boek je vakantie bij de ANWB
Soms kom je ineens mensen tegen met een bijzonder of uniek beroep. In deze serie vertellen lezers meer over hun bijzonder beroep. Vandaag in een bijzonder beroep: mode- en lifestyle illustrator Anna.

Inhoud

Kiezen van een beroep dat bij je past

Het vinden van een beroep dat bij je past is voor sommigen een fluitje van een cent, terwijl anderen nog lang na hun opleiding blijven zoeken naar iets dat echt bij ze past. Sommige mensen lukt het om van hun hobby of passie een fulltime job te maken, anderen lopen per ongeluk tegen iets aan waar ze uiteindelijk hun beroep van maken.

Uiteindelijk maakt het helemaal niet uit hoe je aan je beroep bent begonnen. Het belangrijkste is dat je je beroep met veel plezier uitoefent. Doe je dat niet, dan is werk werkelijk werken en kun je zomaar in een burnout terechtkomen, omdat je werk als een last op je schouder ligt. Mocht je nog geen passend beroep hebben gevonden? Niet getreurd, misschien doe je wel inspiratie op naar aanleiding van de verhalen van lezers over hun bijzondere beroep.

Vorige week kon je het verhaal lezen van Charlotte die draagconsulente is. Deze week vertelt Anna over haar bijzondere beroep: mode- en lifestyle illustrator.

Over Anna

Mijn beroep is mode- en lifestyle illustrator (annasillustrations.net). Ik werk in opdracht en ik teken regelmatig live op evenementen en in winkels voor merken zoals Prada en Dior. Ik heb mijn hele leven veel getekend en heb altijd een interesse gehad in mode.
Dat ik dit werk doe – wat nogal een niche is – is trouwens niet vanzelfsprekend…
Ik heb eigenlijk rechten gestudeerd en ben na mijn studie begonnen bij Buitenlandse Zaken. Daarna heb ik een tijd voor verschillende werkgevers in de communicatie gewerkt. Op het gebied van illustratie, ben ik volledig autodidact. Ik heb mezelf alles aangeleerd.
Bijzonder beroep mode- en lifestyle illustrator illustratie Dior

Bijzonder beroep: mode- en lifestyle illustrator

Ongeveer 7 jaar geleden kwam ik er via instagram achter dat mode illustrator een beroep is en dat er meer mensen zijn die dit als werk doen. Meestal is het wat breder dan alleen mode. Veel illustratoren die actief zijn in deze richting, werken ook in opdracht van bijvoorbeeld make-up merken, hotels, sieradenmerken of restaurants. Ook bij mij is het breder geworden dan alleen mode.

Ik doe dit werk nu in totaal zo’n 7 jaar, waarvan 4 jaar fulltime. Vaak denken mensen dat je niet kunt leven van een creatief beroep zoals illustrator, maar dat klopt niet. Als je voldoende opdrachten hebt, kun je er een prima inkomen mee verdienen. Opdrachten krijg ik vooral doordat mensen me vinden op Instagram of LinkedIn.
Wat ik zo fijn vind aan dit werk, is dat ik iets doe wat ik heel erg leuk vindt van dat het zo afwisselend is. Elke opdracht is anders. Zo heb ik voor het Fries Museum illustraties gemaakt van historisch borduurwerk en voor het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam een illustratie van hun gebouw. Maar ik werk bijvoorbeeld ook veel samen met een patisserie in Amsterdam, Le Petit Deli. Voor hen ontwerp ik o.a. de illustraties voor op hun coffee to go bekers.
Bijzonder beroep mode- en lifestyle illustrator op locatie tekenen

Bijzondere anekdote

Ik wordt regelmatig ingehuurd door grote luxemerken om elegante snelportretten te tekenen op locatie, live illustratie heet dat. Daardoor maak ik soms bijzondere dingen mee. In 2019 was ik aanwezig op een cocktailparty van Tudor Watch (een horlogemerk) in Parijs. Hun ambassadeur David Beckham was daar ook en ik heb toen ook een illustratie van hem gemaakt.
Bijzonder beroep mode- en lifestyle illustrator beckham
Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in