boek je vakantie bij de ANWB

Dit keer een leuke uittip voor de vakantie Sealife Oberhausen. Op zaterdag 2 juni zijn wij met het gezin naar Sealife in Oberhausen geweest. Vandaag lees hier alles over, natuurlijk inclusief foto’s, zodat je alvast een kleine indruk hebt van wat je er kunt verwachten.

 

 

Uittip voor de vakantie Sealife Oberhausen

We zijn jaren geleden een keer in Sealife Scheveningen geweest, maar dat was geen denderend succes. Inmiddels zijn de kinderen een stuk ouder (lees volwassen en bijna volwassen) en kijken ze anders tegen dingen aan. Toen wij dus naar Sealife Oberhausen mochten gaan, was iedereen hier in huis heel enthousiast.

Na heel wat keren uitstellen vanwege ziekte konden we op zaterdag 2 juni eindelijk het uitje naar Oberhausen maken. En ik kan je vertellen: de kinderen hebben genoten. Het is dan ook echt een leuke tip voor een gezinsuitje in de vakantie.

 

uittip vakantie sealife oberhausen 8

uittip vakantie sealife oberhausen 7

 

Sealife Oberhausen bevindt zich op de promenade waar ook CentrO te vinden is. Vanaf CentrO is het ongeveer 400 meter lopen naar Sealife. Hier bevindt zich ook Legoland Oberhausen een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen (al had mijn zoon er ook graag naar toe willen gaan aangezien hij las dat nu alles in het teken staat van Marvel).

Na de kassa volg je een pad dat je langs verschillende onderwaterwerelden leidt inclusief een grote tunnel waar je onder door loopt waar vissen, schildpadden en haaien boven je zwemmen. Met ruim 2 miljoen liter water en meer dan 5.000 bewoners (meerendeels onderwater/zeebewoners) is er genoeg te zien.

Niet voor niets is Sealife Oberhausen het grootste aquarium van Duitsland. Nog een leuk weetje: in Sealife Oberhausen worden haaien zelf gekweekt. Hier is ook het grootste haaien kweekstation van Duitsland te vinden.

 

uittip vakantie sealife oberhausen 12

uittip vakantie sealife oberhausen 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

uittip vakantie sealife oberhausen 9

 

Er is ook een gedeelte waar roggen zwemmen en je uitleg krijgt (helaas wel in het Duits, dus voor kleine kinderen misschien net iets lastiger om te volgen). Met een beetje geluk kun je ook zien hoe de vissen gevoerd worden. Daarbij wordt ook meer uitleg gegeven over de verschillende zee- en waterdieren. Als je doorloopt kom je via een rondje weer in hetzelfde gedeelte uit, maar dan aan de andere kant en hier staan verschillende voelbakken. Ook erg interessant om bijvoorbeeld een ei van een haai te voelen.

 

uittip vakantie sealife oberhausen 13

 

Het is niet zo dat je van het ene aquarium naar het andere loopt: de hele inrichting is kindvriendelijk gemaakt met veel kleuren en bijpassende versieringen van bijvoorbeeld een duikerspak. Natuurlijk is het Sealife Oberhausen niet alleen leuk om te bezoeken, het heeft ook een educatief karakter.

Zo wordt jong en oud  met de neus op de feiten gedrukt wat er gebeurd als we niet minderen met plastic. Ook over de vissen zelf valt er genoeg te leren. Momenteel loopt er tot 22 juli 2018 een speciale actie, waarbij kinderen op ontdekkingstocht gaan met een leuk vragenboekje in de hand. Hierdoor leren ze nog meer over de wonderlijke onderwaterwereld.

Vanaf de kassa is een vaste route aangelegd, zodat je zeker weet dat je niets mist. De route komt tenslotte eerst uit in een souvenirshop en dan in een restaurant. De souvenirshop is barstensvol leuke items, die helaas niet allemaal even betaalbaar zijn. Ben je echter op zoek naar een leuk, klein aandenken dan slaag je hier zeker wel. In het restaurant zijn kindvriendelijke menu’s, een Legobak en een heel grote bak (bovenkant is open) waarin onder andere haaien en andere vissen zwemmen.

 

uittip vakantie sealife oberhausen 2

uittip vakantie sealife oberhausen 1

 

 

uittip vakantie sealife oberhausen 14

 

 

uittip vakantie sealife oberhausen 5

 

De gangen naar boven en naar beneden waar de toiletten zijn, zijn in vrolijke kleuren geschilderd. Ideaal om de fantasie van jonge bezoekers te triggeren. De wanden zijn trouwens ook leuk als achtergrond voor het maken van foto’s (ja, ik heb hier foto’s gemaakt van mijn man en dochter met haar vriend, maar zij willen deze foto’s helaas liever niet online hebben). Maar om je een idee te geven zie je hieronder op de foto hoe dat er dan uitziet.

 

uittip vakantie sealife oberhausen 6

 

 

Algemene informatie Sealife Oberhausen

Wil je in de zomervakantie zelf naar Sealife Oberhausen met je gezin? Hieronder vindje praktische informatie, zodat je gegarandeerd kunt genieten van een leuk uitje met je gezin.

 

Adres

Sealife Oberhausen

Zum Aquarium 1

uittip vakantie sealife oberhausen 3

46047 Oberhausen

Duitsland

Tel: +49 – 1806-66 69 01 01

 

Makkelijk bereikbaar met de auto, waarbij voldoende parkeerplaatsen in de buurt te vinden zijn. Ook met het OV vanuit Nederland goed te doen. Zorg er dan wel voor dat je op Oberhausen HBF (Hauptbahnhof/station) een bus pakt naar Neue Mitte (diverse buslijnen).

 

Openingstijden

364 dagen per jaar geopend van 10:00 – 18:30 uur met uitzondering van een aantal zondagen per jaar en 31 december (kijk voor actuele openingstijden altijd even op de website

 

Toegang

Online vanaf € 11,95

Combiticket met Legoland € 22,00 (online)

 

Ben je wel eens in Sealife Oberhausen geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Of ben je nog van plan naar Sealife te gaan? Laat het me weten in de comments.

 

uittip vakantie sealife oberhausen 4

Dokteronline.com

18 REACTIES

  1. Ik ben nog nooit in een Sea Life geweest. Alleen eens in een dierentuin door zo’n aquarium gegaan haha. Nou ben ik persoonlijk ook niet zo’n fan van kijken naar dieren achter glas enzo, maar kan me voorstellen dat het met kinderen wel heel leuk is 🙂

    • Nou ik kan het je echt aanraden en het is niet zo ver van de Nederlandse grens. CentrO is ook leuk om te bezoeken en voor kinderen is er nog veel meer te zien en te doen in Oberhausen

  2. […] je wellicht gelezen hebt zijn we een paar weken terug naar Sealife in Oberhausen geweest. De dag verliep anders dan ik gehoopt had, aangezien ik migraine had, waardoor we meer tijd […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in