boek je vakantie bij de ANWB

Parijs is een wereldstad en zeker moeite waard om minimaal een keer naar toe te gaan. Lees snel verder en ontdek 3 tips voor een geweldige stedentrip in Parijs.

 

 

Inhoud

Wie ben ik?

Maar ik zal me eerst voorstellen. Ik ben Elsa. Ik woon in Eindhoven en kom oorspronkelijk uit Lissabon, Portugal. Sinds september 2022 ben ik begonnen met een persoonlijke blog, Seizoenen blog. Zoals de naam al zegt (Seizoenen). Ik schrijf op mijn blog over veel onderwerpen zoals: knutselen, recepten en uitjes, (zowel in Nederland als in het buitenland). Alle onderwerpen zijn seizoen gerelateerd.

In februari heb ik een superleuk cadeau gekregen van mijn man. Een weekend in Parijs. Parijs stond al heel lang op mijn bucketlijst en nu was het zover. Ik kan Parijs van mij bucketlijst afvinken. Door mijn ervaring heb ik 3 tips voor een geweldige stedentrip in Parijs.

 

Het beste vervoer om naar Parijs toe te gaan

Als je een stedentrip wil organiseren naar Parijs, begin je meestal met vervoer te regelen. Gelukkig is Nederland niet zover van Frankrijk. De route is ongeveer 515 km. Dus je kunt makkelijk met auto, vliegtuig of trein. De laatste optie is echt de beste. Met de trein. Tegenwoordig ben je vanaf Rotterdam, met een snelle trein, zoals de Thalys, in 2 uur en 30 minuten in Parijs.

Ideaal, lekker relaxed in een comfortabele stoel, zonder je druk te maken over het verkeer. Ook de prijzen zijn heel aantrekkelijk. Met de trein is het op verschillende dagen heel betaalbaar. Vanaf 35 euro’s kun je een rit boeken. Wat ook een voordeel is, dat de trein stopt in het hart van de stad. Op het Gare du Nord. Een heel mooi en authentiek treinstation.

 

Eten en drinken in Parijs

Als je een Parijs bent, zijn er heel veel restaurants, terrassen enz. Wat mij is opgevallen, is dat restaurants of bistro’s niet heel goedkoop zijn. Vooral het drinken is best duur. Iets dat ik niet had verwacht. In een land met zoveel wijn als Frankrijk had ik verwacht dat wijn iets goedkoper was als in Nederland.

Dus als je uiteten gaat of een terras pakt, houd er dan rekening mee dat drinken duur kan zijn. Macarons is echt een typische zoetigheid uit de Franse keuken. Dit moet je echt proberen als je in Frankrijk bent. Ook de Tarte Tatin is een aanrader als jij de Franse keuken wil proberen. Overheerlijk is deze taart.

Wat ook de moeite waard is om te proberen, is de Franse charcuterie. Zoveel smaak dat is echt genieten. De kaas is uiteraard ook heel lekker. En als laatste de baguette. Die zijn zo lekker vers en zijn overal verkrijgbaar. Wij hebben genoten!

3 tips voor een geweldige stedentrip in Parijs 2

 

Wat moet je echt zien

In Parijs is heel veel te beleven. Mijn tip is om een hotel of B&B te boeken vlak bij het centrum. Door dat te doen kun je heel veel zien op loopafstand. Anders heb je de metro om overal in te stad naar toe te gaan. Op internet vind je veel sites waar je makkelijk een weekend kunt boeken. Wijzelf gebruiken Booking.com. Tot nu toe is dat voor ons altijd goed geweest. Goed geregeld en soms heel betaalbaar.

Naar de Eifel toren is natuurlijk iets dat jij echt moet doen. Het uitzicht over de stad is prachtig, maar ik en mijn man vonden het uitzicht vanaf de Arc de Triomphe nog indrukwekkender. Deze 2 locaties moet je echt zien. Misschien is heel cliché maar is echt zo.

Wat ik helemaal te gek vond, was om door de stad te lopen. Overal zijn mooie straten met hele mooie architectuur. Met Google Maps kun je makkelijk zien waar je bent en waar je naar toe wilt gaan. De mooie basiliek op een heuvel, Sacré-Coeur is ook een aanrader. Sacré-Coeur is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Parijs. En jij ben ooit een Parijs geweest?

3 tips voor een geweldige stedentrip in Parijs 1

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in