boek je vakantie bij de ANWB

Met de nieuwe maatregelen en het verscherpte advies om niet meer dan drie mensen per dag te ontvangen, zien veel mensen hun verjaardag in het water vallen.  Met deze tips maak je er een onvergetelijke verjaardag van ondanks Corona maatregelen.

 

Inhoud

De nieuwe maatregelen

De cijfers nemen toe en dat betekend dat er strengere maatregelen gaan gelden. Helaas zullen hierdoor veel mensen gedupeerd worden. Vooral ondernemers zullen extra hard getroffen worden. Speciaal voor bedrijven bestaat daarom ook de mogelijkheid om een sneltest op locatie uit te laten voeren. Ideaal, want daarmee hoeven jouw werknemers zich niet te verplaatsen. Maar de maatregelen gelden niet alleen voor ondernemers. Ook de gewone burger levert massaal vrijheid in.

 

Met deze tips maak je er een onvergetelijke verjaardag van ondanks Corona maatregelen

Of het nu een kind is of een volwassene, als je in deze tijd jarig bent is dat geen pretje.  Dat geldt vooral wanneer je een speciale verjaardag hebt, zoals de eerste verjaardag, een kind dat officieel tiener wordt op de tiende verjaardag of de 18e verjaardag.

Allemaal bijzondere dagen die je eigenlijk niet wil missen. Misschien kun je je verjaardag niet zo vieren als je in gedachten hebt. Dat betekend echter niet dat je er compleet van af moet zien. Integendeel. Met onderstaande tips maak je er een onvergetelijk feest van voor jong en oud. En het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van verjaardagsfeest dillema’s.

 

Met deze tips maak je er een onvergetelijke verjaardag van ondanks Corona maatregelen 2

 

Geen visite thuis? Dan ga jij langs de visite

Waarom zou je thuis visite ontvangen als dat voorlopig niet mag? Het is voor jou makkelijker om de taart, drinken en hapjes in de auto te gooien en persoonlijk langs alle visite te rijden. Neem een dagje vrij van werk en stippel een leuke route uit. Stem met iedereen af hoe laat je er ongeveer bent en ga op die manier langs iedereen die eigenlijk bij je thuis zou komen. Op die manier vier je een hele dag je verjaardag, heb je geen rommel in huis en geniet je met volle teugen op een andere manier.

 

Drive thru verjaardag

Heb je zelf geen auto of fiets waarmee je je kunt verplaatsen? Is het logistiek gezien voor jou lastig? Dat je geen visite in huis mag ontvangen betekend niet dat je niemand mag zien. Laat de visite over de dag heen verdeeld langskomen, zonder ze binnen te laten. Ontvang je gasten voor de deur, geef ze een stuk taart, een bord met lekkers en een beker drinken. Een kort babbeltje voordat de volgende gasten komen.

In plaats van de mensen voor je deur te laten komen kun je ook naar hun auto toelopen. Woon je op de begane vloer en je hebt daar een raam kun je de mensen daar ontvangen. Met een tuin kun je jouw visite even in de tuin laten komen (met 1,5 meter afstand) om even bij te kletsen.

Met deze tips maak je er een onvergetelijke verjaardag van ondanks Corona maatregelen

Party online

Het kan niet op tegen een echt feestje, maar als je gasten over heel het land wonen is dit wellicht de makkelijkste en beste oplossing. Organiseer een online feestje via Skype, Zoom of Google meet. Er zijn talloze programma’s die gebruikt worden voor online vergaderingen, die je ook kunt gebruiken om te feesten.

Om het nog leuker te maken: stuur naar iedereen een stukje taart of gebak, wat drinken of lekkere hapjes. Zoek bij voorbaat muziek uit en kies een bepaald thema. Laat iedereen in het thema gekleed gaan en stem alles daarop af. Je kunt naar iedereen versiering in het gewenste thema sturen, zodat ieders kamer lekker versierd is. Op die manier kun je binnen je eigen vier muren van een knalfeest. Ga dansen, speel een spelletje met elkaar, maak muziek… je kunt er werkelijk alle kanten mee op.

Aanrader voor kinderfeesten: jij geen stress van andere kinderen, maar jouw kind kan wel genieten van een onvergetelijk kinderfeestje. Mocht een kind het niet meer zien zitten: dan kan diegene gewoon afhaken. Nodig kinderen van de klas uit en geef op school al een pakket af met alle benodigdheden en lekkers erin.

 

Maak er een feestweek van

Mocht je het allemaal maar niets vinden, dan kun je er een feestweek van maken. Elke dag ontvang je maximaal drie mensen buiten je huishouden om, waarmee je je verjaardag viert. Vinden kinderen zeker geen straf 😉 Voor jou is het wel extra werk, dus hou daar rekening mee. Maar je verjaart maar een keer en dan mag je best een keer iets extravagants gaan doen. Dus waarom dan niet een hele week je verjaardag vieren. In andere landen is het niet meer dan normale zaak om bijvoorbeeld bij bruiloften meerdere dagen feest te vieren. Waarom zou jij dan niet je verjaardag mogen verdelen over een hele week? Leuk om dat ook weer van je bucketlist af te kunnen strepen. Voel je je een hele week speciaal en een feestvarken.

 

Hoe ga jij om met de nieuwe maatregelen en het vieren van een verjaardag?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in