boek je vakantie bij de ANWB

Was jij in 1986 helemaal weg van Top Gun? Of heb je deze ooit gezien? Dan mag je de opvolger Top Gun Maverick niet missen. Deze draait vanaf 26 mei 2022 in de bioscoop en belooft net zo spannend te worden als Top Gun.

 

Inhoud

Top Gun met Tom Cruise uit 1986

Maverick (Cruise) wordt samen met zijn copiloot Goose (Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is. Ondertussen is er nog een vrouw in het spel wat het allemaal nog ingewikkelder maakt.

Oorspronkelijk was de film bedoelt om de marine in een goed daglicht te plaatsen en waren de recensies kritisch. Uiteindelijk werd het echter de best verkopende film in het jaar 1986. De rekruteringscijfers van de Amerikaanse marine en luchtmacht stegen eveneens en hier profiteerde ook de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht van.

Top gun Maverick

Top Gun Maverick

Nu, ruim 30 jaar later komt er een vervolg op Top Gun, namelijk Top Gun Maverick. Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) voelt zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.

Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. Het belooft weer een spektakel te worden met heel veel actie. Bekijk hieronder alvast de trailer

In de film spelen o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris.

Doe mee en maak kans op vrijkaarten en goodies

Wil je de film zelf zien? Dan heb ik goed nieuws voor jou: ik mag namelijk 3x 2vrijkaarten en leuke goodies verloten (pakket bestaat uit cap, tanktop voor vrouwen en een pin. Om mee te doen aan deze winactie laat je mij weten of en wanneer je Top Gun gezien hebt.

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende:

 • Volg tipsvoorjou op Facebook (dat doe je natuurlijk al 😉) 1+
 • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
 • Tag minimaal 5 mensen onder het bericht op Facebook 5+ kansen
 • Volg tipsvoorjou op Instagram 1+ kans

Top Gun Maverick tanktop

 

 

 

Top Gun Maverick pin

 

 

 

 

Top Gun Maverick cap

De winactie eindigt op woensdag 1 juni om 00:00 uur. Op donderdag 2 juni 2022 maak ik de winnaars bekend op FB. Je krijgt als winnaar ook een mailtje van mij.

Dokteronline.com

29 REACTIES

 1. Mocht ik winnen, ga ik samen met mijn zoon Berend (16) naar deze wauw film. Moeder met de mooie tanktop en Zoon met de fantastische Cap (geweldige goodies) Dit wordt een uniek uitje samen, om nooit te vergeten. We maken dolgraag kans.

 2. Top Gun heb ik (vaak) gezien, wanneer weet ik niet meer maar morgen komt die om 20:30 op Net 5 dus wanneer heb ik het voor het laatst gezien 26 mei tussen 20:30 en 22:40 op Net 5 (wat gedetailleerd hé)!

 3. Ik loot graag mee wanneer ik die gezien heb nou dat is al heel erg lang geleden zo lang dat ik het niet meer weet wanneer

 4. Ik heb de originele film een paar keer gezien. En als ik deze tanktop aan mijn vriendin geef wil ze ‘m misschien ook een keer met mij kijken 😉

 5. Zo’n of 4,5 x op TV.

  In 2000: 1x op een regenachtige zondag en 1x op een woensdag die zonnig was met een licht briesje.
  In 2005: 1x in de winter op een dag dat het niet zo koud was (+8 graden Celsius).
  In 2007: 0,5x op een zaterdag na een feestje. Ik had een kater dus was op ongeveer de helft in slaap gevallen.
  In 2010: 1x op een maandagavond om 20:30 met een zak ham/kaas chips als ik het me nog goed herinner.

  Zoiets was het ja. Top Fun!

 6. We heel erg lang op een vervolg moeten wachten, ik weet niet eens meer wanneer ik Top Gun voor het eerst gezien heb. Maar kan me wel herinneren dat de film een aantal keer op tv is geweest.

 7. Jazeker, meerdere keren. Toen hij uitkwam in de bios met een vriendin. En daarna nog vele malen op tv en dvd met mijn man. Kijk uit naar Maverick; hoop dat er een gevoel van nostalgie bijkomt.

 8. Deze film wil ik best zien, uiteraard de eerste ook wel eens gezien. Ben benieuwd! En de bios is altijd een leuk uitje.

 9. Graag ga ik met mijn dochter. Ze woont sinds kort op zichzelf en het lijkt me heerlijk er een avondje samen uit van te maken.

 10. wow, dat is lang geleden, ik denk dat ik de film meer dan 28 jaar niet heb gezien. Ik ga graag met mijn man naar de nieuwe film

 11. Gaaf ! Ik maak graag kans en ben erg benieuwd want ik heb nog nooit gezien 🙂
  Alle stappen heb ik ondernomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in