boek je vakantie bij de ANWB

Ben je toe aan een nieuwe auto? Heb je geen geld om een nieuwe wagen aan te schaffen? Kies dan voor leasen. Ontdek nu de voordelen van private lease.

 

Inhoud

Auto leasen versus auto kopen

Veel mensen gaan er bij voorbaat van uit dat autolease een stuk duurder is dan het kopen van een auto. In sommige gevallen kan dit waar zijn, maar meestal is leasen al met al een stuk voordeliger. Vooral als je kiest voor het rijden in een nieuwe auto. Er zullen maar weinig mensen zijn die een nieuwe auto contant aan kunnen schaffen. Op het moment dat je geld moet lenen voor een auto, is een lease auto vaak een stuk voordeliger.

Dat komt omdat een leaseauto vaak met een contract andere voordelen biedt boven een eigen auto. Denk maar aan het inruilen van de auto na de contractperiode, waardoor je na 2 – 5 jaar weer een nieuwe auto kunt rijden. Maar ook zaken als onderhoud en doorverkoop na afloop van de leaseperiode zijn enkele voordelen van lease boven koop.

 

Wat is private lease?

Leasen kun je zowel zakelijk als particulier. Als je een eigen zaak hebt dan kun je profiteren van belastingvoordeel als je kiest voor zakelijk leasen. Aan de andere kant zitten er ook strenge voorwaarden aan verbonden en mag je een auto alleen beperkt gebruiken voor privé doeleinden. Kom je daarboven dan moet je juist bijbetalen.

Voor particulieren die geen eigen bedrijf hebben is er private lease. Je least dan niet op naam van een zaak, maar onder je eigen naam een auto. Er zijn bedrijven die met private lease dezelfde voordelen aanbieden als met zakelijk leasen. Let hierop bij het doornemen van de voorwaarden, want dat kan heel veel extra geld schelen.

 

Ontdek nu de voordelen van private lease

Ben je na het lezen van bovenstaande benieuwd wat nu eigenlijk de voordelen zijn van private lease? Lees dan snel verder.

Goedkoper dan eigen auto

Voor een eigen auto kunnen de bijkomende kosten voor een auto nogal oplopen. Denk daarbij aan verzekeringen, onderhoud, wegenbelasting enz. Kies je voor private lease, dan weet je dat je alleen één vaste kostenpost hebt. Daarmee is dan alles gedekt (op benzine- of stroomkosten na).

Je hebt geen spaargeld nodig

Een nieuwe auto aanschaffen is vooral voordelig als je dit in één keer kunt betalen. Voor een kleine, tweedehandse wagen is dat voor veel mensen nog wel haalbaar, voor een nieuwe auto vaak niet. Als je least heb je geen spaargeld nodig. Je betaalt namelijk maandelijks een vast bedrag aan lease.

Altijd een auto ter beschikking

Niets zo vervelend als je auto een paar dagen moeten missen vanwege onderhoud. Dat probleem heb je niet als je kiest voor lease. Moet je auto voor onderhoud naar de garage? Dan ben je verzekerd van een vervangende auto tot je eigen leaseauto weer hersteld is. Wel zo fijn, want dan zit je nooit zonder auto.

Dat geldt natuurlijk ook als je auto gestolen wordt of je betrokken bent bij een ongeval en de wagen total loss is verklaard. Als je een auto op afbetaling koopt dan kun je zelfs pch hebben dat je verder moet afbetalen, terwijl je al geen auto meer hebt.

Duurzaam alternatief

Wil je elektrisch rijden, maar is een nieuwe auto net iets te duur voor je portemonnee. Kijk dan eens naar de lease van een elektrische auto. Steeds meer leasebedrijven stappen over op elektrische voertuigen die geleased kunnen worden.

 

Zoals je ziet is leasen vaak voordeliger dan zelf een nieuwe auto aanschaffen. Let er wel op dat het ook in het geval van leasen om een lening gaat. Dit heeft namelijk invloed op je hypotheek en je schadevrije jaren!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in