boek je vakantie bij de ANWB

Heb jij na het scheren ook altijd van die vervelende bultjes? Ben je deze bultjes helemaal zat? Lees dan snel verder en ontdek hoe je in toekomst kunt scheren zonder bultjes. Tips voor een gladden en comfortabele scheerbeurt, ook bij je schaamstreek.

 

Inhoud

Scheren met scheermesjes

Er zijn tegenwoordig tal van manieren om met gladde, geschoren benen door het leven te gaan. De meest populaire manier is en blijft echter scheren met een ouderwets scheermesje. Scheren zorgt helaas niet voor een blijvend effect, want de haren komen altijd weer terug. Bij de één sneller dan bij de ander.

 

Scheren zonder bultjes: tips voor een gladde en comfortabele scheerbeurt

Een groot nadeel van scheren is dat veel vrouwen last krijgen van bultjes na het scheren. Deze bultjes zien er niet alleen niet zo mooi uit, ze kunnen op den duur ook schuren langs kleding en irriteren. Met onderstaande tips kun je deze bultjes voortaan voorkomen.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker ook voor het scheren. Voordat je begint met scheren, is het belangrijk om je huid daarop voor te bereiden. Dat doe je als volgt:

Reinig je huid

Was het gebied dat je wilt scheren grondig met een milde reiniger. Dit helpt om vuil, bacteriën en overtollige oliën te verwijderen, waardoor je een schonere huid krijgt en de kans op irritaties vermindert.

Exfolieer

Gebruik een zachte scrub of exfoliant om dode huidcellen te verwijderen. Hiermee verminder je de kans op ingegroeide haartjes en krijg je een gladder scheerresultaat.

Maak het haar zacht

Neem een warme douche of gebruik een warm kompres om het haar zachter te maken voordat je gaat scheren. Dit opent de poriën en maakt het scheren gemakkelijker.

 

Het juiste scheermes en scheerproducten

Het lijkt zo simpel: je gaat naar de Kruidvat, Action of zelfs de supermarkt en haalt een pak scheermesjes waarmee je aan de slag gaat. Het juiste scheermes en scheerproducten kunnen echter een groot verschil maken bij het voorkomen van bultjes en irritatie. Kijk daarom eens naar deze tips:

Kies het juiste scheermes

Investeer in een kwalitatief goed scheermes dat bij je huidtype en haartextuur past. Wegwerpmesjes kunnen minder scherp zijn en tot meer irritatie leiden.

Gebruik scheerschuim of -gel

Breng een goede laag scheerschuim of -gel aan voordat je begint met scheren. Dit helpt het mes soepel over de huid te glijden en beschermt tegen wrijving.

Let op ingrediënten

Vermijd scheerproducten die agressieve chemicaliën of alcohol bevatten, omdat deze de huid kunnen uitdrogen en irriteren. Kies in plaats daarvan voor producten met natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera of kamille, die kalmerend werken.

 

De scheertechniek

Naast de voorbereiding en het gebruik van de juiste producten, is de juiste scheertechniek van essentieel belang om bultjes en irritatie te voorkomen. Met deze tips gebruik je de juiste scheertechniek:

Scheer met de haargroei mee

Scheer altijd in de richting van de haargroei om wrijving en irritatie te minimaliseren. Tegen de haargroei in scheren kan het risico op ingegroeide haartjes vergroten.

Gebruik lichte druk

Oefen geen al te grote druk uit tijdens het scheren. Laat het mes het werk doen en vermijd te hard drukken, wat de huid kan beschadigen en irritatie kan veroorzaken.

Spoel regelmatig

Spoel het scheermes regelmatig af tijdens het scheren om haar, schuim en andere resten te verwijderen. Dit zorgt voor een gladdere scheerbeurt.

Extra tips voor scheren van de bikinilijn

Het scheren van de schaamstreek of bikinilijn vereist extra voorzichtigheid vanwege de gevoeligheid van het gebied. Hier zijn enkele specifieke tips:

Trim eerst

Als het haar in de schaamstreek te lang is, trim het dan eerst met een schaar of tondeuse voordat je begint met scheren. Dit helpt om de lengte van het haar te verminderen en maakt het scheren gemakkelijker.

Gebruik een spiegel

Gebruik een handspiegel om beter te zien wat je doet en om onnodige wrijving te voorkomen.

Hydrateer goed

Breng na het scheren in de schaamstreek een hydraterende crème of een verzachtende olie aan om de huid te kalmeren en te hydrateren. Vermijd producten met sterke geuren, alcohol of chemicaliën die irritatie kunnen veroorzaken.

 

Een gladde scheerbeurt zonder bultjes is mogelijk met de juiste voorbereiding, producten en technieken. Zorg voor een goede reiniging en exfoliatie, gebruik kwalitatief hoogwaardige scheermessen en producten en volg de juiste scheertechnieken. Voor het scheren van de schaamstreek is extra voorzichtigheid geboden. Probeer deze tips en ontdek wat voor jou het beste werkt. Onthoud dat iedereen anders is en het even kan duren voordat je de perfecte routine voor jezelf hebt gevonden.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in