boek je vakantie bij de ANWB

Ontdek Den Haag samen met je gezin. Ik heb 5 tips voor uitjes met kinderen in Den Haag speciaal voor jou. Deze uitjes hebben we zelf ook gemaakt, dus ik schrijf uit ervaring. Met uitzondering van de Gevangenpoort zijn alle uitjes geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

 

Inhoud

Ontdek Den Haag

Manlief heeft bijna zijn hele leven in Den Haag gewoond, onze kinderen zijn er geboren en zelf heb ik ruim 15 jaar in Den Haag gewoond. Na ons avontuur in de tropen (13 jaar in Suriname gewoond) werd het tijd om ‘onze’ stad opnieuw te ontdekken. Dat kan perfect tijdens een staycation of zoals in ons geval tijdens een bezoek aan familie (groot deel woont in Den Haag en omgeving).

Den Haag heeft op gebied van musea heel veel te bieden en met twee pretparken is er ook genoeg te doen. Uitjes die ik niet behandel, maar die zeer zeker ook de moeite waard zijn met kinderen zijn Madurodam, Duinrell en Omniversum. De twee eerst genoemde heb ik als kind heel vaak bezocht, maar daar ben ik al lang niet meer geweest. Het Omniversum hebben we al vaker bezocht, al moet ik zeggen dat ik aan de laatste keer geen goede herinneringen heb.

Maar dat lag aan mij, aangezien ik net een hele zware migraine aanval achter de rug had, waarbij ik echt 3 dagen lang plat lag. Het gave filmeffect in het Omniversum had geen goede uitwerking op mij en ik ben na een aantal minuten al uit de zaal weggelopen helaas. De kinderen hebben wel degelijk genoten van de film.

 

 

5 Tips voor uitjes met kinderen in Den Haag

Onderstaand vind je 5 tips voor uitjes met kinderen in Den Haag. We hebben alle uitstapjes zelf ook gemaakt, waarbij ik moet zeggen dat de kinderen toen al een stuk ouder waren. De meeste uitstapjes zijn echter geschikt voor kinderen van alle leeftijden, afhankelijk van de interesses.

 

1. Sealife Scheveningen

Het Sealife in Scheveningen ligt direct aan de boulevard en is perfect te combineren met een dagje naar het strand. Het is een kleinschalig aquarium opgezet in een voormalig zwembad (waar ik leuke herinneringen aan heb). Voor mijn kinderen viel het een beetje tegen, maar dat kwam vooral omdat je er vrij snel doorheen bent en de kinderen al wat groter waren tijdens ons bezoek. Met kleine kinderen tot een jaar of 10 is dit echter heel goed te doen. Dan is de kleinschaligheid juist een voordeel. Er is van alles en nog wat te zien en te doen en ongemerkt leren de kinderen ook nog heel wat.

 

Algemene informatie Sealife Scheveningen

Sealife Scheveningen

Strandweg 13

Den Haag

Website: Sealife in Scheveningen

 

Openingstijden:

Dagelijks van 10:00 – 18:00 uur

Juli & Augustus: 10:00 – 20:00 uur

 

Bereikbaarheid

Er zijn geen directe parkeerplaatsen voor de deur, omdat Sealife aan het boulevard ligt. Je kunt de auto op diverse plekken in Scheveningen parkeren (let op: overal is betaald parkeren) en vervolgens loop je over de boulevard naar Sealife.

Sealife is tevens bereikbaar met het openbaar vervoer: tram 1 en 9 (halte Kurhaus) of bus 21, 22 en 23 (halte Kurhaus)

 

Toegang

€ 16,00 (per volwassene)

€ 12,50 (3 t/m 11 jaar)

Online geldt een korting van 25% op de reguliere entreeprijs

Speciale arrangementen: geldig voor scholen en verjaardagsfeestjes

 

uittip vakantie sealife oberhausen 10

 

2. Museon Den Haag

Het Museon in Den Haag heeft het hele jaar door, maar vooral tijdens de vakanties, heel veel activeiten die gericht zijn op kinderen. Toen wij er waren konden de kinderen een interactieve speurtocht doen met allerlei opdrachten. Hierdoor leerde je heel veel over andere culturen en de geschiedenis. Zo mochten wij bijvoorbeeld een ‘modeshow’ lopen met kleding uit 1800 en leerden we heel veel over vervlogen tijden. De activiteiten wisselen steeds, dus neem zeker een kijkje op de website om niets te missen.

 

Algemene informatie Museon Den Haag

Museon

Stadhouderslaan 37

Den Haag

Website: Museon https://www.museon.nl/

e-mail: info@museon.nl

Tel: 070 – 3381338

 

Openingstijden

Maandag gesloten m.u.v tijdens de schoolvakanties

Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

 

Toegang

€ 12,50

€ 9,50 (jeugd 12 t/m 18 jaar)

€ 7,50 (kinderen van 4 t/m 11 jaar)

€38,00 (gezin: 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar)

Gratis (tot 3 jaar, museum kaart, CJP pas)

 

Bereikbaarheid

Rondom het Museon kan geparkeerd worden (kost €1,70 per uur na 13:00 uur)

Het Museon is ook bereikbaar met OV: tram 16 (halte Museon) en bus 24 (halte Museon)

 

5 Tips voor uitjes met kinderen in Den Haag 1

 

3. Avonturia

Was Avonturia vroeger nog gewoon een dierenwinkel (Vogelkelder) die verstopt in een zijstraat van de Fahrenheitstraat te vinden was, tegenwoordig is het veel meer dan een dierenwinkel. Natuurlijk vind je er nog allerlei benodigdheden voor huisdieren, net als dieren zelf, maar je kunt hier ook genieten van een leuk uitje met je gezin. Kinderen kunnen dieren ontdekken tijdens een speciale speurtocht, er is een grote vijver met papegaaien en flamingo’s (lopen los) en er is een gezellig restaurant. Al met al kun je hier gerust een paar uurtjes doorbrengen en kunnen kinderen zich hier helemaal uitleven.

 

Algemene informatie Avonturia Den Haag

Avonturia Den Haag

Kerketuinenweg 3

Den Haag

Website: Avonturia

Tel: 070 – 3637272

 

Openingstijden

maandag – vrijdag 9:00 – 18:00 uur

Zaterdag 9:00 – 17:00 uur

Zondag 12:00 – 17:00 uur

Er worden het hele jaar door verschillende extra activiteiten georganiseerd, waarbij je soms ook je huisdier mee mag nemen. Houd de website  in de gaten voor meer informatie.

 

Bereikbaarheid

Er is een grote (gratis) parkeerplaats en er rijden diverse trams en bussen in de buurt

 

Toegang

gratis (voor bepaalde activiteiten moet je een kleine bijdrage betalen)

 

5 tips voor uitjes met kinderen in Den Haag 3

 

4. Gevangenpoort Den Haag

De Gevangenpoort in Den Haag is vooral geschikt voor de wat oudere kinderen, omdat het best indrukwekkend is. Mijn kinderen vonden het een geweldig en ietwat griezelig uitje. Tijdens een rondleiding krijg je meer te weten over de verschillende gevangenen die hier hebben gezeten en ontdek je alles over de martelingen die de gevangenen ondergaan hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik toch wel blij ben dat we in een ietwat geciviliceerdere tijd leven, want de martelingen waren niet mals. Je ziet de verschillende marteltuigen ook nog, zodat de geschiedenis gaat leven.

 

Algemene informatie museum Gevangenpoort Den Haag

Museum Gevangenpoort

Buitenhof 33

Den Haag

Website: Gevangenpoort in Den Haag

E-mail: info@gevangenpoort.nl

Tel: 070 – 3460861

 

Openingstijden

Maandag gesloten

Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur

Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00 uur

 

Bereikbaarheid

Het museum is met de auto bereikbaar waarbij in de binnenstad geparkeerd moet worden (betaald)

Daarnaast is de Gevangenpoort makkelijk bereikbaar vanaf het Centraal Station (10 minuten lopen)

 

Toegang

€ 10,00

€ 6,00 (kinderen t/m 12 jaar)

Gratis (museumkaart)

 

5 tips voor uitjes met kinderen in Den Haag 4

 

5. Drievliet

Net op de rand van Den Haag vind je familiepark Drievliet waar mijn kinderen maar geen genoeg van kunnen krijgen. Het park is niet al te groot, heeft de juiste attracties voor jong en oud en is bovendien heel handig ingedeeld. Door deze indeling is er een scheiding tussen attracties voor kleine en grote kinderen wat wel zo makkelijk is. Verwacht geen halsbrekende achtbanen, maar gewoon leuke attracties geschikt voor het hele gezin. Zoals gezegd: mijn kinderen vinden Drievliet geweldig en binnenkort zullen we weer eens naar Den Haag afreizen om naar het pretpark te kunnen gaan.

 

Algemene informatie Drievliet

Drievliet

Laan van ‘s Gravenmade 81

Den Haag

Website: Drievliet

Tel: 070 – 3999305

 

Openingstijden

10:00 – 17:30/18:00 uur (attracties kunnen later opengaan of eerder sluiten)

 

Bereikbaarheid

Familiepark Drievliet is makkelijk bereikbaar met de auto. Er is een grote parkeerplaats.

Kies je voor het Openbaar Vervoer? Neem dan tram 15 en stap uit bij halte : Laan van ‘s

Gravenmade

 

Toegang

€ 23,50

Gratis voor kinderen tot 1 meter lengte en 55+ op woensdag na 12:00 uur

 

5 tips voor uitjes met kinderen in Den Haag 5

 

Welke van bovenstaande uitjes met kinderen in Den Haag heb jij al gemaakt of ben je van plan om te maken? Meer weten over Den Haag? Ontdek hier de leukste plekjes in Den Haag. 

Dokteronline.com

20 REACTIES

  1. Leuk! Vooral de gevangenpoort lijkt me wel wat. Ben meerdere malen in Den Haag/Scheveningen geweest, maar kende het nog niet. Sealife vind ik persoonlijk way overpriced. Voor vrijwel hetzelfde bedrag krijg je in Diergaarde Blijdorp en Burgers Zoo ook een aquarium plus nog een heel park er bij.

    • De Gevangenpoort is echt een aanrader. Wat je zegt over Sealife ben ik het helemaal met je eens: dat heb ik in mijn review ook aangegeven: de prijs ligt ontzettend hoog en staat niet in verhouding tot het gebodene (komt wsl door de locatie)

  2. Drievliet lijkt mij heel leuk om te doen, maar jeetje wat een toegangsprijs weer. Dan heb ik nog een tip voor als je ooit in de buurt van ’t Gooi bent: speelpark Oud Valkeveen. Kleinschalig, behapbaar en heel erg leuk. Man en kind hebben een seizoenskaart genomen. Maar de reguliere prijs is iets van 10,50 (uit mijn hoofd).

    • Dank je wel voor je aanvulling. Ja die prijzen zijn wel behoorlijk, maar wij maken altijd gebruik van kortingssites, acties en dat soort dingen, dan valt de prijs gelukkig mee.

    • Ik kan ze je van harte aanraden, zeker als je kids hebt. Alhoewel het Museon en gevangenpoort ook gewoon leuk zijn als je volwassen bent 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in