boek je vakantie bij de ANWB

Mijn werkgever is een grote, betrokken organisatie. En om die betrokkenheid te uiten, krijgen wij als medewerkers vaak iets leuks. Met de zomer een zonnebrand van een organisatie uit Afrika die albino-kinderen helpt, met Sinterklaas lekkernijen van een bakker die met gehandicapten werkt en zo kregen we ook de mogelijkheid om een foodbox te bestellen.

 

Over foodboxen en collega’s die geen keukenprinsessen zijn

Blijkbaar bestaan er meerdere aanbieders van dit concept: je vult op een site in voor hoeveel personen en hoeveel dagen je avondeten wilt hebben en het bedrijf bedenkt dan voor jou een aantal leuke menu’s met gevarieerde, gezonde ingrediënten.

De foodbox challenge van voedselverspilling naar uitdaging menu

 

Normaal gesproken is zo’n foodbox niet aan mij besteed: ik vind de ingrediënten wel erg strak afgewogen en meestal bevatten de recepten groenten/vlees, wat niemand in mijn gezin lust. Daarnaast heb ik zelf bijna nooit gebrek aan inspiratie, dus ik heb nooit overwogen om een abonnement te nemen. Maar nu kreeg ik dus van mijn werkgever de mogelijkheid om vrijblijvend drie menu’s te proberen. Weliswaar vegetarisch, maar gratis!

Leestip: Probeer de maaltijdbox van Hello Fresh

Met diverse collega’s heb ik het over de inhoud van deze drie boxen gehad. Waarbij de één compleet lyrisch werd van een paar Portobello’s, gaf een ander aan haar box weg te hebben gegeven aan “iemand die het harder nodig heeft”. Nu weet ik toevallig dat van deze collega haar kinderen heel erg moeilijk zijn qua eten en dat ze zelf geen keukenprinses is, dus ik verdenk haar ervan dat ze het wel makkelijker vond om er op deze manier van af te komen.

De foodbox challenge van voedselverspilling naar uitdaging inhoud
Inhoud van 1 van 3 foodboxen

 

De foodbox challenge van voedselverspilling naar uitdaging

Nu zat ik op de site te kijken om welke menu’s het gaat. Ik kan me voorstellen dat het voor zo’n bedrijf een administratieve hel zou zijn om iedere collega van mijn werk zelf een eigen menu te laten kiezen, dus er waren drie vastgestelde recepten uitgekozen. Helaas zijn dat geen menu’s, die ik zelf uit zou kiezen…

Hoewel er natuurlijk niets mis is met vegetarisch, geven wij bij mij in huis de voorkeur aan een stukje vlees bij het eten. Uiteraard eten wij ook groenten, aardappels en rijst bij het avondeten, dus waarom niet de groenten uit de groentebox gebruiken voor iets anders? Er zijn ongetwijfeld legio mogelijkheden voor een stronkje broccoli, dus dat wordt diverse kooksites afspeuren.

Ik zie hier gelijk een gat in de markt: in plaats van een recept voor de klant volledig uit te kauwen en klaar te leggen, kun je ook de fantasie prikkelen en mensen een doos geven met diverse ingrediënten onder het mom van ‘succes ermee!’. Misschien krijgen mensen dan de lust tot koken weer terug en maken ze gelijk op die manier de restjes op, die ze zelf nog hadden liggen.

De foodbox challenge van voedselverspilling naar uitdaging inhoud 2

 

Zeker in deze dure tijden is voedselverspilling toch echt een hot item en een punt, wat de meeste mensen proberen te voorkomen. Ik zeg: voorkomen is beter dan genezen, dus ik ga deze week eens aan de slag om te kijken wat voor verrassingsrecepten ik tevoorschijn kan toveren. Ik hou van koken, dus deze foodbox challenge is echt iets voor mij.

Het meest spannende wordt de tijd; niet ieder ingrediënt is natuurlijk even lang houdbaar, dus ik moet heel bewust (en op tijd!) gaan koken. Daarnaast wil ik graag nog gebruiken wat ik zelf in de koelkast heb liggen, dus daar ligt een mooie uitdaging. Wat ik ga maken, zal ik ook posten, dus blijf lezen om op de hoogte te blijven. Wordt vervolgd!

De foodbox challenge van voedselverspilling naar uitdaging inhoud 1
Nog even broeden op wat leuke recepten met deze inhoud
Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in