boek je vakantie bij de ANWB

Als je alleen gaat backpacken als vrouw, zul je veel verbaasde reacties krijgen. Want waarom zou je dat eigenlijk willen? En is dat niet veel te gevaarlijk? Na veel solo reizen te hebben gemaakt kan ik je vertellen dat het super gaaf is! Het is echt een ervaring om nooit te vergeten en je leert er ook nog eens een hoop van. Natuurlijk is het spannend om te gaan en zul je je wel eens alleen voelen. Maar dat weegt niet op tegen alle gave avonturen die je zult beleven, de bijzondere ontmoetingen die je zult hebben en de ultieme vrijheid die je zult ervaren. Dit is waarom ook jij een keer alleen zou moeten backpacken als vrouw.

 

Inhoud

Waarom ook jij een keer alleen zou moeten backpacken als vrouw

Eigenlijk zou elke vrouw een keer alleen op reis moeten gaan. Dit hoeft niet meteen een lange backpackreis te zijn, ook een paar dagen alleen weg is al een bijzondere ervaring. Dit is waarom ook jij een keer alleen zou moeten backpacken als vrouw.

Dit is waarom ook jij een keer alleen zou moeten backpacken als vrouw bergen

Je hoeft met niemand anders rekening te houden

Wil je een dagje niets doen of juist liever vandaag nog beginnen met een duikcursus? Een weekje yoga doen of een tweede toetje bestellen? Als je alleen gaat backpacken als vrouw bepaal je elke dag helemaal zelf wat je gaat doen. Je hoeft geen compromissen te sluiten en je kunt je hele backpackreis helemaal uitstippelen zoals jij dat wilt. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid.

 

Je zult veel mensen ontmoeten

Ja, je zult zeker wel eens eenzaam zijn, maar over het algemeen ben ik maar weinig alleen geweest tijdens mijn solo reizen. Zeker als je ervoor kiest om in hostels te slapen, zul je genoeg andere reizigers ontmoeten. Je bent namelijk niet de enige die alleen reist.

Natuurlijk kun je in hostels op slaapzalen slapen, maar ook als je een privé kamer boekt kun je medereizigers ontmoeten. Je hebt allemaal één belangrijk ding gemeen, je bent aan het backpacken en dat zorgt meteen voor een raakvlak en gespreksstof. Met sommige backpackers zul je een dagje optrekken, met andere een paar dagen en ik heb zelfs een reismaatje gehad met wie ik twee maanden lang samen heb gereisd.

Dit is waarom ook jij een keer alleen zou moeten backpacken als vrouw bergen sneeuw

Je zelfvertrouwen krijgt een boost

Stiekem is het best stoer toch, als je als vrouw de stap neemt om alleen te gaan backpacken. En stoer ga je jezelf ook echt wel eens voelen op reis. Als het je lukt om in de chaos op een busstation in de goede bus te stappen bijvoorbeeld. Of als je met afdingen een goede prijs, nou ja als toerist dan, voor je souvenir hebt kunnen regelen.

Je gaat dingen doen die je voor het eerst doet en je stapt zeker meerdere keren buiten je comfort zone. Maar uiteindelijk doe je dat toch maar gewoon. Je hebt niemand om op terug te vallen en je moet echt alles zelf regelen. Dan kom je erachter dat je meer kan en durft dan je eigenlijk dacht en dat is een topgevoel!

 

Je leert jezelf goed kennen

Als je als vrouw alleen gaat backpacken ben je op jezelf aangewezen en zul je ook veel tijd alleen doorbrengen. Je hebt alle tijd om jezelf te leren kennen en een band op te bouwen met jezelf. Er is niemand die je kent van thuis en je kunt je niet verstoppen. Je zult moeilijke situaties tegenkomen, daar is geen ontsnappen aan. Daar zul je mee moeten dealen en leer je uiteindelijk veel van.

Dit is waarom ook jij een keer alleen zou moeten backpacken als vrouw india

Is alleen backpacken als vrouw dan echt alleen maar leuk?

Niets is alleen maar leuk, dus ook alleen backpacken als vrouw niet.  Wat ik misschien het meest heb gemist is dat er eenmaal thuis niemand is die hetzelfde heeft ervaren als jij. Je vrienden en familie zijn de ‘toen ik in op reis in Nepal was…’ verhalen namelijk heel snel zat. Ook heb ik mij wel eens eenzaam en alleen gevoelt. Ziek in een vies kamertje in Myanmar, zonder ook maar één andere backpacker in het stadje, heb ik mij echt wel afgevraagd wat ik eigenlijk aan het doen was.

Dan is er natuurlijk nog het stukje veiligheid. Tijdens al mijn solo reizen, heb ik heel weinig meegemaakt. Gebruik je intuïtie, doe sommige dingen samen met andere reizigers, verdeel je geld en pasjes op meerdere plekken, vraag in je hostel de do’s en don’ts in de omgeving en doe geen domme dingen. Natuurlijk kun je pech hebben, maar dat kun je in Nederland ook hebben.

 

Alleen backpacken als vrouw is verslavend!

Mijn eerste solo backpackreis naar Zuidoost-Azië is alweer heel wat jaren geleden. Vijf maanden ging ik op pad en ik wist meteen al dat dit niet de laatste reis zou worden. Naderhand zijn er nog verschillende korte solo backpacktrips geweest en ben ik ook een jaar alleen op reis geweest. Naar landen in Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Inmiddels ben ik, na 13 jaar in het buitenland te hebben doorgebracht, weer terug in Nederland. Met een zoontje van 7 maanden zullen mijn solo backpackreizen even moeten wachten, maar anders zou ik zo weer gaan!

Gastblog geschreven door Sandra van awaywego.nl

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in