boek je vakantie bij de ANWB

Niets zo vervelend als schurende bovenbenen, vooral tijdens de warme zomermaanden. Schurende bovenbenen kunnen leiden tot huiduitslag en irritatie. Gelukkig zijn er verschillende tips en tricks om dit probleem aan te pakken. Zeg maar dag tegen schurende bovenbenen.

 

Inhoud

Schurende bovenbenen in de zomer

Niets zo fijn om weer eens met een rok, jurk of korte broek rond te kunnen lopen, zeker als de temperaturen stijgen. Helaas zit er ook een keerzijde aan het dragen van heerlijke zomerkleding: bovenbenen die langs elkaar schuren en zo voor irritatie zorgen.

 

Zeg maar dag tegen schurende bovenbenen

Gelukkig hoeft dat geen belemmering te zijn om die ene leuke rok of jurk niet meer te dragen. Je kunt namelijk preventieve maatregelen nemen om schurende bovenbenen te voorkomen.

 

Draag de juiste kleding

Kies voor lichte, ademende stoffen zoals katoen of vochtafvoerende materialen. Vermijd strakke kleding en kies in plaats daarvan voor losse, luchtige kledingstukken om wrijving te verminderen. Dit voorkomt ook dat je zweet op je bovenbenen.

 

Gebruik talkpoeder of een anti-wrijvingsproduct

Breng wat talkpoeder of een speciaal anti-wrijvingsproduct aan op je bovenbenen voordat je je aankleedt. Dit helpt bij het verminderen van wrijving en vocht, waardoor je schuren voorkomt.

 

Gebruik een vochtinbrengende crème

Hydrateer je bovenbenen regelmatig met een vochtinbrengende crème om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Dit kan wrijving verminderen en het risico op schuren verminderen.

 

Draag speciale anti-schurende banden, strakke short of legging

Dat je benen tegen elkaar aan kunnen schuren en wrijving veroorzaken komt omdat er sprake is van huid op huid contact. Er zijn speciale elastische banden, strakke shorts en leggings verkrijgbaar om schuren te voorkomen. Deze producten creëren een barrière tussen je bovenbenen en verminderen wrijving.

Behandeling van uitslag door schurende bovenbenen

Ben je te laat voor bovenstaande tips tegen schurende benen? Heb je al last van uitslag en irritatie? Probeer het dan met onderstaande tips.

 

Reinig de huid grondig

Reinig het getroffen gebied voorzichtig met een milde, ongeparfumeerde zeep en lauw water. Dep de huid droog in plaats van te wrijven om verdere irritatie te voorkomen.

 

Breng een kalmerende crème aan

Gebruik een kalmerende crème of een zalf met ingrediënten zoals aloë vera of kamille om de geïrriteerde huid te verzachten en te kalmeren. Vermijd producten met alcohol of geurstoffen, omdat deze de huid verder kunnen irriteren.

 

Houd het getroffen gebied droog

Zorg ervoor dat het gebied tussen je bovenbenen goed droog blijft. Gebruik eventueel een zachte handdoek om overtollig vocht te absorberen.

 

Vermijd het dragen van strakke kleding

Kies voor loszittende kleding om verdere wrijving en irritatie te voorkomen. Strakke kleding kan de symptomen verergeren en het genezingsproces vertragen.

 

Geef de huid rust

Geef je huid voldoende rust en vermijd activiteiten die verdere wrijving veroorzaken. Probeer indien mogelijk het getroffen gebied niet te belasten totdat de uitslag volledig is genezen.

 

Raadpleeg een arts indien nodig

Als de uitslag ernstig is, niet verbetert of gepaard gaat met andere symptomen, raadpleeg dan een arts voor professioneel advies en behandeling.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in