boek je vakantie bij de ANWB

Uitgekeken op Netflix? Wil je tennis volgen zonder veel geld uit te moeten geven aan sportkanalen? Dan is de oplossing heel simpel: schaf een VPN aan. Overigens niet alleen een must als je wil streamen, maar ook een must voor je online veiligheid. Dit is waarom ook jij vandaag nog een VPN wil hebben voor streaming.

 

Inhoud

Wat is VPN?

VPN is een afkorting voor Virtual Private Network of anders gezegd een privénetwerk. In een wereld waarin alles openbaar is en er nog maar weinig ruimte is voor privacy is een VPN eigenlijk een verademing. Je kunt daarmee namelijk je online identiteit verbergen en bent daardoor minder makkelijk te hacken.

Om gebruik te maken van een privénetwerk hoef je alleen de software van je provider te installeren. Je maak vervolgens via één klik op de link verbindingen en de rest gebeurt dan op de achtergrond, terwijl jij veilig kunt surfen, internetbankieren en streamen.

Wist je overigens dat de overheid dankzij de sleepwet inmiddels toestemming heeft om gewoon je apparaten te hacken om te zien wat je online doet? Wil je je daartegen beschermen? Dan is het gebruik van een VPN een must. Maak je gebruik van een privénetwerk, dan is zelfs je internetprovider niet in staat om met je mee te kijken.

Waarom ook jij vandaag nog een VPN wil hebben voor streaming

Zoals eerder gezegd: een VPN zorgt voor een privé verbinding tussen jou en het netwerk. Dat is fijn, zeker als je elders bent en bijvoorbeeld in moet loggen bij je bank of je e-mail wil lezen. Juist omdat het privé is biedt het jou extra bescherming en veiligheid terwijl je online bent (niemand die bijvoorbeeld kan zien dat je in het buitenland bent als je kiest voor een VPN Nederland, dus met een Nederlands IP-adres online bent).

Naast het feit dat het veiligheid en bescherming biedt krijg je door het gebruik van VPN de mogelijkheid om veel meer films en series te streamen. Zo kun je bijvoorbeeld het aanbod van Netflix in Amerika of Engeland bekijken. Of andersom: als je op vakantie bent kun je met je VPN gebruik maken van het Nederlandse Netflix aanbod. En dat geldt niet alleen voor Netflix, maar ook heel veel andere streamingdiensten zoals NLZiet, Videoland, Uitzending gemist en nog veel meer.

En alhoewel de streamingdiensten hier niet zo blij mee zijn (je betaalt immers alleen voor het aanbod dat speciaal gericht is op jouw land of regio) is hier niets illegaals aan en kunnen zij dat niet verbieden.

Ben jij een sportliefhebber en heb je geen abonnement op een sportkanaal? Of vind je dat echt net te veel van het goede? Ook dan biedt een VPN uitkomst. Vaak worden wedstrijden namelijk gewoon op tv uitgezonden in andere landen. Zet je je IP-adres op dat land, dan kun je probleemloos de lokale tv zender kijken en kun je gratis genieten van de sportwedstrijd. Dit werkt bijvoorbeeld met de Australian Open die in Oostenrijk via de televisie te volgen is. Zet je je IP-adres op Oostenrijk, dan kun je alle wedstrijden live volgen zonder er een cent voor te hoeven betalen.

 

Zoals je ziet biedt het gebruik van een VPN alleen maar voordelen: van het hebben van meer online privacy tot het makkelijk streamen van films, series en het live volgen van sportwedstrijden.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelDe badpakken en bikini trends 2023
Volgend artikelDit is waarom je de iPhone 14 Pro Max wilt hebben
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in