boek je vakantie bij de ANWB

Maak van jouw huis een thuis. Met deze  7tips maak je jouw woonkamer gezelliger. Een must in tijden dat je veel thuiszit, maar ook een aanrader om je echt thuis te voelen in je eigen huis.

 

Inhoud

De woonkamer als centrale plek in huis

Voor de meeste mensen geldt dat de woonkamer de centrale plek in huis is. We brengen er minder tijd door dan in de slaapkamer, maar de tijd die we er zijn moet ervoor zorgen dat we optimaal tot rust kunnen komen. Een comfortabele, fijne en warme sfeer creëer je met onderstaande tips.

 

Met deze 7 tips maak je jouw woonkamer gezelliger

Deze tips kun je in elk interieur toepassen en zijn zowel geschikt voor mensen die alleen wonen als gezinnen.

 

1. Warme kleuren

De grootste impact hebben kleuren. Daarom is het belangrijk om voor de woonkamer warme kleuren te kiezen. Natuurlijk kun je kiezen voor kleuren die nu trendy zijn, maar belangrijker nog is te kiezen voor kleuren die warmte uitstralen. Vaak gaat het daarbij om aardse kleurtonen, waarbij je makkelijk kunt variëren en combineren.

Leestip: Kiezen van de juiste kleur muur woonkamer

 

2. Kies voor de juiste materialen

Niet alleen de kleur aan de muur bepaalt de ambiance, dat geldt ook voor de keuze van het materiaal van meubels. Natuurlijk staat een strak wit of zwart gelakt meubelstuk hartstikke gaaf, maar of het echt gezellig is? Dat wordt heel anders als je kiest voor natuurlijke materialen zoals hout. Gelukkig hoeft hout helemaal niet oubollig te zijn. Op Sfeer.nl zijn talloze houtsoorten te vinden die een woonkamer de juiste upgrade geven. Denk daarbij aan teakhout, rotan en kersenhout.

Naast meubelstukken moet je ook kijken naar het materiaal dat gebruikt wordt voor de overige aankleding van de kamer. Hieronder vallen gordijnen, maar ook je bankstel. Ook hiervoor kun je voor de meest uiteenlopende materialen kiezen. Kies je voor een leren bank? Vergeet dan niet om deze ‘warmer’ te maken met kussens en een plaid.

 

3. Ronde elementen in je interieur

Voor nog meer sfeer is het belangrijk om ronde elementen toe te voegen aan je interieur. Dat kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor ronde bijzettafels, een ronde eethoek of een poef. Juist deze ronde vormen zorgen voor meer rust, balans en gezelligheid. Overigens kun je ronde elementen ook op subtiele wijze toevoegen door de vorm terug te laten komen in accessoires en de verlichting.

Met deze 7 tips maak je jouw woonkamer gezelliger verlichting

4. De juiste verlichting

Licht speelt een belangrijke rol bij het creëren van gezelligheid. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van dimlicht, een mooie wandlamp of bijvoorbeeld een vloerlamp. Let er bij de keuze ook op dat het lampje zelf warm licht uitstraalt. Kun je het licht dempen? Dan is dat mooi meegenomen. Zorg dat de lamp op de juiste plek staat of hangt voor het beste resultaat.

 

5. Catchy accessoires voor meer gezelligheid

De juiste accessoires in de woonkamer zorgen voor een warme en cosy uitstraling. Belangrijk hierbij is wel dat je niet te veel accessoires kiest en deze afstemt op de inrichting wat kleuren en vormen betreft. Ook moet je erop letten dat de accessoires op de juiste plek gezet worden, zodat het niet te druk lijkt. Op een grote salontafel kun je bijvoorbeeld een mooi boeket zetten of een paar kaarsen. Een plaid, kussens op de bank en een vloerkleed doen wonderen en zorgen direct voor meer gezelligheid in de woonkamer.

Met deze 7 tips maak je jouw woonkamer gezelliger bijzettafel
Ronde bijzettafels met accessoires

 

6. Open kast maken tot pronkstuk

Veel mensen hebben de neiging om alles achter slot en grendel te verstoppen. Dat is mooi als je een plaatje voor je social media wilt maken, maar voor een warme uitstraling in de woonkamer kan het geen kwaad om een open kast te hebben. Sterker nog, door je open kast tot pronkstuk te maken kun je de gezelligheid op perfecte wijze onderstrepen.

Met een open kast heb je namelijk de mogelijkheid om meer van je persoonlijkheid toe te voegen aan de kamer. Dit kan met een open boekenkast, maar ook met een deels open kast waar je bepaalde pronkstukken toont. Dit is heel erg persoonlijk en je kunt hier werkelijk alle kanten mee op.

 

 

7. Bloemen en planten

Bloemen en planten zijn weer helemaal trendy en behoren dan ook tot de woontrends 2021. Veel groen zorgt voor rust en een hele prettige leefomgeving. Naast het feit dat bloemen en planten bijdragen aan een gezellige sfeer, zijn planten in huis ook nog eens heel nuttig. Planten hebben het vermogen om de lucht te verversen en zorgen bovendien voor meer luchtvochtigheid. Een must tijdens de koude en droge maanden van het jaar.

 

Wat doe jij om het gezelliger te maken in de woonkamer?

 

 

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in