boek je vakantie bij de ANWB

We gaan weer langzaamaan richting de koude wintermaanden en ondanks dat we de afgelopen periode nog hebben kunnen genieten van een aantal heerlijke dagen, is het toch belangrijk om je alvast voor te bereiden op de kou die eraan zit te komen. En dan bedoelen we niet alleen het hebben van een warme winterjas, ook het zorgen voor een goed verwarmd huis is van belang. Helemaal nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen.

 

Inhoud

5 redenen om te kiezen voor een radiator ventilator

Een manier om jouw huis goed te verwarmen, is door het plaatsen van een radiatorventilator. Misschien dat je deze term wel eens voorbij hebt horen komen, wellicht dat deze term helemaal nieuw voor je is. Wedden dat jij na het lezen van onderstaande 5 punten overtuigd bent om er eentje aan te schaffen?

 

Het zorgt voor een sneller verwarmingsproces

Mocht je nog nooit van een radiator ventilator gehoord hebben, het werkt eigenlijk heel simpel. De ventilator zorgt er namelijk voor dat de warme lucht welke uit de radiator opstijgt, versneld wordt. Hierdoor geeft de verwarming meer warmte af en verspreid de warme lucht zich beter en sneller over de ruimte. Heel simpel gezegd geeft het de lucht welke opstijgt uit de radiator dus een extra boost, een radiator krijgt met een ventilator een 15 tot 20 procent hogere capaciteit.

5 redenen om te kiezen voor een radiator ventilator koukleumen
Nooit meer zo koud hebben!

 

Het plaatsen is heel gemakkelijk

Naast het feit dat een radiator ventilator op elk type radiator past, is het plaatsen ervan ook nog eens heel eenvoudig. Dit komt doordat hij werkt met magneten. Deze magneten zorgen ervoor dat de ventilator klemt tussen de platen of mooi bovenop een convector radiator komt te liggen. Of je hem in het laatste geval boven of onder de radiator bevestigt maakt niet uit, het effect wordt hierdoor namelijk niet beïnvloed. 

 

De ketel werkt zuiniger en efficiënter

Kies je ervoor om een ventilator te plaatsen, dan is het zo dat een radiator met ventilator bij een lagere temperatuur evenveel warmte afgeeft als een radiator zonder ventilator bij een hogere temperatuur. Oftewel, de temperatuur van de ketel of warmtepomp kan omlaag. Hierdoor werkt de ketel efficiënter en zuiniger doordat hij korter en minder vaak hoeft te branden.

 

Bespaar op je energiekosten

Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. Een radiator ventilator zorgt er namelijk voor dat de temperatuur van de ketel of warmtepomp omlaag kan en dat deze tegelijkertijd minder vaak en korter brandt. Kortom, minder verbruik en dus kosten.

 

Je hebt de keuze uit diverse varianten en kleuren

Ondanks dat je bij een radiator ventilator misschien denkt aan een log, technisch apparaat, is niets minder waar. Je kunt deze tegenwoordig zelfs in het zwart bestellen en aanpassen aan het formaat radiator dat jij hebt. Zo kun je gaan voor een radiator ventilator met onder andere 3, 4 of 5 ventilatoren. Ideaal dus!

 

Zit jij er met je radiatorventilator lekker warmpjes bij aankomende winter doordat je enthousiast bent geworden na het lezen van dit artikel? Zeg maar dag tegen de warme wollen sokken en dikke truien, deze winter wordt zeker te weten een hele aangename.

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in