boek je vakantie bij de ANWB

Nog heel even wachten en dan mogen we de lente weer verwelkomen. Heb je een tuin dan wordt het tijd om je tuin onder handen te nemen en klaar te maken voor de lente. Begin met het voorbereiden en klaarmaken op tijd zodat je niet alles tegelijk hoeft te doen. Het lenteklaar maken van je tuin is niet ingewikkeld en met de tips hieronder moet het zeker lukken.

Inhoud

Ruim eerst je tuin op

Hoogstwaarschijnlijk heb jij het hele najaar niet omgekeken naar je tuin, dat is ook niet zo heel gek. Voordat je gaat beginnen met tuinieren is het slim om eerst je tuin op te ruimen, zo begin je met een fijne basis. Veeg alle blaadjes, takken en ander tuinafval bij elkaar zodat je met een opgeruimde tuin begint.

Repareer of vervang

Ook is dit het moment om eens te gaan kijken naar je tuinafscheiding, is deze nog netjes of is het wellicht toe aan vernieuwing? Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij een hekwerk van MT, voor een dubbelstaaf mat hekwerk. Het voordeel van een dubbelstaaf hekwerk is dat dit een duurzame manier van afscheiden is, het hekwerk is gemaakt van metaal dat niet kan roesten en je kunt het eventueel laten begroeien voor een mooi natuurlijk effect.

Verwijder het onkruid

Niet het allerleukste klusje maar zeker noodzakelijk, verwijder al het onkruid in de tuin. Dit kun je handmatig doen, wat het meest effectief is, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te doen met bijvoorbeeld een schoffel of een stalen borstel.

Bemest je tuin

Na een winter is je tuin wel toe aan een beetje voeding en dit kun je doen door je tuin te bemesten. Zorg vooral dat de grond van de tuin wordt bemest, hiermee voorkom je dat je te maken krijgt met eventuele ziektes, bacteriën en schimmels. Heb je namelijk een ongezonde grond dan gaan je planten en bloemen minder goed groeien.

Groene aanslag verwijderen

Heb je tegels in je tuin, grote kans dat deze een groen laagje hebben gekregen. Deze aanslag kun je op een aantal manieren verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld strooizout, azijn of Biotex (de groene) en doe dit vooral op een droge en het liefst een zonnige dag. Ook kan een hogedrukspuit zeer effectief zijn om groene aanslag te verwijderen.

Begin met snoeien, zaaien en planten

Ook in het voorjaar moeten sommige planten, heggen en bomen gesnoeid worden. Dit is heel belangrijk om te doen want hiermee zorg je ervoor dat een boom bijvoorbeeld weer beter gaat groeien. Niet al het groen moet in het voorjaar gesnoeid worden. In maart kun je bijvoorbeeld fruitbomen, klimplanten en bessenstruiken snoeien. In april is het tijd om heggen in je tuin te gaan snoeien. Ook kun je vaak al gaan beginnen met zaaien en planten.

Heb jij op tijd je tuin lenteklaar met de bovenstaande tips dan kun jij lekker vroeg in het seizoen al gaan genieten van je tuin.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in