boek je vakantie bij de ANWB

Het is september, de zomer is zowat voorbij en de herfst heeft zijn intrede gedaan. Tijd om het in huis gezellig te maken met deze 4 decotrends om de herfst in huis te halen. En een beetje gezelligheid mag zeker niet ontbreken in deze tijd van het jaar.

 

Inhoud

Herfstseizoen tips en ideeën

Het najaar zorgt ervoor dat mensen meer tijd binnenshuis doorbrengen. Dit is de tijd dat niet alleen de natuur verandert, maar jijzelf verandert ook. Grote kans dat je nu ineens panty’s draagt, omdat het buiten frisser wordt. Sommige mensen krijgen door de omslag van het weer, de donkere dagen en minder zon last van een herfstdip. Dat is ook één van de redenen dat mensen in de herfstvakantie de zon opzoeken, om nog even bij te tanken voordat het echt grauw, grijs en koud wordt.

Maar gelukkig is het niet alleen kommer en kwel in de herfst. Want elk seizoen heeft zo zijn eigen charme en dat geldt natuurlijk ook voor de herfst. Wat dacht je van het feit dat je tamme kastanjes kunt verzamelen? En tamme kastanjes hebben veel gezondheidsvoordelen bijvoorbeeld als je last hebt van reuma of astma. Met tamme kastanjes kun je heerlijke recepten maken, waaronder kastanjepuree en zelfs muffins of taart.

Voor kinderen is de herfst de tijd bij uitstek om te gaan knutselen. Je kunt onder andere deze leuke vlieger met je kind maken. Deze zorgt meteen voor wat kleur in huis (of in de klas!). Of zoek wat grote bladeren en maak dit leuke ‘schilderij’ kunstwerk samen met je kind of alleen. Naast tamme kastanjes vind je nu ook overal wilde kastanjes. Let op: deze zijn dus niet eetbaar, maar kunnen wel gebruikt worden om leuke kastanje knutsels mee te maken.

 

4 Decotrends om de herfst in huis te halen

Als je dan toch al bezig met om alles in herfstsferen te brengen, dan mag je de decoratie in huis niet vergeten. Je kunt hier alle kanten mee op en als je een winkel zoals de Action binnenloopt krijg je waarschijnlijk al genoeg inspiratie. Om je toch een klein beetje meer deco inspiratie te geven vind je hieronder 4 herfst decotrends.

 

1. Pompoenen

Zeg je herfst, dan zeg je pompoenen. Pompoenen zijn niet alleen lekker op je bord, maar doen het ook goed als decoratie in huis. Je kunt hiermee alle kanten op. Maak een gezellig hoekje bij de voordeur of in je woonkamer. Voor het decoreren kun je zowel echte pompoenen kopen als plastic of keramiek pompoenen. Je vindt deze in alle soorten, kleuren en maten bij onder andere de Action, maar ook in het tuincentrum.

Bovendien zijn pompoenen perfect geschikt om mee te knutselen. Hol ze uit en zet er een leuk herfstboeket in. Combineer kleine pompoenen met kaarsen of hol ze uit en maak er een gezichtje in.

4 Decotrends om de herfst in huis te halen pompoen

2. Deurkrans

Niet helemaal bedoelt om het binnen in huis gezelliger te maken, maar een deurkrans in herfsttinten en met herfstbloemen zorgt wel voor een warm welkom. Niet alleen voor jezelf als je thuiskomt van een dag hard werken, maar ook een warm welkom voor gasten. Een deurkrans kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt deze ook prima zelf maken.

4 Decotrends om de herfst in huis te halen deurkrans

3. Windlichten voor binnen en buiten

Windlichten zijn niet alleen sfeervol, nu met de gestegen energieprijzen ook voor veel huishoudens een must om te besparen op kosten. Windlichten kun je zowel binnen als buiten plaatsen. Deze laten zich bovendien heel goed combineren met de eerder genoemde pompoenen. Op die manier kun je hele gezellige hoekjes of een sfeervol middenstuk op tafel creëren. Windlichten heb je in alle maten en kleuren, waardoor je de keuze af kunt stemmen op je eigen wensen en eisen.

Leestip: 25 tips om te besparen op energie

4 Decotrends om de herfst in huis te halen windlicht

4. Kaneel

Nu niet gelijk naar de keukenla rennen en de bus met kaneel in je woning rond strooien, want dat gaat niet werken als decoratie. Als trend wordt met kaneel vooral de kleur bedoelt. Vervang kussens door kaneelkleurige varianten, kies voor een kaneelkleurige overtrek op bed of leg een kaneelkleurig dekentje op het bankstel. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. Als je deze decotrend combineert met de eerder genoemde trends, dan krijg je een heel gezellig en sfeervolle woning, waar de gezelligheid vanaf spat.

4 Decotrends om de herfst in huis te halen pompoen

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in