boek je vakantie bij de ANWB

Is je huis wat krap en heb je nood aan extra ruimte? Of het nu om een hobbykamer, logeerkamer of speelkamer voor de kinderen gaat, de zolder is jouw redding! Twijfel niet langer, maar neem je zolder onder handen en maak er een leefbare ruimte van. Met een minimale inzet kan je echt een wereld van verschil maken. En een pluspuntje, echt hele grote verbouwingen komen er meestal niet aan te pas. Wil je toch graag wat advies over hoe je die renovatie het best aanpakt? Zoek niet langer, want hier krijg je enkele gouden tips.

 

Inhoud

Plan van aanpak

Hoe enthousiast je ook bent, begin niet halsoverkop aan het verbouwproject. Bespreek eerst in detail met een expert, zoals een architect, waar je naartoe wil. Die kan jou dan helpen met het juiste advies én een realistische timing. Waarschijnlijk wil je die extra ruimte liever gisteren dan vandaag? Toch zal je de meest geduldige kant van jezelf naar boven moeten halen. Wil je goede techniekers? Dan spreek je die best ruim op voorhand aan! Zo ben je zeker dat ze op het juiste moment beschikbaar zijn en kunnen de werken vooruitgaan. 

 

Toegankelijk

In veel (oude) huizen zijn zolders moeilijk bereikbaar. Vaak moet je er manueel een ladder plaatsen om dan via een luik door de zolderverdieping naar boven te klimmen. Dat is een van de eerste zaken die je moet aanpakken, want als het zo moeilijk is om naar boven te gaan, zal je die extra ruimte niet als volwaardig beschouwen. Als de draagvloer bestaat uit een houten structuur is het eigenlijk vrij gemakkelijk om er een volwaardige trap aan te zetten. Ben je handig aangelegd? Dan kan je die ingreep grotendeels zelf doen.

 

Leve licht

Een ruimte is pas leefbaar als er voldoende daglicht naar binnen valt. Daarom moet je zeker en vast tijd en budget voorzien om er minstens één grote velux te plaatsen. Een portie gezonde buitenlucht is voor iedereen noodzakelijk, of het nu een bureau, een extra kinderkamer of een mancave wordt.

 

Isolatie

Naast daglicht, zou een degelijke isolatie van de zolder ook hoog bovenaan op je to do list moeten staan. Misschien is het zelfs een van de meest dringende zaken. Schakel een goede dakwerker of een lasser in of trommel je handigste vrienden op en vlieg er meteen in. Als dat allemaal achter de rug is, kan je concreet aan de bestemming van de ruimte beginnen. Veel succes en geniet van de extra ruimte!

Dokteronline.com
Vorig artikelEen donkere oase op elk tijdstip
Volgend artikelTips om gehoorschade te voorkomen
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

1 REACTIE

  1. Ik heb ook een opzetje laten maken voor de zolder maar de bouwmaterialen zijn zo ontzettend duur. Als je daar nog goede tips voor hebt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in