boek je vakantie bij de ANWB

Ik zette de leukste 5 uitjes voor kinderen net over de grens in Duitsland op een rij. De meeste uitjes hebben we zelf gemaakt en kan ik echt aanraden. Zoek je nog een leuk uitje in Duitsland net over de grens? Deze uitjes voor het hele gezin zijn echte aanraders.

 

Inhoud

Vakantie of uitstapjes maken in Duitsland

Duitsland is voor de meeste mensen redelijk makkelijk en snel bereikbaar. Vanaf Utrecht is het ongeveer 200 km naar de grens met Duitsland. Een afstand die ook met kinderen goed te overbruggen is. Wij wonen zelf tussen Nijmegen en Arnhem in en zitten binnen een half uur in Duitsland. Ideaal want wij gaan vaker naar Duitsland, omdat je daar voordelig kunt winkelen. Daarnaast bevalt Kleve ons heel goed, want je kunt er voor weinig goed eten bij Steakhouse Hotel zur Post.

Gelukkig zijn er meer leuke plaatsen net over de grens met als koploper: Oberhausen, meer nog CentrO. Hier kun je als gezin gerust een hele dag doorbrengen zonder dat het gaat vervelen. Zelfs een nachtje slapen in de omgeving is een goed idee. Dat kan bijvoorbeeld in één van de leuke Interhome vakantiewoningen.

Ook Duisburg met zijn dierentuin en Bottrop met Moviepark Germany zijn echte aanraders. Of bezoek Erlebnispark von Emsflower, de grootste perk- en pottenkwekerij van Europa. Hieronder vind je de leukste 5 uitjes voor kinderen net over de grens in Duitsland.

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 14

 

5 Uitjes voor kinderen net over de grens in Duitsland

1. Movie Park Germany

Een leuk attractiepark net over de grens in Duitsland is Movie Park Germany. Oorspronkelijk heette het park Warner Bros moviepark, maar dat is nu dus verandert naar Movie Park. Centraal in het park staan films voor jong en oud. Momenteel is dat onder andere Paw Patrol voor de allerkleinste bezoekers van het park. Door een grote variatie aan attracties en shows is het park echt geschikt voor jong en oud en kunnen niet alleen kleine, maar juist ook grotere kinderen zich perfect vermaken. Tip: vergeet ook zeker niet de show Crazy Cops New York te bezoeken waar je live actie en filmstunts zult zien.

 

Algemene informatie  Movie Park Germany

Movie Park Germany

Warner-Allee 1

Bottrop

Website: Movie Park Germany

Tel: +49 – 2045899899

 

Bereikbaarheid

Rijd vanaf de A 31 en neem de afslag 39 (Kirchhellen-Nord) ook al wordt dit door je navigatiesysteem anders aangegeven. Als je deze afslag neemt zie je vanzelf de borden die je naar de parkeerplaats leiden.

Er zijn diverse reisorganisaties die dagtrips met de bus naar Movie Park organiseren. Je kunt het park ook met het OV bezoeken: neem dan de trein naar Oberhausen Hbf of Essen Hbf. Vandaaruit kun je het park met trein RE14 of RB44 bereiken.

 

Openingstijden

Zie website (doorgaans is het park open van 10:00 – 18:00 uur of langer, maar er zijn ook dagen en weken waarop het park gesloten is)

 

Toegang

€ 39,90 – 45,50 (online al verkrijgbaar vanaf € 26,90)

€ 30,00 – 36,00 (online €26,90 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65+ op vertoon van legitimatie)

Gratis (onder 4 jaar)

 

5 Uitjes voor kinderen net over de grens in Duitsland 1

 

2. Sealife Oberhausen

Wij zijn een paar weken geleden nog in Sealife Oberhausen geweest. Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven, maar kan je sowieso zeggen dat het een echte aanrader is. Overigens niet alleen leuk om met kinderen te doen, maar ook voor volwassenen zeer de moeite van het bezoeken waard. Houd er rekening mee dat het niet al te groot is en kinderen zeker binnen 2 – 3 uur uitgekeken zijn. Ideaal dus om te combineren met andere leuke uitjes bij CentrO.

 

Algemene informatie Sealife Oberhausen

Sealife Oberhausen

Zum Aquarium 1

46047 Oberhausen

Duitsland

Website: Sealife

Tel: +49 – 1806-66 69 01 01

 

Makkelijk bereikbaar met de auto, waarbij voldoende parkeerplaatsen in de buurt te vinden zijn. Ook met het OV vanuit Nederland goed te doen. Zorg er dan wel voor dat je op Oberhausen HBF (Hauptbahnhof/station) een bus pakt naar Neue Mitte (diverse buslijnen).

 

Openingstijden

364 dagen per jaar geopend van 10:00 – 18:30 uur met uitzondering van een aantal zondagen per jaar en 31 december (kijk voor actuele openingstijden altijd even op de website

 

Toegang

Online vanaf € 11,95

Combiticket met Legoland € 22,00 (online)

 

uittip vakantie sealife oberhausen 12

 

 

3. Legoland Discovery Centre Oberhausen

Een ander leuk uitje met kinderen net over de grens in Duitsland is Legoland Discovery Centre in Oberhausen. Wij zijn er niet geweest, aangezien mijn kinderen er te oud voor zijn, maar het schijnt echt heel leuk te zijn. Ik heb er ook al eerder een blog over geschreven, waarbij ik ook kaartjes heb verloot. Ideaal om te combineren met een dagje Sea Life, waarbij er een uitgewogen balans is tussen spelen en genieten van de natuur.

 

Algemene informatie over Legoland Discovery Centre

Zoals reeds aangegeven vind je Legoland Discovery Centre in Oberhausen bij CentrO. CentrO is makkelijk en snel bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Voor het openbaar vervoer neem je vanaf Centraal Station de bus naar Sea Life, van waaruit je nog ongeveer 100 meter moet lopen.

Adres:

Legoland Discovery Centre

CentrO Promenade 10

Oberhausen

Website: Legoland Discovery Centre

Tel: + 49 – 2087822010

 

Bereikbaarheid

Makkelijk bereikbaar met de auto, waarbij voldoende parkeerplaatsen in de buurt te vinden zijn. Ook met het OV vanuit Nederland goed te doen. Zorg er dan wel voor dat je op Oberhausen HBF (Hauptbahnhof/station) een bus pakt naar Neue Mitte (diverse buslijnen).

 

Openingstijden

dagelijks van 10:00 – 17:30 uur (laatste mogelijkheid om naar binnen te gaan 16:00 uur)

 

Toegang

v.a. € 10,50 (online)

 

Win 4 vrijkaarten voor Legoland Discovery Centre Oberhausen 1

 

 

4. Familiepark Wunderland Kalkar

Hier zijn we zelf nog nooit geweest, maar ik heb zo veel leuke verhalen gelezen over Familiepark Wunderland Kalkar dat ik het toch maar heb opgenomen in mijn lijst. Het park ziet er heel leuk uit, al denk ik dat het voornamelijk voor de wat jongere kinderen geschikt is, alhoewel er ook best wat attracties zijn waar kleintjes niet in mogen. Het lijkt me dus een perfect uitje voor gezinnen met jonge en wat oudere kinderen. Extra leuk: het ligt maar net 30 minuten over de grens van Arnhem.

 

Algemene informatie Familiepark Wunderland Kalkar

Familiepark Wunderland Kalkar

Griether Strasse 110 – 120

Kalkar

Website: Wunderland Kalkar

E-mail: sales@wunderlandkalkar.eu

Tel: + 49 – 28249100

 

Bereikbaarheid

Vanaf Utrecht ongeveer 1 uur rijden. Neem vanaf de de A3 en de  A12 de afslag Emmerich naar de B220 naar Emmerich/Kleve, direct na de Rijnbrug linksaf naar Kalkar. Of neem vanaf de A57 of de A77 de afslag Goch/Kalkar.

Het park is ook met het OV bereikbaar: neem de RE 19 naar Emmerich en vanuit Emmerich kun je het beste de taxi nemen.

 

Openingstijden

Juli en augustus elke dag van 10:00 – 18:00 uur

Andere maanden zie website voor openingstijden

 

Toegang

€ 29,95 (of €23,95 online vanaf 1.3 meter)

€ 22,95 (of € 16,95 kinderen tot 1,29 meter)

 

 

Zoo Duisburg

Het laatste uitje voor kinderen net over de grens in Duitsland is Zoo Duisburg . Een geweldig leuke zoo waar ik helaas alweer jaren geleden ben geweest. De dierentuin heeft naast allerlei dieren ook een dolfinarium waar shows gegeven worden. Toen werd het publiek er ook bij betrokken, mijn zusje heeft bijvoorbeeld in een boot gezeten dat voortgetrokken werd door twee dolfijnen. Er is ook een hele grote speeltuin, een huis met koala’s en nog veel meer. Wij zijn van plan om er binnenkort weer naar toe te gaan met onze tieners, want wij vonden het toen al geweldig.

 

Algemene informatie Zoo Duisburg

Zoo Duisburg

Mülheimer Strasse 273

Duisburg

Website: Zoo Duisburg

e-mail: info@zoo-duisburg.de

Tel: + 49 -203305590

 

Bereikbaarheid

Met de auto bereikbaar vanaf de A3 en de A40. De dierentuin is ook met het OV bereikbaar vanaf Duisburg Hbf (centraal station) met tram 901 (rit duurt ongeveer 20 minuten)

 

Openingstijden

9:00 – 18:30 uur (maart – oktober)

9:00 – 16:00 uur (november – februari)

 

Toegang

€ 16,90 (vanaf 18 jaar)

€ 9,90 (kinderen van 3 – 17 jaar)

 

 


Ken jij deze uitjes voor kinderen net over de grens in Duitsland of ben je van plan om één van deze uitjes te maken? Ik ben heel benieuwd.

 

Dokteronline.com

27 REACTIES

  • Vanuit het noorden kan ik me voorstellen dat het wel een eind rijden is. Misschien combineren met een paar daagjes of een weekend naar Duitsland?

 1. Wat een leuk overzicht met uitjes! Zelf kom ik ook graag in Duitsland, en in België daar zit ik net iets sneller vanaf huis. Ik heb zelf nog geen kinderen maar winkelen in Duitse steden vind ik ook onwijs leuk!

 2. Wat een leuk overzicht zo, handig! Wij kiezen eigenlijk altijd voor uitstapjes binnen Nederland ivm de reistijd. Maar wij zijn wel vorige maand naar Disneyland geweest.

  • Disneyland willen wij ook nog een keer gaan doen, staat hoog op de wensenlijst van onze dochter, maar is bijzonder prijzig als je voor 4 volwassenen moet betalen 😉

 3. Ooooh, hier ontbreekt duidelijk Irrland: http://Irrland.de
  Heel voordelig en ook net over de grens, zo’n beetje ter hoogte van Venray. Er zijn niet echt grote attracties, maar veel te spelen, klimmen en te zwemmen. Het is zo groot dat je in 1 dag niet rondkomt. En spotgoedkoop. De entree is 6 euro en parkeren kost niks.
  Binnenkort schrijf ik er een blogje over.

  • Dank je wel voor de aanvulling. Ken Irrland zelf nog niet, maar klinkt leuk, zeker voor kleinere kinderen en de prijs is heel aantrekkelijk

  • Seslife is 3x niks in Oberhausen heb je veel coolere dingen die zelfs naast sea life zitten.

   Tiger jump
   Aqua Park
   En een 4de virtual reality game Station en dan legoland samen met combineren Tickets sealife … alleen selige is duur en de moeite niet waard.

 4. Sorry… kan het niet laten….Ik ben wel heel benieuwd welke route je neemt om vanaf Utrecht 200 km tot aan de grens te rijden…. Maastricht of Nieuweschans…? ? Utrecht-Kleef kom ik maar op 110km en dan ben je de grens al over…. Dierenpark Nordhorn is een leuk uitstapje voor de Noorderlingen.

 5. Jammer te lezen dat je juist de meest bekend opnoemt die eigenlijk iedereen kent

  Maar in of nabij al de plaatsen die je opnoemt zijn veel meer en veel leukere net zo grote maar veel voordeligere opties.

  Parken waar je geen wachtrijen hebt waar kinderen echt bezig zijn en ouders met een gerust hart kinderen kunnen laten spelen en overzicht houden.

  Als je graag in Kleve komt maakt je dat nog geen Duitsland expert natuurlijk.

  Kleve kent zoveel meer betaalbare lekkere Restaurants
  En de omgeving van Kleve kent ook vele uitjes …. daar lees ik dan weer niks over.

  Jammer

  • dank je wel voor je opmerking. Ik ben van oorsprong Duitse, dus Duitser dan dit wordt het niet 🙂 Als je de website goed leest zie je dat ik wel meer dingen over Duitsland deel en niet alleen over Kleve… Beetje kortzichtig antwoord dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in