boek je vakantie bij de ANWB

Of het nu de feestdagen zijn, een verjaardag van je kind of een huwelijk, sommige herinneringen wil je nooit meer kwijt. Niet alleen niet voor jezelf, maar ook voor anderen. Ontdek tips om herinneringen vast te leggen

 

Inhoud

De belangrijkste momenten in je leven vormen mooie herinneringen

Veel mensen denken bij de feestdagen misschien aan lekker eten of cadeautjes. Een kind denkt voor zijn of haar verjaardag ook als eerste aan cadeautjes, trakteren en een kinderfeestje. Het belangrijkste op zo een dag zijn echter de herinneringen die je met elkaar maakt. Herinneringen zijn op het eerste gezicht niet tastbaar, maar zijn zo veel meer waard dan welk cadeau dan ook. Helaas kunnen herinneringen ook vervagen. Daarom is het zo noodzakelijk om herinneringen te maken en deze ook vast te leggen.

Tips om herinneringen vast te leggen 1

Tips om herinneringen vast te leggen

Tegenwoordig is het gelukkig een stuk simpeler geworden om herinneringen vast te leggen. Elke smartphone is voorzien van een camera waardoor je alle hoogtepunten in je leven vast kunt leggen op beeld. En mocht je telefoon niet voldoen: een mooie en zelfs professionele camera kost in veel gevallen zelfs minder dan de nieuwste smartphones. Natuurlijk kun je een telefoon en camera perfect met elkaar combineren.

Zowel voor de telefoon als camera geldt: je kunt er niet alleen foto’s, maar ook video’s mee maken. Op die manier heb je niet alleen statisch beeld, maar levende herinneringen met bewegend beeld en geluid. Een aanrader als je kinderen hebt, want kinderen groeien als kool en kunnen binnen een jaar heel erg veranderen. En dan is niets zo leuk als terugkijken op de beelden van een jaar geleden om te zien hoeveel je kind veranderd is.

Je kunt natuurlijk ook de creatieve kant op gaan en op andere manieren herinneringen vastleggen. Dat kan bijvoorbeeld door het gezamelijk maken van een schilderij, het maken van afdrukken van handen of voeten, het laten maken van een gipsbuik of het inlijsten van je bruidsjurk. Ook dat zijn allemaal manieren om een herinnering vast te leggen.

 

Herinneringen delen met iedereen

De kans is groot dat je telefoon of SD kaart van je camera vol staat met duizenden foto’s. En zeg nu eens eerlijk? Hoe vaak bekijk je al deze foto’s werkelijk? Zonde dus! Wil je bepaalde herinneringen echt levend houden, dan is het aan te raden om de mooiste foto’s te selecteren en deze af te laten drukken. Dat kan op klein formaat, zodat de foto’s in een foto album passen, maar nog leuker is als je van een paar geselecteerde foto’s een grote afdruk laat maken, die je bijvoorbeeld in de woonkamer of de slaapkamer ophangt. Een mooi voorbeeld is een foto op canvas.

Wat afdrukken maken betreft kun je werkelijk alle kanten op. Als je een foto op canvas een beetje te saai vindt, kies dan voor een foto op hout. Op die manier kun je herinneringen helemaal op maat laten maken en aan laten passen aan jouw wensen. En als je dan toch al bezig bent: waarom niet een mooie foto af laten drukken om op de kinderkamer te hangen? Ook kinderen vinden het fijn om naar herinneringen te kunnen kijken.

Als je een foto of meerdere foto’s afdrukt deel je deze herinneringen ook direct met anderen. En wat is er leuker dan herinneringen ophalen op het moment dat visite bij jou thuiskomt en de foto’s aan je muur ziet hangen?

Natuurlijk hoef je voor het delen van leuke dagen, feestjes en hoogtepunten in je leven niet per se gebruik te maken van fysieke afdrukken. Dat kan namelijk prima online. Vooral ideaal als je familie of vrienden in het buitenland hebt wonen. Houd er wel rekening mee dat alles wat je online gooit privacy verliest.

Tips om herinneringen vast te leggen 2

Herinneringen veilig bewaren voor nu en later

Of je afdrukken maakt of al je herinneringen online deelt, één ding is heel belangrijk: deze herinneringen wil je niet kwijt! En dat kan zomaar gebeuren als je jouw telefoon verliest, deze gestolen wordt of beschadigd raakt. Een SD kaart kan evengoed verloren gaan of beschadigd raken. In beide gevallen is het dus absoluut noodzakelijk om zo nu en dan een backup te maken.

Een backup maak je heel makkelijk met een kabel dat je verbindt met je laptop of pc. Een SD kaart is zelfs nog makkelijker: die stop je in de betreffende poort of een externe kaartlezer en je kunt alle bestanden met een paar klikken van je muis overzetten.

Helaas zit ook daar een groot nadeel aan: want wat met je telefoon of camera SD kaart kan gebeuren kan net zo goed met de laptop gebeuren. Je verliest deze, hij wordt gestolen of raakt dusdanig beschadigd dat je de bestanden niet meer terug kunt halen.

Daarom is het raadzaam om altijd te beschikken over nog een backup. Deze backup zet je op een externe schijf. Kies bij voorkeur voor een SSD schijf, deze kan tegen een stootje. De SSD schrijf kun je thuis of elders bewaren. Je kunt er bovendien voor kiezen om meerdere backups te maken. Bijvoorbeeld op de laptop van je partner of op de laptop van je puber. Op die manier heb je meerdere backups, mocht er eentje uitvallen of niet meer werken, dan heb je in elk geval nog je herinneringen op foto’s en video’s.

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

  1. Een foto op canvas of hout is altijd mooi. Wij hebben duizenden foto’s van onze dochter en ze is nog maar 4. We kiezen er dan ook voor om eens in de zoveel tijd een backup te maken en deze op een externe schijf te zetten.

    • Ik snap je helemaal. Ik geloof dat ik laatst zag dat ik op mijn telefoon ruim 10.000 foto’s heb staan. En ik heb een camera, waarmee ik bij een uitje of tripje ook al gauw honderden foto’s maak.

  2. Wat een leuk idee om een foto op hout cadeau te geven! Een persoonlijk cadeau met een herinnering, dat vindt iedereen leuk om te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in