boek je vakantie bij de ANWB

Dataverlies kan desastreuze gevolgen hebben voor zowel bedrijven als individuen. Het kan de productiviteit verlagen, de bedrijfsvoering verstoren en zelfs gevoelige informatie blootstellen. Daarom is het van vitaal belang om stevige maatregelen te nemen die je data beschermen. Hier zijn vier essentiële tips om ervoor te zorgen dat je nooit meer data kwijt raakt.

 

Inhoud

Gebruik de cloud

De eerste tip die we je mee willen geven, is om gebruik te maken van de Cloud. Een Cloud is een netwerk van externe servers die op het internet worden gehost en gebruikt worden om gegevens op te slaan, te beheren en te verwerken in plaats van lokale servers of pc’s. Wanneer je echt een eigen server wil hebben, zal cloud hosting de juiste keuze zijn. Hiermee heb jij je data opgeslagen op een plek waar je altijd bij kunt wanneer je internet hebt, zonder dat vreemden hier zomaar bij kunnen.

 

Kies voor betrouwbare servers

Naast het gebruiken van de cloud is het over het algemeen aan te raden om voor betrouwbare servers te kiezen. Dit kunnen servers zijn die in je eigen huis zijn geplaatst, of servers van een dienst als TransIP.nl. Wanneer je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt, zul je een garantie krijgen dat je data nooit zomaar kwijtgeraakt kan worden. Als jij een groot fan bent van op meerdere paarden wedden, zal het kiezen voor betrouwbare servers zeker een onderdeel van je plan moeten zijn.

 

Bewaar alles automatisch

Het automatisch opslaan van al je gegevens is een derde belangrijke tip. Zorg ervoor dat je een systeem hebt dat regelmatig en automatisch back-ups maakt van al je gegevens, zoals crypto. Dit kan je doen door gebruik te maken van speciale software of diensten die deze functie bieden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het vergeten van het maken van back-ups of het verliezen van gegevens door onvoorziene omstandigheden zoals stroomuitval of hardwarefouten. Dit is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om ervoor te zorgen dat je nooit meer data kwijt raakt.

 

Verspreid je data over verschillende bronnen

Het spreiden van je gegevens over verschillende bronnen is een andere belangrijke strategie om dataverlies te voorkomen. Door niet alle informatie op één enkele plaats te bewaren, verklein je de kans dat je alles in één keer verliest als er iets misgaat met die ene bron.

Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het bewaren van belangrijke bestanden op zowel je computer als een externe harde schijf, of het gebruik van meerdere cloud serviceproviders om te zorgen voor een back-up. Hiermee creëer je een veiligheidsnet van meerdere lagen dat ervoor zorgt dat je gegevens altijd veilig en toegankelijk zijn, wat een groot verschil maakt.

Dokteronline.com
Vorig artikel10 Tips tegen vettig haar
Volgend artikelTips voor het decoreren van je huis + win 50 euro shoptegoed
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in