boek je vakantie bij de ANWB

Freelancer of ZZP’er zijn; het is een avontuur die veel mensen in eerste instantie naast hun baan doen. Proeven van het ondernemen om vervolgens de stap te nemen tot echt serieus fulltime ondernemerschap. Waar je in loondienst (meestal) eind van de maand je geld krijgt dat je bij elkaar gewerkt hebt, zo gebeurt dat bij een ondernemer pas enige tijd later. Je verstuurt je factuur en je hoopt dat binnen dertig dagen het geld op je bedrijfsrekening staat.

Het is voor de startende ondernemer elke keer weer spannend of het geld wel op tijd overgemaakt wordt. Ook jij doet investeringen, wilt je bedrijf laten groeien en moet energiekosten betalen die de pan uit rijzen. Betalen je opdrachtgevers niet of niet op tijd, dan heb je als ondernemer een uitdaging. Speciaal voor eenpitters bestaat er factoring voor ZZP. Weg met de zorgen en de stress of jouw verstuurde factuur bij je klant niet in de vergetelheid raakt.

Inhoud

Facturen binnen 24 uur betaald

Als je nog niet zo lang onderneemt ben je nog niet zo bekend met al die verschillende scenario’s die zich kunnen voordoen wanneer je te maken hebt met klanten en opdrachtgevers. Voordat je gaat bedenken hoe je je debiteurenbeheer verantwoord kunt uitbesteden moet er eerst een daarmee samenhangende en logische vraag worden beantwoord: ‘Wat is factoring?’ Het antwoord: een flexibele manier van debiteurenfinanciering. Heel concreet betekent dit dat jouw facturen binnen 24 uur aan je uitbetaald zijn, door The Blue Factor.

 

Snel meer opbrengsten dan kosten

Deze factoringmaatschappij neemt je de zorgen uit handen voor 2 tot 5% van het oorspronkelijke factuurbedrag. Dit is dus goed te overzien. Zeker omdat er geen minimum omzeteisen zijn waar je aan moet voldoen. Ook kijkt The Blue Factor voornamelijk naar de kredietwaardigheid van je opdrachtgevers, en hoef je zelf niet allerlei ingewikkelde documenten in te vullen voordat je een account bij The Blue Factor opent.

Flexibiliteit

Met The Blue Factor ga je een flexibele overeenkomst aan. Jij focust je primair op ondernemen; precies dat doen waarvoor je je ooit hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je liquiditeit vergroten, waarbij The Blue Factor duidelijk helpt. Je gaat geen schulden aan, maar je krijgt simpelweg je geld eerder dan je gewend bent. En die ene klant die weer eens veel te laat je geld overmaakt? Dat is jouw probleem niet meer. Heb je een keer een maand geen facturen verstuurd, vanwege vakantie of andere omstandigheden? Dan heb je dus ook geen kosten gemaakt voor factoring. Je bepaalt trouwens zelf welke facturen er voor factoring in aanmerking komen en welke niet.

Altijd overleg

The Blue Factor gaat professioneel en klantvriendelijk om met je opdrachtgevers. Mocht er een keer actie moeten worden ondernomen, dan zal The Blue Factor altijd eerst met je overleggen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, die zijn niet hoger dan die ene factuur uit 2022 die nooit betaald is. En kosten kun je altijd weer doorberekenen aan precies díe klant die altijd te laat betaald. Factoring en debiteurenbeheer; dat is slimme financiering.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelMet deze tips maak jij je tuin lenteklaar
Volgend artikelDe lekkerste cadeautips voor Pasen
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in