boek je vakantie bij de ANWB

Het is zomer en dat betekend lekker genieten van het buiten zijn. Dat kan zowel op het balkon als de tuin. Kinderen willen dan vooral bezig zijn met water. Mijn tips: de watertafel het leukste buitenspeelgoed voor kinderen tot 6 jaar.

 

Inhoud

Spelen met water

De meeste kinderen zijn dol op water, zeker in de zomer. Alhoewel het in de regen ook hartstikke leuk spelen is. Een zwembad is natuurlijk een leuke oplossing, maar vooral geschikt voor de wat oudere kinderen. Dat geldt niet alleen voor een zwembad, maar ook dingen als een waterpistool en waterballonnen. Hoe zorg je dus dat je kleine veilig af kan koelen en zich uit kan leven met water? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een watertafel. Deze staat garant voor urenlang vermaak voor de baby, peuter en kleuter.

 

De watertafel het leukste buitenspeelgoed voor kinderen tot 6 jaar

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet. Een watertafel is een soort tafel die op vier poten staat. In plaats van een traditioneel tafelblad bestaat de bovenkant uit een bak waar je water in kunt doen. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, gemaakt van hout (duurzaam) of van plastic. Sommige watertafels zijn rechttoe rechtaan modellen, waar kinderen zich met eigen speelgoed uit kunnen leven. Deze kun je dan combineren met badeendjes, emmertjes, schepjes en alles wat geschikt is voor op en in het water.

Naast de standaard watertafels kun je kiezen voor een wat uitgebreider model. Bij deze modellen zijn allerlei speeltjes geïntegreerd. Denk daarbij aan een waterrad, een hengel, een trechter waar je water doorheen kunt laten lopen, een bootje en nog veel meer. Het enige dat je hoeft te doen is de bak vullen met een laag water, verder heb je er geen omkijken naar. Je kinderen zullen gegarandeerd uren zoet zijn met het spelen met water.

De watertafel het leukste buitenspeelgoed voor kinderen tot 6 jaar watertafel uitgebreid

Veiligheid staat voorop

Een watertafel is ontworpen met het oog op kleine kinderen. De tafel staat op veilige zit- of stahoogte. Verder is de hoogte van de waterbak beperkt, waardoor er een beperkte hoeveelheid water in kan. Toch is het niet de bedoeling om hele jonge kinderen zonder toezicht met de watertafel te laten spelen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en juist de aantrekkingskracht van water maakt het zo lastig om het risico op een ongeluk goed in te kunnen schatten. Neem daarom liever het zekere voor het onzekere en laat kinderen tot 3 jaar niet zonder toezicht met water spelen. Zelfs niet als het om een kleine hoeveelheid water gaat.

Ideaal om mee te nemen

De meeste watertafels hebben een heel compact formaat, waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen. Ideaal als je een dagje naar het park (met water) of naar het strand gaat en geen zin hebt om achter de kinderstep aan te moeten rennen. Klap de poten in of demonteer ze en neem de watertafel mee in de achterbak of het OV. Op die manier kan je kleintje zich ook elders veilig vermaken met water. Naast de hard plastic uitvoeringen en de modellen gemaakt van hout kun je natuurlijk kiezen voor een opblaasbare watertafel. Deze is nog makkelijker in gebruik en kan zelfs mee op vakantie.

 

Daarom is de watertafel het leukste buitenspeelgoed voor kinderen tot 6 jaar

Speelgoed is onderhevig aan populariteit. Terwijl rolschaatsen kind een opkomende trend zijn, blijken watertafels al jarenlang geliefd onder kinderen. Niet zo gek, want een watertafel biedt de volgende voordelen:

  • Urenlang speelplezier
  • Veilig met water spelen
  • Geschikt voor kinderen tot 6 jaar
  • Makkelijk in gebruik
  • Kan zelfs meegenomen worden naar strand, park en op vakantie
  • Keuze uit diverse modellen: variërend van eenvoudig tot zeer uitgebreid

 

Heeft jouw kind ook een watertafel om in de zomer heerlijk met water te kunnen spelen?

 

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in