boek je vakantie bij de ANWB

Stel, je hebt dagenlang nagedacht over de perfecte babynaam en opeens kreeg je zojuist de geniale ingeving. Je belde spontaan je lief op en die was verrassend genoeg net zo enthousiast als jij. Wat let je nog om de geboortekaartjes te laten drukken? Op zich niet zoveel, want bij het bedenken van een naam mag je zeker op je gevoel afgaan. Toch raden we je aan om de naam nog even een paar dagen in je om te laten gaan en de naam te oefenen, zodat je in de praktijk ervaart hoe dat is. In dit artikel lees je waarom het slim is om een naam een aantal dagen te oefenen, en hoe je dit precies doet.

 

 

Inhoud

Waarom kun je beter niet overhaast beslissen?

Ook al ben je enthousiast en wil je zo graag doorpakken, toch is het altijd goed om zo’n belangrijke keuze even een paar dagen te laten bezinken en om pas na een aantal dagen de knoop door te hakken. Zo kun je in die tijd nog uitgebreid onderzoek doen naar de exacte betekenis van de naam, en vooral samen met je partner ervaren of jullie echt blij van deze voornaam worden. Omdat dit een keuze is voor het leven, wil je natuurlijk geen overhaaste beslissingen nemen.

 

Hoe oefen je met een naam?

Er zijn verschillende manieren waarop je je favoriete meisjes- en jongensnamen kunt oefenen. Het makkelijkste is om de naam gewoon meerdere keren per dag eens hardop uit te spreken, en te ervaren hoe dat is. Hoe klinkt de naam in veelvoorkomende situaties? En hoe ervaar je het als je je kind straks met deze naam zal begroeten, toespreken, of aanmoedigen? Ook is het gewoon leuk om alvast te ontdekken welke afkortingen en variaties je met deze naam kunt maken, en of er ook leuke of grappige woorden op de naam rijmen. Als er té flauwe rijmpjes kunnen worden gevormd, wil je misschien nog een lettertje omwisselen.

 

Schrijf de naam op

Daarnaast is het ook aan te raden om de naam van jullie voorkeur eens een paar keer op te schrijven. Zo kun je zien hoe dat staat, en ook alvast een beeld krijgen van hoe deze voornaam straks door de omgeving wordt opgepikt. Stel, de voorkeur gaat uit naar een prachtige Noorse naam, hou er dan rekening mee dat mensen misschien niet meteen weten hoe deze Noorse namen geschreven moeten worden. Eventueel kun je je kind dat probleem  besparen en bijvoorbeeld kiezen voor diezelfde mooie Noorse naam, maar dan met een Nederlandse schrijfwijze.

Controleer tot slot hoe deze naam staat in combinatie met jullie achternaam, en of deze lettercombinatie je vanuit esthetisch oogpunt ook bevalt.

Kortom: een babynaam moet je niet alleen bedenken, maar ook ervaren. Alleen dan komen jullie tot de allerbeste beslissing!

Dokteronline.com
Vorig artikelDe zomer trends in gouden sieraden
Volgend artikelJaarlijkse evenementen in het bruisende Berlijn
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in