boek je vakantie bij de ANWB

*Vandaag een leuke gastblog van Mirjam. Zij is gek op een goed verhaal. Dit verhaal deelt zij geregeld met haar lezers. Duurzaam wonen en leven staan bij haar hoog in het vaandel en daarom deelt zij vandaag 5 favoriete DIY’s in huis met jou. Hele leuke en praktische DIY’s die ook jij kunt gebruiken om je huis gezelliger te maken.

 

Inhoud

Maak kennis met Mirjam van Een goed verhaal

De missie van Mirjam van de blog Een goed verhaal is om een milieubewuste lifestyle aan te houden. Dit doet zij onder andere door tips te geven over duurzaam wonen en leven en eenvoudige DIY’s. Als aanvulling daarop geeft zij als jonge moeder ook tips voor uitjes en vrije tijd met het hele gezin. Ik laat het woord nu over aan Mirjam zelf.:

 

Een jaar geleden zijn wij verhuisd. Op de woning was niets aan te merken, maar ik kon het toch niet laten om hier en daar mijn eigen stempel te drukken. 12 maanden – en heel wat klusprojecten later – kan ik wel zeggen dat we van dit huis een écht thuis hebben gemaakt.  Ik ben zelf niet zo van de grote klussen. Liever houd ik het overzichtelijk en ga ik voor kleine klussen met een groots effect. Daarom ben ik dol op Ikea hacks en af en toe een nieuw kleurtje op de muur. Maar ook over andere kleine diy’s in ons huis vertel ik jullie graag meer.

 

Wonen algemeen

 

Mijn 5 favoriete DIY’s in huis

Do it yourself klussen. Daar kunnen wij wel wat mee hier in huis. In de eerste instantie om geld te besparen, maar eigenlijk ook omdat we dan nog meer van het eindresultaat kunnen genieten. Voor dit gastblog beschrijf ik mijn 5 favoriete DIY-projecten van afgelopen jaar

 

Ikea hacks

Maar liefst 7 Ikea Hacks hebben wij in dit huis toegepast! Van de simpele metamorfose van kruidenrekje naar boekenplank tot kasten omgetoverd tot logeerbed. Ikea DIY’s zijn zo leuk om te doen en relatief makkelijk. De Hacks waar ik het meest trots op ben? Het maken van onze eigen inloopkast met behulp van PAX kasten, het maken van een bankje aan de eettafel met STUVA opbergkisten en ons zithoekje in de dakkapel gemaakt van MALM kasten

 

Rocky Road

In de keuken staan is ook een hobby van mij. Geen uitgebreide gerechten, want als moeder van 3 heb ik daar nauwelijks tijd voor. Wel maak ik graag lekkere hapjes die snel klaar zijn. Zoals de Rocky Road in diverse varianten. De Rainbow Rocky Road was tot nu toe favoriet. Niet dat deze uitzonderlijk lekker was, maar vooral omdat het er zo feestelijk uitzag. Het perfecte cadeau voor Vaderdag! 

 

5 favoriete DIYS in huis 2

 

Creatief met foto’s

Ik ben dol op fotograferen. Mijn  camera gaat dan ook altijd mee op stap. Ik heb heel wat foto’s op de harde schijf staan. Ik durf eerlijk gezegd niet eens te kijken hoeveel. Fotoboeken houd ik niet zo goed bij. Dat is jammer, want ik kan wel echt genieten van het terugkijken. Daarom ga ik nu af en toe creatief aan de slag met onze fotoprinter. Voor kerst maakte ik bijvoorbeeld persoonlijke kerstversiering met kerstfoto’s en vormde ik ook een keer een hart aan de muur met een heleboel dierbare kiekjes!

 

5 favoriete DIYS in huis 4

 

Letterbord quotes

Voor mijn blog maak ik iedere maand een lijstje met favoriete quotes met een bepaald thema. Ooit begonnen als grapje, maar het sloeg zo goed aan dat ik er maar een terugkerend item van heb gemaakt. Ik heb nog heel wat ideeën voor nieuwe quotes. Zo ga ik volgend jaar een lijstje met letterbord teksten over thee delen en een rijtje speciaal voor Koningsdag.

De quotes over kerst en Sinterklaas worden tot nu toe het beste gelezen, maar ook de quotes over de herfst gaan super. Op de fotografie bij de herfst teksten ben ik het meest trots. 

 

5 favoriete DIYs in huis

 

Verfklussen

In het afgelopen jaar heb ik al heel vaak een verfkwast in mijn handen gehad. Ik vind het zo tof om te zien dat je met een nieuwe kleur op de muur de sfeer in een ruimte zo kan veranderen! Mijn laatste verfproject was de peuterkamer van mijn zoontje Eli. Behoorlijk spannend, want het was iets bonter dan ik gewend ben.  Maar het is een knus en stoer kamertje geworden, precies zoals ik in gedachten had.

De babykamer is nog steeds mijn favoriete plek in huis. Hier ging ik aan de slag met de Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey. Ik ben dol op roze en in deze kamer kon ik me helemaal uitleven. Een heerlijke vintage/bohemian vibe hangt er nu in het kamertje. I love it!

 

5 favoriete DIYs in huis 1

 

We hebben nog heel wat klussen op ons lijstje staan. Zo moeten de trappen worden ontdaan van tapijt en daarna geschilderd worden. Ook onze keuken willen we een kleine make-over geven en moet er op zolder nog wel het een en ander gebeuren. Geen probleem, want ik vind het alleen maar leuk om te doen!

 

Ben jij ook een DIY’er of laat je het liever aan een professional over?

 

Liefs, Mirjam

(instagram: @mirjam_hart)

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in