Budgetlovers - Fashion Accessories

Etensresten, teveel toiletpapier of (per ongeluk) door het toilet gespoeld maandverband, het zijn allemaal oorzaken die kunnen leiden tot een verstopt toilet. Heb je last van een verstopt toilet? Met deze tips ben je er zo van af.

 

Verstopt toilet wat te doen?

Natuurlijk kun je direct aan de telefoon hangen om een loodgieter te bellen, maar dat is het laatste dat je zou moeten doen. Een loodgieter kost bakken vol geld en in de meeste gevallen kun je een verstopping van het toilet prima zelf oplossen. Als je maar weet wat je nu juist wel en niet moet doen.

 

Verstopt toilet? Met deze tips ben je er zo van af

Hieronder vind je een aantal tips zodat je weet wat te doen bij een verstopt toilet. Afhankelijk van hoe zwaar je toilet verstopt is moet je gebruik maken van huismiddeltjes al dan niet in combinatie met dingen als een toiletborstel, een toiletontstopper of bijvoorbeeld een ontstoppingsveer. In veel gevallen is dit echter niet nodig.

Kleine verstopping in het toilet

Heb je last van een kleine ontstopping? Dan is het gebruik van een toiletborstel vaak voldoende. Probeer zo veel als mogelijk toiletpapier of andere dingen die de verstopping veroorzaken uit het toilet te vissen. Dat kun je doen met behulp van de toiletborstel. Lukt dit niet? Trek dan een paar huishoudhandschoenen aan en haal het er handmatig uit.

Als het meeste uit het toilet gehaald is, stop je de toiletborstel zo diep mogelijk in de afvoer. Daarbij beweeg je deze krachtig op en neer. Hierdoor creëer je een klein vacuüm waardoor het overtollige water snel afgevoerd kan worden. Nog een keer extra doortrekken en als het goed is ben je van je verstopte toilet af.

Mocht je nog steeds last hebben van wat verstopping, dan kun je een aantal liter heet water (niet kokend! anders beschadig je de toiletpot en de afvoerbuizen) door het toilet gieten.

 

Verstopt toilet: baking soda en azijn gebruiken

Azijn is een wondermiddel en kan voor verschillende dingen in het huishouden gebruikt worden. Dat geldt overigens ook voor baking soda. De combinatie van baking soda en azijn kun je gebruiken om bijvoorbeeld verbranden pannen weer schoon te krijgen. Je kunt deze combinatie echter ook gebruiken voor het ontstoppen van het toilet. Let er wel op dat je jezelf beschermd en dat de badkamer of toilet goed gelucht wordt.

Gooi ongeveer een half pakje baking soda in de toiletpot. Giet hier voorzichtig een halve fles natuurazijn overheen. Let op: het gaat borrelen en bruisen! Doe dit daarom met beleid, zodat het niet over de rand van de toiletpot gaat. Laat dit minimaal 10 minuten in het toilet. Bij voorkeur een hele nacht in laten werken. Daarna met een paar liter heet water naspoelen, al dan niet in combinatie met een toiletborstel.

Gebruik van een toiletontstopper

Heb je last van een meer verstopt toilet en helpen bovenstaande tips niet? Dan is het tijd om wat grover geschut in te zetten. In dit geval maak je gebruik van een toiletontstopper. Deze vind je bij de Action of bestel je simpel en snel online:

Hoe het precies werkt is afhankelijk van het gekozen model. De meest eenvoudige ontstopper is voorzien van een grote ‘zuignap’ en een houten steel. De zuignap zet je op de afvoer, waarna je een aantal keer de stok krachtig op en neer drukt. Deze pompbeweging zorgt ervoor dat het vuil uit de afvoer gezogen wordt. Belangrijk is om dit afval handmatig te verwijderen en niet direct weer door te spoelen. Hierdoor zal er namelijk een nieuwe verstopping ontstaan.

 

Grote verstopping in het toilet

Hebben bovenstaande tips allemaal niet de oplossing gebracht? Dan is de kans groot dat de verstopping dieper in de afvoerbuis zit. Om dit op te lossen heb je een ontstoppingsveer nodig. Waarschuwing vooraf: je moet de veer met beleid gebruiken. Zou je dat met bruut geweld doen, dan is de kans groot dat je de buis beschadigd en dan ben je verder van huis. Dan moet je namelijk echt de hulp van een loodgieter inschakelen.

Er zijn verschillende modellen ontstoppingsveren, hoe je de veer moet gebruiken is afhankelijk van het gekozen model. Het principe is echter voor allemaal hetzelfde: voorzichtig de veer in de buis draaien tot je bij de verstopping bent. Dan zorgt de veer ervoor dat de verstopping opgeheven wordt. Vervolgens kun je de veer rustig terugdraaien (dus niet met geweld eruit trekken).

Niets helpt? Dan is het tijd om de loodgieter te bellen

Als echt niets meer helpt dan is het tijd om de loodgieter te bellen. Dan ligt het probleem waarschijnlijk dieper in de afvoerbuis en kom je er niet makkelijk bij met huis, tuin, keuken producten. Woon je in een flat of appartement, dan hoeft het niet zo te zijn dat het probleem bij jou ligt. Het zou zelfs het probleem van je buren kunnen zijn. Helaas is een loodgieter best prijzig, even rondbellen en op internet vergelijken loont zeker.

Heb jij wel eens een verstopt toilet gehad en hoe heb je dat opgelost?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.