boek je vakantie bij de ANWB

In een nieuwe reeks vertelt Lindsey over haar avonturen als stewardess. Je maakt nogal eens wat mee tijdens een vlucht van hilarisch tot ernstig. Van passagiers die je nooit meer vergeet tot situaties die je liever niet mee had willen maken. Vandaag vertelt Lindsey over een moeder die 20 kilo babyvoeding in de koffer meenam.

 

Wie is Lindsey?

Ik ben Lindsey (37) en reeds 15 jaar in een relatie met Geert (44) Samen hebben we 3 leuke kinderen van 5-7-9 jaar. We hebben elkaar leren kennen in Gent en in 2008 zeiden we België vaarwel om aan een nieuw avontuur te beginnen met een nieuwe job in de luchtvaart als steward en stewardess. We hebben samen in Zweden en Sicilië gewoond en ondertussen wonen we met ons gezin al 10 jaar in Tenerife. Na 13 jaar in de luchtvaart hebben we een collectie aan leuke, grappige en gekke verhalen vergaard. Zelf houden we van avontuurlijke reizen met onze 3 wereld kinderen en delen we graag leuke tips over reizen.

 

 

Avonturen van een stewardess: 20 kilo babyvoeding in koffer

Mensen nemen de gekste dingen mee als ze op vakantie gaan. Vaak zijn het dingen die niet nodig zijn, omdat deze dingen lokaal goed verkrijgbaar zijn. Dat geldt zeker voor mensen die met kinderen reizen. En zo kwam het dat deze nieuwbakken moeder met een koffer vol babyvoeding op reis ging.

 

Op 1 van onze vluchten naar Tenerife raak ik aan de praat met een koppel met een baby. Toen ik hoorde dat dit hun eerste reis was en hoe zenuwachtig ze waren stelde ik hen gerust dat ik zelf 3 kinderen had en al heel vaak met hen had gereisd.

Plots vroeg de dame mij: ‘Ik heb 20 kilo (!) babyvoeding mee, want de baby is pas begonnen met het eten van vaste voeding. Denk je dat dit genoeg zal zijn voor 2 weken?’

Ik moest effe mijn woorden inslikken om niet luid te roepen: We zijn op weg naar Tenerife! NIET NAAR DE MAAN!!

Ik vroeg of de baby speciale voeding nodig had. Maar nee, de ouders waren bezorgd dat er geen babyvoeding te vinden zou zijn. Was er eigenlijk wel een supermarkt die dat verkocht? Ik heb haar kalm uitgelegd dat Tenerife gewoon bij Spanje hoort en dezelfde voorzieningen heeft als de rest van de Westerse wereld.

Als tip aan alle nieuwe ouders die op reis gaan: kinderen worden overal op de wereld geboren en grootgebracht. Zelfs in de meeste Derdewereld landen vind je babyvoeding.

En kinderen die leren eten houden ook gewoon van rijst, aardappelen, pasta, noodles, banaan, mango en nog zo veel meer! Ze gaan echt niet ziek worden van wat witte rijst gekookt in melk met wat mango blokjes. Of uithongeren als ze 3 dagen na elkaar enkel banaan en aardappelen willen eten.

En ja, ook al ben ik zelf een grote voorstander van borstvoeding en eten via de rapley methode, flesvoeding en babyvoeding vind je bijna overal! Zelfs de meeste apotheken verkopen het.

(Ps: in Maleisië verkoopt de apotheek ook Nutella smeerpasta!)🤷🏼‍♀️

Tot de volgende keer met nieuwe avonturen van een stewardess!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in