boek je vakantie bij de ANWB

Ga jij op vliegvakantie? Ben je benieuwd naar de verschillende parkeermogelijkheden op een luchthaven? Lees snel verder ontdek het verschil tussen shuttle parkeren, valet parkeren, park & walk van parking luchthaven Zaventem en park sleep fly.

 

Inhoud

Plannen van je vakantie

Voor veel mensen begint de pret van een vakantie al bij het plannen. Voor anderen gaat het plannen van een vakantie gepaard met heel veel stress. Niet zo gek, want er komt best wat kijken. Om te beginnen moet je een leuke bestemming vinden voor het beschikbare budget. Dan moet je nadenken over vervoersmiddel en accommodatie. Ten slot moet je alles eromheen goed regelen. Denk aan parkeren van je auto als je met de auto naar de luchthaven gaat, beheer van huis en de verzorging van huisdieren en planten. Een goede voorbereiding is daarom een must.

 

De verschillende parkeermogelijkheden op een luchthaven

Ben je van plan om met de auto naar de luchthaven te komen, dan is goed om je van tevoren in te lezen over de verschillende parkeermogelijkheden. De verschillen zijn best groot, niet alleen wat comfort en gemak betreft, maar ook wat prijzen betreft. Dit kan ook doorslaggevend zijn voor je reisbudget.

 

Shuttle parkeren

De goedkoopste manier om je auto tijdens je vakantie te parkeren bij een luchthaven is shuttle parkeren. Deze parkeerplekken liggen in de omgeving van de luchthaven en zijn niet overdekt. Je parkeert je auto zelf op een vrije plek en laadt je bagage uit. Op de parkeerplaats is een busje aanwezig (of deze kan opgeroepen worden) die jou en je koffers naar de luchthaven brengt. Als je terugkomt kun je op de luchthaven in een shuttle bus stappen die jou weer terugbrengt naar de parkeerplaats. Deze manier van parkeren is goedkoop en best veilig.

 

Valet parkeren

Valet parkeren is een iets duurdere variant en biedt net wat meer comfort. Je rijdt met je auto tot de vertrekhal waar een medewerker van de parking op je staat te wachten. Daar draag je de auto en sleutels over, pakt je spullen en je vertrekt. De medewerker zal de auto rijdt vervolgens jouw auto naar het parkeerterrein. Terwijl jij je richt op inchecken en geniet van je vakantie staat de auto veilig geparkeerd.

Bij terugkomst bel je met het servicenummer van de parking die ervoor zorgen dat een medewerker met je auto naar de aangegeven plek (bij de vertrekhal) komt. Nog even je auto controleren, bagage in achterbak doen en je bent klaar om te vertrekken. Ideaal als je geen zin hebt om zelf een parkeerplek te moeten zoeken en zo snel als mogelijk na de vlucht weer in de auto wil stappen om naar huis te gaan.

Park & Walk

De duurste optie is park & walk. Je parkeert je auto op een parkeerplaats direct naast het vliegveld (vaak overdekt), pakt je bagage en loopt zo de vertrekhal binnen. Ideaal als je haast hebt of met je gezin onderweg bent en geen zin hebt om eerst een shuttlebus te moeten pakken.

 

Park sleep fly

Wil je jezelf allerlei stress besparen? Of moet je al heel vroeg op het vliegveld zijn? Overweeg dan eens park sleep fly. Bij deze combinatie parkeer je je auto bij een hotel in de buurt van de luchthaven. Je overnacht in een hotelkamer en wordt vanuit het hotel naar de luchthaven gebracht. Vaak zit ontbijt erbij inbegrepen. Tijdens je vakantie mag je auto gewoon bij het hotel geparkeerd blijven. Bij terugkomst pak je een shuttlebus terug naar het hotel, waar je in de auto stapt om weer naar huis te gaan.

Met een park sleep fly spaar jezelf veel stress en plak je er onbewust een extra nachtje vakantie aan vast. Bovendien is het de perfecte parkeermogelijkheid als je langer op vakantie bent. Bij de meeste hotels kun je je auto 21 dagen achterlaten. De prijzen variëren en zijn afhankelijk van welk hotel je boekt. Goed met elkaar vergelijken heeft dus grote voordelen.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in