boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu op zoek bent naar een mogelijkheid om de waarde van je woning te verhogen of gewoon meer wil genieten van je tuin, een tuinkamer biedt tal van voordelen. Ontdek nu welke voordelen dat zijn.

 

Inhoud

Wat is een tuinkamer?

Veel mensen denken dat een tuinkamer en een serre hetzelfde zijn. Dat is echter niet waar. Een serre is eigenlijk een uitbouw van je bestaande woning. Om een serre te bouwen zul je op bouwkundig gebied zware ingrepen moeten doen. Denk daarbij aan doorbreken van een muur en het aanbrengen van (voldoende) isolatie. Een serre is namelijk een verlenging van je huis, waarbij er vanuit het huis een directe toegang is tot deze extra kamer.

Heb je het over een tuinkamer, dan heb je het weliswaar ook over aanbouw, maar deze is veel minder ingrijpend. Het is namelijk zoals de naam al zegt een kamer in je tuin. Eigenlijk is het een overkapping waar het goed toeven is. Er is geen directe verbinding met het huis, waardoor de tuinkamer los staat van het huis. Verwarmen is niet noodzakelijk. Wil je dat toch doen? Dan kun je gebruik maken van een terrasheater. Geen idee waar het over gaat? Bekijk dan eens deze tuinkamer van ForaVida.

 

Ontdek alle voordelen van een (glazen) tuinkamer

Een tuinkamer plaatsen biedt tal van voordelen. Het is namelijk een fijne manier om de tuin beter en optimaal te benutten, zelfs als het slechter weer is. Maar er is meer…

 

1. Verhoogt de waarde van je woning

Het bouwen van een tuinkamer is een investering. Aan de andere kant verhoog je daarmee direct de waarde van je woning. Dit zorgt ervoor dat je het geld dat je erin steekt er ook zo weer uithaalt mocht je ooit besluiten om je huis te verkopen.

 

2. Elk seizoen genieten van je tuin

Niets zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. Vier seizoenen op een dag? Het is (bijna) mogelijk in ons kleine kikkerlandje. Gelukkig ben je met een tuinkamer niet meer afhankelijk van het Nederlandse weer. Je kunt namelijk elk seizoen: lente, zomer, herfst en winter in de tuin zitten.

 

3. Makkelijk en snel te realiseren

Veel mensen doen zo min mogelijk aan hun huis, omdat een verbouwing nu eenmaal gepaard gaat met heel veel rommel en stress. Dat geldt zeker als je een serre aan wil bouwen. Er moet gehakt, geboord en geschroefd worden. Dat betekend lange tijd afzien: in een stoffig huis zitten en dagelijks schoon moeten maken. Zie jij dat ook niet zitten omdat opruimen niet jouw ding is? Dan is een tuinkamer de perfecte oplossing.

Een tuinkamer staat binnen een mum van tijd opgebouwd. Daarbij heb je minimaal last van boren en al helemaal niet van slopen. Heb je een verbinding van de tuin met de straat? Dan hoeven de mannen die de tuinkamer opbouwen zelfs helemaal niet door je huis te banjeren.

 

4. Veel mogelijkheden

Een tuinkamer biedt ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt deze zo groot of klein maken als je zelf wil. Ook de uitvoering kun je naar eigen inzicht en wens aan laten passen. Dat is vooral nodig als je wil dat de glazen tuinkamer helemaal past bij de sfeer en uitstraling van de rest van het huis en de tuin.

 

5. Glazen tuinkamer voor licht en warmte

Tuinkamers zijn er in verschillende uitvoeringen. Kies je voor een glazen tuinkamer dan heb je zelfs nog meer voordelen. Doordat de overkapping in de tuin gemaakt is van glas, laat deze het zonlicht gewoon door. Daardoor wordt de kamer niet donker, maar blijft deze lekker licht. Een ander voordeel is dat als de zon schijnt, het sneller warm is onder de tuinoverkapping. Het glas houdt wind en regen uit de tuin, waardoor je hier heerlijk kunt zitten. Ook ideaal als je wil planten.

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in