boek je vakantie bij de ANWB

Parkeren in grote steden is duur, maar Den Haag en Scheveningen staan momenteel aan kop met 50 euro parkeren op straat! Toch een dagje naar Den Haag of Scheveningen? Lees dan eerst deze tips voor goedkoop parkeren in Den Haag en Scheveningen.

 

Inhoud

Parkeren op straat in centrum Den Haag en Scheveningen: 50 euro

Vanaf nu geldt dat je 50 euro kwijt bent als je op straat gaat parkeren in het centrum van Den Haag en Scheveningen. Momenteel gaat het om een proef van een jaar, zoals te lezen op de website van Omroep West. Het maakt daarbij niet uit of je 10 minuten parkeert of een hele dag: de kosten blijven 50 euro.

Dit plan is er niet zomaar gekomen, maar moet ervoor zorgen dat bewoners makkelijker hun auto op straat kunnen parkeren. Nu worden de parkeerplekken vaak bezet door dagjestoeristen. Dat niet iedereen blij is met dit plan spreekt voor zich.

 

Tips voor goedkoop parkeren in Den Haag en Scheveningen

Wil jij toch naar Den Haag of het strand van Scheveningen? Heb je geen zin om 50 euro uit te moeten geven bovenop de overige reiskosten? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven om toch te genieten van een dagje Den Haag of Scheveningen.

 

Kom met het OV

De meest makkelijke optie is om met het OV naar Den Haag/Scheveningen te reizen. Op die manier hoef je niet urenlang te zoeken naar een parkeerplek. Bovendien heeft Den Haag een goed aangelegd OV netwerk, waardoor je overal makkelijk en snel komt met tram of bus. Zowel Centraal Station als Hollands Spoor zijn makkelijk met de trein bereikbaar. Het OV is niet per se de goedkoopste optie, maar er zijn wel manieren om voordeliger te reizen met het OV.

 

Parkeren in parkeergarages

Het parkeren op straat kost 50 euro, maar als je gebruik maakt van parkeergarages (die je overal in Den Haag en Scheveningen vindt) dan ben je veel minder kwijt. Afhankelijk van welke parkeergarage je gebruikt variëren de tarieven tussen 12,50 per dag tot 35,00 euro per dag. Dat is alvast een groot verschil met de eerder genoemde 50 euro ongeacht of je 10 minuten of een hele dag parkeert.

 

P&R parkeren: de goedkoopste optie

Net als in veel andere grote steden beschikt ook Den Haag (en Scheveningen) over voldoende P&R mogelijkheden. P&R staat voor Park & Ride en deze parkeerplekken zijn altijd te vinden aan de rand van een stad. Je parkeert de auto daar en pakt dan het OV naar de plek van bestemming. Vaak krijg je dan een extra voordelig tarief in het OV. De goedkoopste optie is zelfs geheel gratis (bijvoorbeeld bij P&R Mariahoeve, station Ypenburg en De Uithof), andere opties kosten max 10,50 euro voor 24 uur parkeren. Ideaal dus als je een overnachting in Den Haag gepland hebt staan.

Zoals je ziet hoeft een geslaagd dagje Scheveningen echt niet zo veel te kosten en zijn er nog genoeg manieren om geen 50 euro te betalen voor 10 minuten parkeren.

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in