boek je vakantie bij de ANWB

Het is alweer een hele tijd hot: twinnen met je zoon of dochter. Dat is hartstikke leuk voor als je kinderen klein zijn, maar kan ook prima als je kinderen al wat groter zijn.

 

Inhoud

Wat is twinnen?

Van oorsprong komt het woord twinnen uit het Engels. Daar is het afgeleid van het woord twins wat tweeling betekent. Omdat tweelingen vaak hetzelfde gekleed gaan, werd door de modewereld het woord twinning bedacht. Dit woord gebruik je dus als twee mensen in dezelfde kleding rondlopen. Dit kan een moeder met haar zoon of dochter zijn, maar ook een vader met zijn zoon of dochter. Er zijn zelfs stellen die twinnen. Overigens hoeft twinnen niet alleen met z’n tweetjes: je kunt dit ook met het hele gezin doen.

 

Twinnen met je zoon of dochter

Veel ouders vinden het leuk om hun zoon of dochter in dezelfde kleding rond te laten lopen als zij zelf. Je ziet dan immers een miniversie van jezelf. Dat levert zeker hele mooie plaatjes op en op die manier weet in elk geval iedereen dat jullie bij elkaar horen. Twinnen is niet moeilijk: je kiest voor allebei een jeans en een effen shirt in dezelfde kleur en je bent eigenlijk al aan het twinnen.

Natuurlijk zijn de mogelijkheden op dit gebied eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor T-shirts met opdruk of een leuke jurk, waarvan één een miniversie is. Of voor een jongen: kies een stoere leren jack en ga samen met je zoon twinnen in stoere biker kleding. Als je met je hele gezin wilt twinnen kun je kleding laten bedrukken of je kiest voor dezelfde stijl of kleuren. Leuk voor een gezinsfoto of om een zwangerschap aan te kondigen.

 

Twinnen met je zoon of dochter 2

 

Twinnen met mijn dochter dankzij Zendee.nl

Een tijdje geleden kreeg ik het idee om eens te gaan twinnen met mijn dochter. Zij is inmdidels 18 en past veel van mijn kleding. Het gebeurt dan ook geregeld dat zij mijn kast induikt en er kleren in haar kamer verdwijnen. Om dit voor te zijn wilde ik wel eens met haar twinnen. Helemaal twinnen zou ze waarschijnlijk niet leuk vinden, maar nagenoeg dezelfde kleren wel.

In onze zoektocht kwam ik uit bij Zendee feel good fashion.  Een leuke kleine webshop die zich richt op sportieve kleding met een retro touch en zich niet aantrekt van de nieuwste trends. Lekker tijdloos en eigenzinnig, bovendien is de kleding gemaakt van (biologische) stoffen. De kleding moet niet alleen heerlijk zitten, maar ook nog eens betaalbaar zijn. Daarbij wordt niet gewerkt met massaproductie: alles wordt in kleine ateliers in Ede en Arnhem gemaakt. Alleen een klein deel wordt in Polen gemaakt.

 

Twinnen met je zoon of dochter 3

Het was nog even goed zoeken wat we nu precies wilden hebben om te kunnen twinnen. Mijn dochter wilde eerst in jurk twinnen, maar dat vond ik wat minder. Uiteindelijk heb ik een leuke set voor ons uitgezocht. Het werd een rok (zij een andere kleur als ik, wel hetzelfde model) en allebei hetzelfde sweater. In eerste instantie kregen we de verkeerde maat en verkeerde model rok binnen. Omruilen was helemaal geen probleem, Zefanja van Zendee heeft ons heel goed geholpen bij het retourneren en omruilen. Inmiddels hebben we de kledingstukken gedragen en zijn we zeer tevreden erover.

Mijn dochter is normaal gesproken niet iemand die graag dezelfde kleding draagt als haar moeder, maar de rok en de sweater vielen goed in de smaak.

 

Twinning setje van Zendee

Benieuwd wat wij kozen om te twinnen? Wij kozen voor de rok Emma blue surf en joggingtrui Elva black. Deze passen perfect bij elkaar en zitten heerlijk comfortabel. De stoffen zijn zacht en het setje kan prima in de winter gedragen worden in combinatie met laarzen en een panty. Wij zijn erg blij en vonden het hartstikke leuk om eens te gaan twinnen. (mijn dochter vond het zelfs zo leuk dat we uiteindelijk meer dan 100 foto’s hebben gemaakt, een teken dat ze genoten heeft van deze moeder dochter quality time).

 

Heb jij wel eens getwint met je zoon, dochter of partner?

 

 

Twinnen met je zoon of dochter
Mijn dochter vond het wel leuk om een beetje stoer te kijken, net als modellen. Helaas werkt dat bij mij niet zo 😉
Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in