boek je vakantie bij de ANWB

Merk je dat je vaak ziek bent? Dan is het misschien tijd om de hygiëne in huis aan te pakken. Hygiëne voorkomt dat ziekteverwekkers zich kunnen verspreiden. Wil je weten hoe je extra hygiëne in de badkamer creëert? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Inhoud

Vervang je oude toilet door een modern toilet

Waar we vroeger kozen voor een staand toilet, met een trekkoord aan een waterreservoir, kiezen we tegenwoordig voor hangtoiletten. Een hangtoilet is op verschillende vlakken een stuk hygiënischer. Zo blijft de vloer vrij, waardoor je er eenvoudig onderdoor kunt met de dweil. Daarnaast is een hangtoilet een stuk eenvoudige schoon te maken, omdat hij strakker is afgewerkt.

Wist je dat je tegenwoordig kunt kiezen voor een elektrische bedieningsplaat? Hierdoor hoef je het paneel helemaal niet meer aan te raken, wanneer je het toilet doorspoelt. Een extra hygiënische keuze, dus!

Douchevloer met weinig voegen

Voegen zijn de ideale broedplaats voor schimmels en bacteriën. Hoe minder voegen, hoe beter dus! Kies voor een douchevloer gemaakt van een grote tegel of kies een douchevloer van acryl.

Heb je een douchevloer met veel voegen en was je niet van plan deze snel te vervangen? Zorg er dan altijd voor dat je de voegen regelmatig reinigt. Bekijk goed welke producten hier geschikt voor zijn en gebruik geen azijn of bleek. Hierdoor worden de voegen poreus en krijgen bacteriën en schimmels juist meer kans.

Kies daarnaast voor een doucheputje met flensrand. Deze doucheputjes worden strak tegen de vloer gemonteerd. Hierdoor krijgen lekkages geen kans en kruipt vuil niet tussen de kieren van het putje.

Douchewanden met antikalklaag

Op veel plekken in Nederland hebben we last van hard water. Dit kennen we ook wel als water met veel kalk. Een groot nadeel van kalk is dat het aanslag veroorzaakt op alles waar water mee in aanraking komt. Bacteriën hechten zich vast aan kalkaanslag. Het is dus van belang de douchewanden goed te reinigen.

Idealiter maak je de douchewanden en kranen na elke douchebeurt droog met een trekker en een doek. Gelukkig zijn er tegenwoordig douchewanden verkrijgbaar die afgewerkt zijn met een speciale coating. Kalkaanslag helemaal voorkomen doet het niet. Het is echter wel een stuk minder zichtbaar en een stuk makkelijker schoon te maken.

Maak regelmatig schoon

Het ligt nogal voor de hand, maar schoonmaken is de beste manier om een hygiënische badkamer te creëren. Maak de badkamer daarom wekelijks schoon. Neem de douchekop en voegen maandelijksmee, zodat vuil geen kans krijg om zich op te hopen.

Het toilet moet minimaal eens per week gereinigd worden. Woon je met meerdere personen in een huis? Dan moet dit net even wat vaker.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in