Instagram 1+ kans

 

De winactie eindigt op woensdag 20 september 2023 om 00:00 uur. Op donderdag 21 september 2023 maak ik de winnaar bekend op FB. Mocht het iets langer duren: ik sta op het punt om oma te worden…  Je krijgt als winnaar ook een mailtje van mij.

Dokteronline.com

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in