boek je vakantie bij de ANWB

Geen enkel huishouden kan er iets aan doen; de hoge gasprijzen. Voor deze prijzen zijn we afhankelijk van allerlei externe factoren. Deze factoren lijken momenteel allemaal negatief te zijn, waardoor de gasprijzen ongekend hoog zijn geworden.

 

Inhoud

3 tips om aan de hoge gasprijzen te ontkomen

Het gevolg laat zich mogelijk al raden: sommige huishoudens zijn niet meer in staat om hun gasrekening te kunnen betalen. Ben je hier op termijn ook bang voor? Dan is het zaak om onderstaande drie tips even goed op je in te laten werken. Met deze drie tips ben je alsnog (enigszins) in staat om aan de hoge gasprijzen te ontkomen.

 

Ga op zoek naar alternatieve verwarmingsvormen

Grote kans dat je op dit moment je woning verwarmd met de ‘normale’ verwarming. Dat wil zeggen; een verwarming die op gas werkt. Dit levert de gewenste warmte op, maar gaat ook gepaard met het nodige gasverbruik.

Dit kun je tegengaan door te kijken naar alternatieve verwarmingsbronnen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een sfeerhaard, een houtkachel of een ander soort haard. Voor deze haarden hoef je niet per sé gas te gebruiken. Nee, veel van deze haarden maken gebruik van bijvoorbeeld pellets, energie of aanmaakblokjes.

De beste optie zou bijvoorbeeld een pelletkachel of houtkachel zijn. Voor deze kachels heb je alleen pellet of hout nodig, waardoor je niet langer afhankelijk bent van de energie- en gasprijzen. Bijvoorbeeld essenhout kopen kost ook niet de hoofdprijs, waardoor dit kostentechnisch een interessante optie is. Bovendien ben je ook met deze kachels van een aangename warmte in je woning verzekerd.

 

Isoleer je woning goed

Heb je een relatief oude woning? Of is je woning nooit eerder geïsoleerd? In beide gevallen is het verstandig om eens naar de isolatiemogelijkheden te kijken.

Door je woning te isoleren, blijft de warme lucht beter/meer in je woning. Dit betekent dat de verwarming minder hoeft te stoken. En dit betekent ook dat de kachel minder gas verbruikt. Hiermee ben je dus relatief simpel in staat om de gasrekening omlaag te brengen. Maar, vergis je niet; voor het isoleren van je woning moet je uiteraard wel een (flink) bedrag betalen.

 

Pas kleine aanpassingen in je woning toe

Als je aan de hoge gasprijzen wilt ontkomen, kun je ook een paar kleine aanpassingen in je woning doorvoeren. Dit doe je bijvoorbeeld door radiatorfolie of een radiatorventilator te gebruiken. Ook kun je de cv-leiding laten isoleren.

Een andere goede optie is om tochtstrips in je woning te plaatsen. Deze strips houden de koude lucht buiten en de warme lucht binnen, waardoor de verwarming minder hoeft te stoken. Dat resulteert ook in een lager gasverbruik.

Kleine aanpassingen lijken weinig effect te hebben, maar niks is minder waar. Als je meerdere kleine aanpassingen in je woning doorvoert, geniet je op termijn zeker van het gewenste effect.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in