boek je vakantie bij de ANWB

Steeds vaker zie je een sedum dak in Nederland voorbij komen. Dat is natuurlijk niet zomaar het geval. Het leggen van een groendak heeft namelijk enorm veel voordelen voor zowel je woning als voor de omgeving. Een groendak bestaat uit verschillende vetplantjes. Dit zorgt ervoor dat het dak goed geïsoleerd is en het regenwater vertraagt wordt weggedragen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen op te noemen. In dit blog bericht willen we je om deze reden hier meer over vertellen.

Inhoud

Een subsidie krijgen voor een sedum dak

Het eerste voordeel dat we graag willen bespreken, is het ontvangen van een subsidie voor de aanleg van je sedum dak. Wanneer je namelijk je huis gaat verduurzamen met een sedum dak, kun je vanuit de overheid een subsidie krijgen om deze te financieren. Hierdoor wordt de investering die je zelf moet maken veel minder, maar het brengt nog steeds enorm veel op! Zo geeft bijvoorbeeld de gemeente Groningen een subsidie van 30 euro per m2 groendak.

Verminder de Co2 in de omgeving

Een ander voordeel dat een groendak met zich meeneemt is dat het Co2 uit de lucht opneemt. Dit wordt door de planten omgezet in zuurstof. Zo is het niet alleen voor de natuur een goede oplossing, ook voor jezelf! Daarnaast wordt ook de fijnstof in de omgeving van het groendak drastisch verminderd. De luchtkwaliteit rondom het dak wordt hierdoor vele malen beter.

Wil jij graag je huis verduurzamen met een sedum dak? Ga dan snel naar de website Yarinde.nl. Dit is de specialist als het gaat om het aanleggen van een sedum dak!

Regenwater goed weg laten lopen

Als het veel regent, kan het overlast veroorzaken. Zeker in de steden is dit een steeds groter probleem. Door de vele bouw van wegen en huizen, kan het water geen kant meer op. Een stortregen kan er daardoor al snel voor zorgen dat er wateroverlast ontstaat. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Een groendak zorgt er namelijk voor dat het water door de planten vertraagd wordt. Hierdoor wordt het afvoeren van het water makkelijker. Het gaat trager, waardoor de afvoer minder snel overbelast wordt. Een ander voordeel is ook nog dat het water gefilterd wordt. Het gaat dus ook minder vervuild weer het riool in.

Een goede isolatie voor je woning

Een sedum dak leg je niet enkel voor de voordelen buiten de woning. Het zorgt namelijk ook voor een goede isolatie van je huis. De ruimte onder het dak blijft hierdoor in de zomer lekker koel en in de winter lekker warm. Dit geeft je ook een grote besparing op de energierekening.  Heb je veel last van omgevingsgeluid? Door de planten op het dak wordt dit geluid gedempt. Als je in een stad woont, kan dit veel geluid in het huis schelen. Je kunt weer lekker in alle rust ontspannen als je thuis bent!

Verbeter het rendement op je zonnepanelen

Tot slot gaat het plaatsen van een sedum dak ook om het besparen van geld. Het is namelijk een zeer goede investering. Heb je zonnepanelen op het dak liggen? Dan is een groendak een perfecte match! De planten rondom de zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat er een beter rendement behaald kan worden op de zonnepanelen. Dit komt omdat de planten zorgen voor een verkoeling. Dit geeft de zonnepanelen de mogelijkheid om nog beter te werken, en zo het rendement te verhogen. Zo bespaar je niet alleen op isolatie, maar krijg je ook nog een veel meer gratis energie van de zon in de woning!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in