boek je vakantie bij de ANWB

Of het nu op je bucketlist staat of dat je gewoon iets leuks zoekt voor de zomervakantie. Burgers’’ Zoo Camp: overnachten in de dierentuin is een avontuur voor de hele familie.

 

Inhoud

Burgers’ Zoo dierentuin in Arnhem

Als er één dierentuin de moeite van het bezoeken waard is dan is het Burgers’ Zoo. Deze dierentuin vind je in Arnhem en is dankzij de verschillende ‘werelden’ die overdekt zijn ideaal als het weer te wensen over laat. Je wandelt zo de tropische bush in, vandaar kun je een uitstapje maken naar de woestijn of de Oceaan. Verder ontdek je de dieren uit de mangrove en kun je lopend een kleine safariwandeling maken. Kortom: een echte aanrader voor jong en oud.

 

Burgers’ Zoo Camp: overnachten in de dierentuin

Deze zomer heeft Burgers’ Zoo iets extra’s: een pop-up camping voorzien van luxe tenten voor een overnachting in de dierentuin. Speciaal voor iedereen die dit jaar niet op safari kan naar Afrika! Gewoon in eigen land genieten van het slapen tussen de dieren. Overigens is het niet zo dat je tent echt tussen de dieren staat. Wel is de camping vlakbij verschillende dieren, waardoor je dus in de nacht wel wakker kunt worden van het gebrul van de leeuw.

 

Wat kun je verwachten van een overnachting op Burgers’ Zoo Camp?

Het is niet alleen een overnachting die je boekt bij Burgers’ Zoo Camp, maar een heel arrangement. Het arrangement bestaat uit:

  • 2 dagen entree tot de dierentuin
  • Exclusieve toegang tot het park na sluitingstijd en als eerste toegang tot park
  • Avondwandeling onder begeleiding van een gids
  • Dinerbuffet
  • Ontbijtbuffet
  • Parkeren (op de camping en hoofdparkeerplaats)
  • Kortingsbon voor de souvenirshop
  • 1 Overnachting in een luxe tent

Je hebt de keuze uit verschillende luxe tenten. Deze zijn geschikt voor 2 – 5 personen. Kies voor een Flores huisje met 2 losse bedden, een Awaji tent (staat verhoogd van de grond) met 2 bedden en een Pharaoh bijzettent (deze staat wel op de grond) met 2 opgemaakte matrassen. Het huisje en de verhoogde tenten zijn voorzien van electriciteit, een koelkast en kluisje.

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin tent in de ochtend
Awaji tent

Op de camping zelf vind je naast sanitaire voorzieningen een drankautomaat, mocht je in de avond trek krijgen in fris. Daarnaast worden er tot 23:00 uur snacks verkocht. Een grote tent voorzien van bankjes, tafels en een magnetron dient als gemeenschappelijke ruimte (hier is WIFI beschikbaar).

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin chill area
Chill area in de avond

 

Mijn ervaring met een nachtje kamperen in Burgers’ Zoo dierentuin

Nu vraag je je misschien af of dit echt zo leuk is als het klinkt. Speciaal voor mijn lezers zocht ik dit uit en ging zelf een nachtje kamperen in de dierentuin samen met mijn gezin. Noot vooraf: mijn dochter heeft een hekel aan kamperen (slechte ervaring) en is niet weg van dierentuinen (zielig voor de dieren). De laatste keer dat ik gekampeerd heb was op mijn negende toen ik met mijn ouders naar Kroatië ging. Toch hadden we er allemaal zin, omdat ons dit een groot avontuur leek.

Normaal heb je op de dag dat je gaat overnachten toegang tot de dierentuin vanaf 11:30 uur. Helaas moest mijn dochter die dag nog werken (ze kreeg wel eerder vrij), waardoor we pas laat in de middag op de camping aankwamen. Ons verblijf bestond uit twee Awaji tenten met daarin opgemaakte bedden, een koelkast, verlengkabel en een kluisje (bij 1 van de tenten). Er waren klapstoelen en een tafel aanwezig om heerlijk te chillen voor de tent. De auto kon vlakbij geparkeerd worden (zit bij de prijs inbegrepen).

Omdat het al laat was zijn we nadat we een beetje rond hadden gekeken en ons geïnstalleerd hadden direct naar het restaurant gegaan, waar je vanaf 17:00 uur – 18:30 uur kon genieten van een dinerbuffet. Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar het overtrof mijn verwachtingen. Er was zo ontzettend veel keuze: van soep tot salade en van koude tot warme groenten, pasta, friet, koek, gebak, fruit en ijs. Drinken was er ook volop (let op: dit zit niet bij de prijs inbegrepen, net als chips, snoep en voorverpakte koek).

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin warm eten
Warm eten om op te scheppen/pakken

 

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin koek en gebak
Koek en gebak als dessert

 

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin dinerbuffet fruit
Fruit voor de liefhebbers

Daar sta je dan met 2 jong volwassen kinderen en ineens slaat de keuzestress toe 😉 Overigens niet zozeer bij mij, maar vooral bij mijn zoon. Ikzelf eet vooral gezond en veel groente, maar heb dit keer gewoon genomen wat er lekker uitzag. Daar hoort dus ook een kipburger bij. Iedereen heeft genoten, het eten was meer dan lekker.

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin eten
Als je dan al niet kan kiezen, dan neem je van alles een beetje 🙂

Na het eten mochten we de dierentuin op eigen houtje bezoeken. Je wandelt zo van het restaurant de bush in, dus dat hebben we gedaan. En wat hebben we genoten. Omdat de dierentuin rond 18:30 uur al gesloten is heb je alle rust om te genieten. We hebben dieren gezien die je normaal niet tegenkomt overdag omdat het dan veel te druk is. Mijn dochter was helemaal weg: haar aversie tegen dierentuin is omgeslagen in interesse in dierentuinen en het volgende bezoek aan een dierentuin staat al gepland.

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin in de bush
Lekker op ons gemak foto’s maken

 

We hebben niet alleen de bush bezocht (overigens ook leuk: juist omdat het zo rustig is kun je uitgebeid foto’s maken!), maar ook de Oceaan (lekker in ons eentje genoten). Daarna was het tijd om terug te gaan, want niet veel later zou onze avondwandeling beginnen (20:30 uur).

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin aparte vogel bush
Mooie vogel gespot

 

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin oceaan

De avondwandeling vond plaats met een groepje andere campinggasten onder leiding van een gids. We gingen nogmaals de bush in en de woestijn en kregen heel veel informatie over de verschilende dieren. Want wist je bijvoorbeeld dat als giraffen je aanstaren dat ze dat doen omdat ze je eigenlijk niet vertrouwen? En dat een giraf hooguit 30 minuten per dag slaapt? En dat een slang met felle kleuren zoals geel en rood niet giftig is als de kleur onderbroken wordt door een zwarte streep?

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin avondwandeling
Avondwandeling giraffen

 

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin niet giftige slang
Dit is dus een voorbeeld van een niet giftige slang met felle kleuren

Eenmaal terug op de camping was het al na 22:00 uur en de kinderen wilden nog even genieten. Dus met wat snacks erbij hebben ze nog een tijdje voor de tent gezeten. Voor het slapengaan hebben we nog gebruik gemaakt van de douches (opvallend schoon en netjes). En daarna was het tijd om onze bedden op te zoeken. Mijn dochter heeft de hele nacht als een prinses geslapen, toen zij wakker werd gaf ze direct aan dat het een heerlijk bed is en ze waanzinnig goed geslapen heeft.

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin camping in de nacht
De camping in de nacht

Ik slaap van nature al niet zo best, maar deze nacht nog net iets minder. Gelukkig kwam dit door leuke redenen. Ik had namelijk begrepen dat je in de nacht de wilde dieren kon horen, dus was ik vak aan het luisteren. Gelukkig is mijn gebroken nacht beloond geworden.

Eerst genoot ik van de flamingo’s, midden in de nacht waren de leeuwen behoorlijk aan het brullen en in de ochtend (rond 6:00 uur) begonnen de apen te zingen. Inderdaad, apen die zongen. Heel moeilijk uit te leggen, hieronder vind je een filmpje voor het geluid. In eerste instantie dacht ik dat het alarm van een auto afging hahaha… En nu ik zelf dit filmpje heb gezien kom ik even niet meer bij van het lachen. Eigenlijk te jammer dat ik niet eerder op ben gestaan en de dierentuin in de ochtend ben gaan verkennen.

 

Op de dag van uitcheck kun je tussen 8:00 – 9:30 uur genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Ook hier hadden we meer dan voldoende keuze en niets te klagen. Van fruit tot yoghurt, ei, bacon, brood, beleg en nog veel meer. En natuurlijk een lekkere bak koffie(diverse smaken) of thee, sinaasappelsap of chocomelk. Ik eet zelf zo min mogelijk brood en had meer dan voldoende keuze.

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin ontbijtbuffet
Een heel klein deel van het ontbijtbuffet

 

Burgers’ Zoo Camp overnachten in de dierentuin brood en beleg
Diverse soorten brood en beleg voor de liefhebber

Na het ontbijt moesten we terug naar de tent om op tijd uit te checken (10:00 uur). Daarna even de auto gepakt en naar de hoofdparkeerplaats gereden. Met ons polsbandje (die krijg je bij het inchecken op de camping) konden we zo weer naar binnen lopen.

We zijn die dag tot halverwege de dag in dierentuin gebleven en alles bekeken waar we de dag ervoor niet aan toe zijn gekomen. Gelukkig hebben we de avond ervoor veel dingen gezien, want nu was het door het mooie weer en begin van de zomervakantie ontzettend druk.

 

Mocht je nog een keer in beeld willen zien hoe het was? Bekijk dan hieronder mijn Youtube filmpje

 

Algemeen oordeel

Zoals je kunt zien hebben we ontzettend genoten. Mijn dochter vond dit kamperen een once in a lifetime experience en heeft met volle teugen genoten. Ze vond dat de dieren hier voldoende beweegruimte hebben en was heel blij dit te zien. Dit heeft haar ervan overtuigd dat dierentuinen ook heel leuk kunnen zijn. Ze heeft al gevraagd wanneer we weer naar een dierentuin kunnen, dus dat staat al op de planning.

Ons hele verblijf was goed geregeld, het eten was ruim en lekker, de bedden sliepen goed, er was elektra om de telefoons en camera op te laden, er was verlichting in de tent. Extra pluspunten voor de leuke avondwandeling met uitleg en het feit dat je de dierentuin buiten sluitingstijd kunt bezoeken. Al met al verdient deze bijzondere overnachting een dikke 10 van ons.

 

Algemene informatie

Mocht je nu denken: dat lijkt me ook wel leuk. Dan vind je hieronder meer algemene informatie:

Pop-up camping nog te boeken t/m 5 september 2021

Prijzen vanaf 256 euro

Keuze uit verschillende accommodaties

Geschikt voor 2 – 5 personen (een aanrader met kinderen!)

Compleet arrangement inclusief diner en ontbijt + 2 dagen entree tot dierentuin (normale prijs 24,50 euro per persoon per dag)

 

 

Adres:

Campground Arnhem

Cattepoelseweg

6814 SH Arnhem

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in