boek je vakantie bij de ANWB

Hoezo, feestdagen? Die zijn er toch nog lang niet? Nee, hoor. Dat duurt nog wel even. Maar net zoals de zomervakantie, gaat ook deze periode sneller voorbij vliegen dan je ‘nieuwjaarsreceptie’ kan zeggen. Elk jaar opnieuw denk je: deze keer ga ik er op tijd aan beginnen. En toch trap je opnieuw en opnieuw in de kerstval. Alles moet nog op het allerlaatste nippertje geregeld worden! Deze keer meen je het wel, en deze tips gaan je erbij helpen. No stress! 

Inhoud

Kaartje, check

Ben je ook altijd nét te laat met je kerstkaartjes? Of moet je ze nog de week op voorhand snel-snel schrijven? Dat kennen we. De kans is dan ook groot dat je gewoon in de supermarkt een multipack kaartjes gaat halen, want het is te laat om zelf nog iets te maken. Jammer, want een persoonlijk kerstkaartje is zoveel fijner om te geven én om te ontvangen. 

Dus waarom zou je er niet nu al aan beginnen? Ga bijvoorbeeld voor een kerstkaart met foto en ga gewoon nu al aan het fotoshooten! Een groot voordeel: het is nog lang licht buiten, maar de zon is helemaal niet meer zo fel. Dat geeft eigenlijk het beste licht voor buitenfoto’s. Haal de kerstmutsen maar al boven, zoek een bos uit met prachtige dennenbomen en laat je creativiteit helemaal los. Bestel je fotokaartjes nu al, dan liggen die klaar om begin december op de post te gaan.  

Oh, oh, wat geef ik cadeau?

Met stip op één bij de lastminutefeestdagenstress: de cadeautjes. Hoeveel mensen er niet als een kip zonder kop rondlopen in de winkelstraten op de vooravond van kerst! Dit jaar ben jij daar niet bij, want jij denkt nu al na over je pakjes. Meer nog: je denkt er het hele jaar aan. 

De beste tip: houd op je gsm een lijstje bij van mogelijke cadeautjes voor iedereen in je familie. Misschien laat je nichtje eens vallen naar welke muziek ze tegenwoordig graag luistert, misschien zucht je man wel eens dat hij een nieuwe staafmixer wel heel handig zou vinden… Noteer dat! Haal ruim op voorhand je lijstje boven, pols eens of iedereen nog dezelfde voorkeuren heeft en ga aan het winkelen. Het voordeel: omdat je zoveel tijd hebt, kan je veel uitvoeriger prijzen vergelijken of wachten op een mooie aanbieding. Win-win!

 

Nieuw jaar, nieuwe traditie

Op Nieuwjaar is het niet overal de gewoonte om cadeautjes te geven. Toch is het fijn om op het nieuwjaarsetentje de gasten niet met lege handen te laten vertrekken of – nog erger – om als gast met lege handen toe te komen. En ook daar wordt de oplossing meestal last minute gevonden: een boeketje bloemen of een fles wijn. Niet dit jaar! Jij bent voorbereid. 

Waarom geef je de gastheer of -vrouw geen gepersonaliseerde verjaardagskalender? Dat past perfect bij het thema van het nieuwe jaar en je kiest er zelf de leukste foto’s uit. Goed gezien!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in