boek je vakantie bij de ANWB

Start jij na de zomervakantie dan toch ook echt je leven als student? Of je nu thuis blijft wonen of in een studentenwoning intrekt: er breekt ongetwijfeld een enorm spannende tijd voor je aan. De juiste apparatuur en gadgets kunnen je studentenleven nét even wat makkelijker maken. Maar naar welke ga je zoal op zoek? Wij vertellen je meer over de gadgets die jouw studentenleven zeker gaan verrijken!

Inhoud

Een laptop die het verschil maakt

Misschien denk je nu: ‘Ja, duh!’, maar toch moeten we het belang van een goede laptop nog even benadrukken. Een sterke laptop is namelijk eigenlijk een basisbehoefte van elke student. Idealiter is deze niet al te zwaar (sinds je het overal mee naartoe moet nemen) en beschikt het over genoeg ruimte (voor al die verslagen, presentaties en programma’s). Een i7 laptop beschikt over een goede processor, zodat je ook nog een beetje lekker kan multitasken op je nieuwe device.

Probeer voordat je je aanschaf doet in ieder geval je studie te raadplegen over welke systeemeisen zij van jouw laptop verwachten. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er aan het begin van het jaar achterkomt dat die duur aangeschafte programma’s niet werken op je nieuwe laptop.

Alles met bluetooth

Luister jij je favoriete tunes of podcast nog door oortjes met snoertjes? Wat doe je jezelf dan aan? Het geklier met snoertjes is met de komst van draadloze koptelefoons en oortjes toch echt verleden tijd. Het is misschien even een investering, maar wel een die zijn vruchten gaat afwerpen. Moderne speakers beschikken vaak over een goede bas, zijn licht in gewicht en makkelijk in gebruik. En voor een JBL hoef je bijvoorbeeld niet eens zo diep in de buidel te tasten. Een echte aanwinst voor je volgende huisfeestje!

Een goede printer

Steeds minder mensen hebben een printer in huis, en dat is eigenlijk eeuwig zonde! Een goede printer is namelijk van toegevoegde waarde binnen een huishouden – en dat is iets waar men vaak pas achter komt als ze er een nodig hebben. De beste all in one printer voorziet je naast een printfunctie ook van een scanfunctie, zodat je gemakkelijk en snel je verslagen en essays kan inscannen en doorsturen. Wel zo handig!

Powerbank

Je kent het wel: na een tijdje in het ov te hebben gezeten met je bluetooth-koptelefoon op maximaal is je telefoon bij aankomst op locatie al haast leeg. Onze schermtijden worden langer, of we het nu leuk vinden of niet. Die eindeloze scrollsessies terwijl we op de bus wachten of tussen lessen in zijn dan ook niet al te bevorderlijk voor de batterij van onze mobiele telefoons. Door altijd een powerbank in je tas te bewaren, kan je tussendoor even je telefoon opladen. Gelukkig hoeft deze niet zoveel geld te kosten. Zo ben je altijd bereikbaar in het geval van nood, ook als je een lager budget hebt.

Gadgets voor thuis

Ga je het huis uit? Dan kan het zijn dat je voor het eerst in je leven voor jezelf moet koken! Maak het jezelf vooral een stukje gemakkelijker door te investeren in handige keukengadgets, zoals een blender, keukenmachine of slim koffiezetapparaat. Hierdoor wordt koken een peulenschil – en zal thuisbezorgd dan ook steeds minder verleidelijk worden. Misschien is het even een investering, maar wel een waar je profijt van zult hebben.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in