boek je vakantie bij de ANWB

In een nieuwe reeks vertelt Lindsey over haar avonturen als stewardess. Je maakt nogal eens wat mee tijdens een vlucht van hilarisch tot ernstig. Van passagiers die je nooit meer vergeet tot situaties die je liever niet mee had willen maken. Vandaag vertelt Lindsey over de veel wonderen aan boord van haar vluchten.

Inhoud

Wie is Lindsey?

Ik ben Lindsey (37) en reeds 15 jaar in een relatie met Geert (44) Samen hebben we 3 leuke kinderen van 5-7-9 jaar. We hebben elkaar leren kennen in Gent en in 2008 zeiden we België vaarwel om aan een nieuw avontuur te beginnen met een nieuwe job in de luchtvaart als steward en stewardess. We hebben samen in Zweden en Sicilië gewoond en ondertussen wonen we met ons gezin al 10 jaar in Tenerife. Na 13 jaar in de luchtvaart hebben we een collectie aan leuke, grappige en gekke verhalen vergaard. Zelf houden we van avontuurlijke reizen met onze 3 wereld kinderen en delen we graag leuke tips over reizen.

 

 

Avonturen van een stewardess: veel wonderen aan boord van onze vluchten

Als stewardess is je leven nooit saai. Geen enkele werkdag is hetzelfde en elke keer aan boord van het vliegtuig stappen is een nieuw avontuur aangaan. Dat geldt ook voor de passagiers, die het personeel soms versteld doen staan van de ‘wonderen’ die zij meemaken.

 

Mensen die niet goed te been zijn of om gelijk welke reden assistentie nodig hebben kunnen dit gratis aanvragen op de luchthaven. Op vluchten zonder aangewezen zitplaatsen was het dus dikwijls haasten om een plaatsje te kiezen. Als wij wisten dat er mensen met assistentie aan boord zouden komen hielden wij plaatswn vrij voor de passagier en zijn gezin. Dat komt omdat deze passsagiers als laatste aan boord kwamen en dus niet meer zelf zouden kunnen kiezen waar ze wilden zitten.

Jammer genoeg maakten sommige passagiers daar misbruik van. Ze gaven op de luchthaven aan dat ze niet goed of helemaal niet konden stappen en werden dan tot aan het vliegtuig gebracht. Daar kregen zij een plaats aangeboden samen met hun reispartners.

Maar eens op bestemming waren ze als bij wonder genezen en konden ze rennen als de beste om als eerste het vliegtuig te verlaten! Wanneer de assistentie op bestemming dan de betreffende passagier kwam ophalen was die al lang weg.

We maakten vaak grapjes met het grondpersoneel dat we echte mirakels konden verrichten op onze vluchten. Minder leuk was wel dat andere passagiers die de service echt nodig hadden dan stonden te wachten op assistentie en daardoor vertragingen konden oplopen.

 

Tot de volgende keer met nieuwe avonturen van een stewardess!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in