boek je vakantie bij de ANWB

Een tuin heeft onderhoud nodig en kleur om er optimaal van te kunnen genieten. Maar soms lukt dat niet of loop je tegen problemen aan die je niet zomaar op weet te lossen. Meer uit je tuin halen? Lees dan deze toffe tuinboeken eens

 

Inhoud

Optimaal genieten van je tuin

Niets zo fijn als een tuin die groeit en bloeit. Maar niet iedereen heeft groene vingers. Wil jij optimaal genieten van je tuin? Maar heb je er niet zo veel verstand van? Of kun je wel wat extra hulp gebruiken? Dan mogen de boeken van de Tuindokter niet ontbreken in je boekenkast.

 

Alles over schadelijke en nuttige insecten

De hosta’s staan heerlijk te pronken met hun diepgenerfde, blauwachtige bladeren, tot je wat dichterbij komt en ziet dat hun bladeren vol gaatjes zitten. En verder staan de rozen mooi in knop, alleen bemerk je een dichte massa bladluizen die over elkaar heen lopen en zich tegoed doen aan blad en bloem … Insecten en andere kriebeldieren kunnen heel nuttig zijn in je tuin: ze bestuiven bloemen of bestrijden parasieten. Ze horen zeker thuis in een biodiverse tuin, maar je wilt ook het evenwicht tussen schadelijke en nuttige insecten bewaren en de juiste maatregelen nemen om je plantgoed te beschermen. De Tuindokter ® geeft in dit boek de allerbeste tips. Hij leert je de schadelijke soorten insecten en hun verschillende stadia kennen, legt uit welke ecologische bestrijdingsmiddelen je in de strijd kan gooien en hoe je je planten meer robuust maakt tegen ongedierte.

Alles over schadelijke en nuttige insecten. De beste tips van de Tuindokter ® | Koen Deprez, Stefaan Bingé | ISBN 978 90 561 5881 1 | Paperback | 144 pagina’s | verkoopprijs € 19,95 | Verschijnt oktober bij Sterck & De Vreese

 

 

Kleur in je tuin

Wie droomt er niet van heel veel kleur in de tuin, en dat het liefst het hele jaar door? Maar hoe realiseer je die droom? De Tuindokter ® neemt je in dit boek bij de hand om de juiste beslissingen te nemen. Eerst doet hij je nadenken over kleur: wat is je lievelingskleur, hoe wil je die kleur verwerken in de tuin?

En dan ga je concreet aan de slag: hoe maak je het plan voor een border? Wat is de ideale plantafstand en wat is het goede moment om te planten? Hoe vermijd je dat planten elkaar gaan verdringen? Welke plantenfamilies doen het goed samen als er weinig ruimte is? Hoe zaai je de mooiste bloemenweide?

De Tuindokter ® biedt veertien combinaties aan van planten die verschillen in hoogte en bloeitijd, maar wel altijd bij elkaar horen qua voedselbehoefte en  bodemkwaliteit. Het zijn echte inspiratie-kleurborden.

Kleur in je tuin. De beste tips van de Tuindokter ® | Stefaan Bingé | ISBN 978 905 615 882 8 | Paperback | 160 pagina’s | verkoopprijs € 19,95 | Verschijnt oktober bij Sterck & De Vreese

 

Wie is Stefaan Bingé, oftewel De Tuindokter ®

Stefan Bingé staat ook wel bekend als De Tuindokter. Hij houdt zich bezig met alles rondom tuinen in de breedste zin van het woord. Hij heeft niet alleen boeken geschreven om jou te helpen met je tuin, maar heeft ook een eigen Youtube kanaal. Een must voor iedereen die meer wil halen uit zijn tuin en daarbij advies en tips kan gebruiken van een specialist op dat gebied.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in