boek je vakantie bij de ANWB

Herfstvakantie, zomervakantie, kerstvakantie. Het zijn de momenten waarop een hoop huisdiereigenaren weer na moeten denken over waar ze hun huisdier onderbrengen wanneer ze zelf niet thuis zijn. Hoe gezellig het hebben van een hond, kat of konijn ook is, hij of zij kan helaas niet altijd overal mee naartoe. Helemaal niet als je met het vliegtuig reist of opgepropt met het hele gezin in de auto zit voor 12 uur lang. Welke opties heb je om zowel jouw huisdier als jij zelf een zorgeloze vakantie te bezorgen?

 

Inhoud

Jouw huisdier in zijn of haar oude vertrouwde omgeving laten

Wellicht de simpelste en goedkoopste optie is om jouw huisdier thuis achter te laten en te zorgen voor een vriend of familielid die hem of haar regelmatig komt verzorgen. Ideaal voor het huisdier zelf omdat hij achterblijft in zijn eigen vertrouwde omgeving (oftewel, minder stress voor het beestje) en ideaal voor jou omdat je niet hoeft te sjouwen met voeding en andere verzorgingsproducten.

Belangrijk om te vermelden is wel dat dit bij bijvoorbeeld konijnen en katten veel makkelijker gaat dan bij een hond. Deze moet toch een aantal keer per dag uitgelaten worden en daarnaast kan niet elk ras even gemakkelijk alleen zijn. 

Ook als het aankomt op katten en konijnen is er één ding heel belangrijk – het regelmatig verschonen van het hok of de kattenbak. Ondanks dat deze dieren wat makkelijker alleen gelaten kunnen worden, is het van groot belang dat de verschoning regelmatig gebeurd. Niet alleen om nare geuren in huis te voorkomen, maar ook om het leefcomfort van het beestje hoog te houden.

Kijken we puur naar de kattenbak dan zijn er tegenwoordig handige snufjes die het leven van jou en de poes een stuk makkelijker maken, waaronder een zelfreinigende kattenbak. Deze kattenbak reinigt – zoals de naam al zegt – zichzelf door eens in de zoveel tijd te draaien. Het enige wat jij als baasje dus nog hoeft te doen is de zak met uitwerpselen weg te gooien en af en toe het grind te verversen. Niet alleen ideaal voor de poes (een zelfreinigende kattenbak is namelijk stukken hygiënischer), ook ideaal voor degene die tijdens jouw vakantie op de kat past. 

 

Het inhuren van een oppas

Het inhuren van een oppas voor bijvoorbeeld jouw hond wanneer je op vakantie bent klinkt misschien heel decadent, maar is in de basis hetzelfde als een hondenpension of hondenhotel. Het grote verschil is dat in het geval van een oppas de hond verblijft bij de oppas thuis en veel meer persoonlijke aandacht krijgt dan het geval is bij een pension.

Je kunt van tevoren de oppas zelf uitkiezen en ontmoeten (zelfs bij jou in de buurt) om er zo zeker van te zijn dat hij of zij een goede match is met het dier en jij er zelf ook een prettig gevoel bij hebt.

De oppas is altijd iemand met ervaring en er zitten vaak zelfs gekwalificeerde oppassen tussen. Daarnaast wordt ook elke oppas grondig gescreend. Kies je dus voor een oppas, dan weet je zeker dat je met een gerust hart op vakantie kunt (en jouw huisdier zo ook een mini-vakantie bezorgd).

 

Een pension of dierenhotel

De laatste optie voor het onderbrengen van jouw huisdier tijdens de vakantie is een pension of dierenhotel. In dit geval zit bijvoorbeeld jouw hond samen met een hoop andere honden in een groot verblijf, waar hij gedurende de periode goed verzorgd zal worden.

Er zijn ook pensions die zich bevinden in een bosrijke omgeving of die een groot buitenverblijf hebben waardoor de beestjes goed hun energie kwijt kunnen. Belangrijk in dit geval is wel dat jouw huisdier sociaal is en dus goed om kan gaan met andere dieren. Daarnaast krijgt het minder individuele aandacht dan het geval is bij een oppas. Let wel, een pension of dierenhotel kan tijdens vakantieperiodes snel vol zitten. Zorg er dan ook voor dat je vroegtijdig reserveert.

 

Kortom, het hebben van een huisdier hoeft zeker niet te betekenen dat je nooit meer op vakantie kunt. Er zijn genoeg opties om ervoor te zorgen dat zowel jij als jouw huisdier een fijne periode heeft terwijl jij je op jouw vakantieadres bevindt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in