boek je vakantie bij de ANWB

Ik ben dol op koken en bakken en heb dan ook een aardige verzameling kook- en bakboeken. Laatst mocht ik hier een nieuw boek aan toevoegen: basisboek India van Amandip Uppal. Benieuwd naar dit kookboek? Lees dan snel verder.

 

Inhoud

De Indiase keuken

Wij hebben bijna 13 jaar lang in Suriname gewoond. Daar is het een mengelmoes van diverse culturen die allemaal naast en met elkaar leven. Deze mengelmoes heeft natuurlijk invloed op het hele leven daar. Zowel op de taal, opvoeding, feestdagen alsook de keuken. Je vindt er talrijke invloeden uit de Javaanse, Chinese, Creoolse en Indiase keuken. Gelukkig had ik een lieve buurvrouw die mij het één en ander heeft leren maken. De Indiase keuken trok mij altijd, niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke en gezonde kruiden die daarbij gebruikt worden. Toen ik het basisboek India van Amandip Uppal zag moest ik dit ook hebben.

 

Basisboek India van Amandip Uppal 2

 

 

Basisboek India van Amandip Uppal

De buitenkant van het boek is redelijk simpel gehouden, waardoor het misschien niet direct duidelijk is dat het om een geweldig kookboek gaat. Sla je het boek echter open, dan zie je een hemelsbreed verschil met de buitenkant. Binnenin het boek staan talrijke recepten uit de Indiase keuken, waaronder naanbrood, roti en dal. Werkelijk alles komt aan bod: vegetarische gerechten, gerechten met vlees en vis, maar ook recepten voor desserts en dranken vind je in het boek.

Wat mij vooral aansprak was de uitleg van de verschillende kruiden. In de Indiase keuken worden heel veel kruiden gebruikt die de gerechten hun authentieke smaak geven. In veel gevallen zijn de kruiden een mengsel van diverse kruiden die bijvoorbeeld ook nog gebrand worden. In dit boek vind je alle informatie daarover, zodat je zelf de benodigde kruiden samen kunt stellen. Ook tips waar je bepaalde ingrediënten kunt vinden zijn in het boek opgenomen.

Het basisboek India is echt een aanvulling in mijn boekenkast en de keuken. Inmiddels heeft mijn dochter al een aantal keer naanbrood gebakken en het is een grote favoriet hier in huis. De smaak is voortreffelijk en je kunt het bij de avondmaaltijd eten.

 

Basisboek India van Amandip Uppal 1

 

Over Amandip Uppal

De auteur van dit kookboek is Amandip Uppal. Deze vrouw staat al vanaf haar zevende in de keuken (in veel culturen is het niet meer dan normaal dat kinderen al vroeg leren koken). Haar moeder heeft haar heel veel geleerd van de Noord-Indiase keuken. De vader van Amandip is vernieuwende kok, waardoor zij in staat was om nieuwe technieken en smaken direct van huis uit mee te krijgen. Naast schrijver van dit geweldige kookboek is Amandip ook eigenaar van Chilli Hot  Chocolate, een online kook- en interieurwinkel.

 

Algemene informatie over het boek

Titel: Basisboek India

Auteur: Amandip Uppal

ISBN nr: 978 90 230 149 8

Uitgeverij: becht-boeken.nl

Prijs: € 29.95

Waar te koop: onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

 

Hou jij ook van koken en bakken? En koop je ook wel eens kookboeken? 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in