boek je vakantie bij de ANWB

De Tweede Wereldoorlog en de Berlijnse muur hebben het beeld van de stad gevormd. Door deze geschiedenis staat de stad vol met diverse architectuur. De mix van oude en nieuwe gebouwen zorgt voor een bijzondere uitstraling. Daarnaast is er genoeg te doen in Berlijn. Je kunt er natuurlijk uitgaan, techno is het populairste muziekgenre in de stad, maar ook zijn er genoeg parkjes waar je de rust kunt opzoeken. Jaarlijks vinden er ook veel evenementen in Berlijn plaats. Als je toch in de stad bent, is het leuk om deze te bezoeken. Of plan speciaal voor deze evenementen een citytrip!

Inhoud

Muziek

Begin november vindt in Berlijn het bekende Jazzfest plaats. In die tijd wordt de stad dan bezocht door honderden fans van jazzmuziek, om de populairste jazzmuzikanten te kunnen horen spelen. Dit evenement wordt al meer dan 50 jaar achter elkaar gehouden, en is dan ook een van de oudste jazzmuziekfestivals. In het programma staan verschillende artiesten die diverse soorten jazzmuziek spelen.

Als je liever luistert naar andere soorten muziek, is het Helene Beach Festival wat voor jou. Hier komen allerlei artiesten die verschillende soorten muziek spelen. De genres wisselen van pop naar rock, en van hiphop naar techno. In juli kun je dit evenement bezoeken en van de muziek genieten aan het meer in Brandenburg. Dit is dus een uitstapje vanaf Berlijn, maar met iets meer dan een uur ben je er al.

In juni is het Melt Festival hét festival voor fans van elektro- en technomuziek. De locatie waar dit festival plaatsvindt, is erg bijzonder: een voormalige kolenmijn op een schiereiland. Het maakt dus niet uit wanneer je je stedentrip Berlijn plant, er is altijd wel wat te doen voor de muziekliefhebber.

Kunst en cultuur

Berlijn is dé stad als je houdt van kunst en cultuur. Zo barst de stad sowieso al van musea, en vinden er jaarlijks verschillende evenementen plaats. Het kleurrijkste evenement is de Karneval der Kulturen. Dit is een parade vol wagens en mensen met verschillende nationaliteiten. Dit evenement laat al bijna 30 jaar lang de diversiteit binnen Berlijn zien. Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk. Als je toevallig in Berlijn bent tijdens het Pinksterweekend, is een bezoekje aan de Karneval der Kulturen zeker de moeite waard.

 

Eten

Is koken jouw hobby? Ga dan rond het najaar, in oktober, naar Berlin Food Week. Dit evenement biedt voor elke soort kok veel inspiratie. Het doel van de organisatoren is om mensen te inspireren en bewust te maken van de kwaliteit en afkomst van bepaalde gerechten en ingrediënten die daarvoor worden gebruikt. Er worden nieuwe trends ontwikkeld binnen de wereld van koken, en daarbij wordt de typisch Berlijnse passie voor experimenteren toegepast.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in